Musiikkiluokat

Ylästön koulussa toimii musiikkiluokat vuosiluokilla 3-9. Opetukseen hakeudutaan musiikkitestien kautta Wilman hakulomakkeella. Vantaalla musiikkiluokille haetaan toisella tai kuudennella luokalla. Halukkaat toisluokkalaiset ja kuudesluokkalaiset testataan tammikuussa musiikkiluokkien opettajien toimesta. Testistö sisältää kuuntelu-, rytmiikka-, toiminta- ja laulutehtäviä sekä haastattelun. Oppilaan on myös mahdollista esittää kappale omalla instrumentilla. Seuraava mahdollisuus hakeutua musiikkiluokalle on yläkouluun siirryttäessä.

Musiikkiluokan varustus on vähintäänkin lukiotasoinen. Lisäksi jokainen musiikkiluokkien kotiluokka on varustettu perussoittimille sähkökitarasta rytmisoittimiin.

Musiikkiluokat opiskelevat normaalin peruskoulun opetussuunnitelman perusteiden mukaisesti, paitsi taito- ja taideaineiden osalta. Musiikkia on kolme tuntia ja viidennellä luokalla neljä tuntia viikossa. Musiikin opetukseen sisältyy muun muassa laulua, soittoa, teoriaa, musiikkiliikuntaa sekä musiikkitietoutta. Projektityöskentely on myös tavallista. Koulussamme toimii myös kuoro, orkesteri ja bändikerhoja. Konsertit ja esiintymiset ovat olennainen osa musiikkiluokkatoimintaa, ja tästä syystä onkin muistettava, että musiikkiluokkatoiminta vaatii sekä oppilailta että perheiltä sitoutumista musiikkiin.

Musiikkiluokkiemme tekemiä projekteja joulu- ja kevätkonserttien lisäksi ovat vuosien saatossa olleet esimerkiksi Sampo Lappalainen sekä Karamelliooppera. Luokat ovat keränneet rahaa leirikouluihin esiintymällä yrityksissä ja tapahtumissa.

Vantaan musiikkiopisto järjestää oppilaillemme soittotunteja koulupäivän aikana koulun soitonopetusluokissa. Suosittelemme lämpimästi jokaiselle musiikkiluokkalaiselle instrumenttiopintoja, jotka tukevat musiikin opiskelua.

Ylästön koulu

Käyntiosoite: Ollaksentie 29 B 01690 Vantaa

Postiosoite: Ylästön koulu, PL 8507

01030 Vantaan kaupunki

Rehtori: Satu Ollila,
040 5212754, satu.ollila@vantaa.fi

Virka-apulaisrehtori: Essi Mellin,
050 3124479, essi.mellin@vantaa.fi

Koulusihteeri: Niina Valve,
040 6523296, niina.valve@vantaa.fi

Puhelinnumerot:

Sähköposti: