Ohjeita yhteishakuun

Yhteishaku syksyllä 2019 alkavaan lukiokoulutukseen ja ammatilliseen koulutukseen 19.2.-12.3.2019.

Jätä hakemuksesi sähköisesti osoitteessa opintopolku.fi. Samalla sähköisellä hakulomakkeella voit hakea lukioihin, ammatillisiin oppilaitoksiin tai molempiin. Valinnoista kannattaa jutella opon ja vanhempien kanssa ennen lomakkeen täyttämistä.


Täytä hakulomake

Yhteishaun sähköinen hakulomake löytyy Opintopolku-sivustolta. Merkitse lomakkeelle 5 hakutoivetta. Järjestä hakutoiveesi sen mukaan, mihin eniten haluaisit opiskelemaan. Vaikka hakupisteesi riittäisivät kaikkiin valitsemiisi opiskelupaikkoihin, voit tulla valituksi vain yhteen: hakutoiveistasi ylimpään, johon pisteesi riittävät.

Tallenna ja lähetä hakemuksesi

Kun olet lähettänyt hakemuksesi, saat vahvistusviestin hakulomakkeella antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Viestissä on linkki, jonka kautta voit käydä muuttamassa hakutoiveitasi ja niiden järjestystä. Muutoksia voit tehdä vain hakuaikana 19.2.-12.3.2019. Hakuajan päättymisen jälkeen et voi enää muokata hakemustasi. Lähetä hakemuksesi viimeistään 12.3.2019 klo 15.00 mennessä.

Tarkista, tarvitaanko liitteitä tai järjestetäänkö pääsykokeet

Tarkista oppilaitosten verkkosivuilta tai opintopolku.fi -sivustolta hakukohteen tiedoista, tarvitaanko hakemaasi oppilaitokseen hakulomakkeen lisäksi muita lomakkeita, todistuksia tai lausuntoja. Toimita tarvittavat liitteet oppilaitokseen ajoissa.

Lukioiden erityislinjoille ja moniin ammatillisiin koulutuksiin järjestetään pääsy- tai soveltuvuuskokeet tai vaaditaan hakijoilta ennakkotehtävien tekemistä. Aina pääsykokeisiin ei lähetetä erillistä kutsua, joten tarkista kokeen ajankohta oppilaitoksen verkkosivuilta.

Vantaan lukioiden erityislinjoja ovat:

  • Teatterilinja, Lumon lukio
  • Luonnontiedelukio, Martinlaakson lukio
  • Urheilulinja, Sotungin lukio
  • IB-lukio, Tikkurilan lukio
  • Medialinja, Vaskivuoren lukio
  • Musiikkilukio ja tanssilukio, Vaskivuoren lukio

Vantaan ammattiopisto Varia järjestää pääsy- ja soveltuvuuskokeet seuraavissa perustutkinnoissa:

  • lentokoneasennus
  • media-ala ja kuvallinen ilmaisu