Tiedote 12─15 -vuotiaiden rokotuksista 6.8.2021

Vantaan kaupunki aloittaa 12─15 -vuotiaiden koronarokotukset maanantaina 9.8.2021. Tavoite on, että kaikilla halukkailla tähän ikäryhmään kuuluvilla on mahdollisuus saada rokote ensi viikon aikana.

6.-luokkalaiset (12 vuotta täyttäneet) ja 2. asteen aloittaneet 15-vuotiaat

Maanantaina 9.8. ja tiistaina 10.8. rokotetaan pääsääntöisesti 12 vuotta täyttäneitä kuudesluokkalaisia. Myös toisella asteella aloittavat 15-vuotiaat opiskelijat voivat hakea rokotuksen ma-ti. Lapsen tai nuoren henkilöllisyys todennetaan rokotuspaikalla kela-kortilla tai kuvallisella henkilöllisyystodistuksella.

Rokotuksia voi saada maanantaina ja tiistaina ajanvarauksella väliaikaisilta keskitetyiltä rokotuspisteiltä Koivukylän, Lehtikuusen, Kartanonkosken ja Aurinkokiven kouluilta. Rokotuksen voi saada edelleen myös keskistetyistä rokotuspisteistä Myyrmäen Energia Areenalta, Tikkurilasta kauppakeskus Dixistä, Hiekkaharjusta Variasta sekä Korson Lumosta.

Linkki ajanvaraukseen: https://www.koronarokotusaika.fi/

Aikoja pääsee varaamaan 12-15 -vuotiaille sunnuntai-illasta 8.8. lähtien.

Suostumus rokotukseen

Rokotusta varten huoltajat täyttävät suostumuslomakkeen. Tarvittaessa alaikäinen voi myös itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään rokotuksestaan. Jos nuori ei halua tai ole kykenevä itse päättämään rokotuksestaan, koronarokotteen antamiseen tarvitaan aina molempien huoltajien suostumus.

Allekirjoitettu suostumuslomake tulee olla oppilaan mukana rokotukseen tullessa. Myös vapaamuotoinen suostumuslomake käy, jos se sisältää vastaavat tiedot kuin virallinen lupapohja.

https://www.vantaa.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/vantaa/embeds/vantaawwwstructure/158443_Huoltajan-suostumus-nuoren-koronarokotukselle_Suomi-2.pdf

https://www.vanda.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/vantaa/embeds/vantaawwwstructure/158444_Huoltajan-suostumus-nuoren-koronarokotukselle_ruotsi-2.pdf

https://www.vantaa.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/vantaa/embeds/vantaawwwstructure/158445_Huoltajan-suostumus-nuoren-koronarokotukselle_englanti-2.pdf

Yleistä tietoa

Vantaalla on käytössä 12─17 -vuotiaiden lasten ja nuorten rokotuksissa kahta samankaltaista mRNA-rokotetta (BioNTech-Pfizer Comirnaty tai Moderna Spikevax). Rokotuspaikalla tarjotaan saatavilla olevaa rokotetta.

Lisätietoa rokotteista THLn sivuilta https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/rokotteet-a-o/koronavirusrokotteet-eli-covid-19-rokotteet-ohjeita-ammattilaisille#Mit%C3%A4_rokotteita_k%C3%A4ytet%C3%A4%C3%A4n?

Jos kaipaat lisätietoa rokotteesta, voit ottaa yhteyttä oman koulun terveydenhoitajaan tai koronarokotusten keskitettyyn puhelinpalveluun (https://www.vantaa.fi/terveys-_ja_sosiaalipalvelut/paivystys/koronavirus/koronaneuvonta)

Rokotteen voi käydä ottamassa myös ensi viikon jälkeen.

Vantaan kaupungin koronarokotusohjesivu:

https://www.vantaa.fi/koronarokotukset

(sivulta löytyy muun muassa Vantaan kaupungin koronarokotuspisteet)

Tehosterokotteen aikataulusta infotaan huoltajia tarkemmin myöhemmin. 2. rokotus järjestetään samaan tapaan kuin tämä ensimmäinen rokote. Tavoite on tarjota tehosterokote 8 viikon päästä, jos rokotteita on riittävästi. Halutessaan oppilas huoltajineen voi myöhentää aikaa.

Rokotusten ottaminen on vapaaehtoista ja maksutonta.

  • Julkaistu: 09.08.2021

Vaskivuoren lukio

Virtatie 4

PL 2522

01030 Vantaan kaupunki

Rehtori: Elina Arokannas,
043 827 2331, elina.arokannas@vantaa.fi

Virka-apulaisrehtori: Jari Danska,
040 581 8948, jari.danska@vantaa.fi

Lukiosihteeri: Niko Laineaho,
040 586 3341, niko.laineaho@vantaa.fi

Lukiosihteeri: Terhi Wahrman-Nuuttila,
040 681 8635, terhi.wahrman-nuuttila@vantaa.fi

facebook twitter instagram youtube