Matkailun kolmannen vuoden opiskelijoiden opintomatka Prahaan

Matkailun kolmannen vuoden opiskelijoiden opintomatkakohteeksi äänestettiin lukuvuoden alkaessa Praha. Reissun suunnittelun kimppuun kävimme joulukuun alussa ja itse matka toteutui 4.-6.2.2020. Suunnitteluvaiheessa opiskelijat päättivät aikataulusta, budjetista, vierailukohteista, liikkumisesta sekä ravintoloista, joissa ruokailimme. Matkaohjelman he kokosivat yhteiseen excel-taulukkoon, josta ilmeni ohjelman ja aikataulujen lisäksi kunkin osion oppaana toimivat henkilöt.

Tšekin pääkaupunki Praha on suosittu kaupunkikohde. Kauniit rakennukset, kaupunkia halkova Vltava-joki, värikäs historia ja monipuoliset vierailukohteet tarjoavat paljon koettavaa ja nähtävää monenlaiseen makuun. Suunnitteluvaiheen yksi haastavimpia vaiheita olikin päättää mitä ohjelmaan otetaan mukaan koska kaikkeen ei luonnollisesti ollut aikaa. Prahasta löytyy myös todella paljon toinen toistaan houkuttelevimpia ravintoloita eli ruokapaikkojen valintakaan ei ollut helpoin tehtävä.

Matkamme alkoi tiistaiaamuna kokoontumisella Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Ensimmäiset oppaat ottivat homman haltuun ja selvittivät ryhmän sinivalkoisille siiville kohti Prahaa. Perillä kohteessamme siirryimme julkisilla Prahan keskustassa sijaitsevaan hotelliimme, jonne jätimme matkatavarat odottamaan iltapäivää.

Lounaan jälkeen oli vuorossa kaupunkikävely vaihtuvien oppaiden johdolla. Tutuiksi tuli Juutalaiskorttelit, Astronominen kello, Prasna Praha ja koko Prahan vanhakaupunki, josta nämä kaikki kohteet löytyvät. Pienen hengähdystauon jälkeen suuntasimme illalliselle viihtyisään Hergetova Cihelna ravintolaan.

Keskiviikon ohjelma alkoi pienellä kävelyllä ihailemaan Tanssivaa taloa ja sen jälkeen ohjelmassa oli Praha Zoo. Meillä oli hyvin aikaa tutustua tähän yhteen maailman parhaimmaksi mainituista eläintarhoista ja moni opiskelija mainitsi palautteessaan tämän olleen mielenkiintoisin vierailukohteista. Ennen lounasta ehdimme vielä näkemään ja kokemaan kauniin Kaarlen sillan. Maittavan lounaan jälkeen suuntasimme Petřínin näköalatorniin, joka tarjosi upeat näköalat yli Prahan. Keskiviikko päättyi illalliseen upeassa luolaravintola Peklossa.

Torstai aamupäivän vierailukohteemme oli Prahan linna ja Vituksen katedraali. Todella hieno kohde, joka kannattaa ehdottomasti käydä kokemassa Prahan matkalla. Puolen päivän jälkeen oli vuorossa odotettu shoppailuhetki. Tähänkin lajiin Praha tarjoaa hyvät mahdollisuudet, valikoimaa löytyy kansainvälisistä ketjuliikkeistä paikallisiin pikku putiikkeihin. Shoppailun jälkeen kokoonnuimme hotellille, josta matka jatkui lentokentälle ja kotiin.

Matka oli kaiken kaikkiaan oikein onnistunut. Toki mukaan mahtui pieniä kommelluksia ja haasteita, mutta niistä selvittiin kunnialla. Opiskelijat saivat kullanarvoista oppia ja kokemusta matkanjohtajana toimimisesta. Opettajana olin erityisen ylpeä hyvästä suunnitelmasta, erinomaisista suunnistustaidoista ja mielenkiintoisista opastuksista!

Tiina-Maria Ilppola
Matkailun opettaja

  • Julkaistu: 28.02.2020