Tarjoilija

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto - Asiakaspalvelun osaamisala
Perustutkinnon tutkinnon osia suomen kielen tuella

Ravintola- ja catering-alaa voit opiskella Hiekkaharjun toimipisteessä, Tennistie 1, 01370 Vantaa

JATKUVA HAKU: HAE TÄSTÄ

Kenelle

  • Äidinkielesi muu kuin suomi
  • Pystyt opiskelemaan suomen kielellä
  • Sinulla on halu työllistyä ravintola- ja cateringalalle
  • Sinulla on hyvä fyysinen terveys
  • Olet asiakaspalveluhenkinen

Toteutus

  • Koulutuksen kesto: 15.8.2022-14.6.2024
  • Paikka: Hiekkaharjun toimipiste Tennistie 1, 01370 Vantaa

Koulutus on pääsääntöisesti päiväopiskeluna maanantai- perjantai. Koulutus sisältää lähi- ja verkko-opiskelua ja työssäoppimista ravintola- ja catering-alan työpaikoissa. Työelämäjaksoilla noudatetaan työpaikan työaikaa.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

  • Hakuaika 31.7.2022 asti. Kutsutaan haastatteluun viikolle 23 ja 31

Hakijat kutsutaan haastatteluun sähköpostilla. Tarkista myös roskaposti!

Opiskelijoiden valintatilaisuuteen kuuluu haastattelu ja kirjallinen tehtävä, jolla kartoitetaan hakijan suomen kielen osaamista ja muita opiskeluvalmiuksia. Valinnoista ilmoitetaan sähköpostilla.

Kuvaus toimialasta, ammatista ja työtehtävistä

Tarjoilijan työ on asiakaspalvelua ja myyntityötä. Tarjoilijan koulutus antaa monipuoliset valmiudet asiakaspalvelu- ja tarjoilutehtäviin. Tarjoilija ottaa vastaan asiakkaat, esittelee ja myy ravintolan ruoka- ja juomatuotteita. Työ on tyypillisesti vuorotyötä, jossa työaika voi usein sijoittua myös iltaan ja viikonloppuun.

Tarjoilija voi työllistyä:


  • ravintolassa
  • henkilöstöravintolassa
  • kahvilassa
  • hotellissa
  • pikaruokaravintolassa
  • laivaravintolassa
  • baareissa
  • toimia yrittäjänä

Koulutuksen sisältö

Jokaisen opiskelijan opiskelupolku ja opiskeluaikataulu suunnitellaan henkilökohtaisesti. Opiskelun sisältö ja laajuus suunnitellaan sen mukaan, kuinka paljon sinulla on aiempaa osaamista. Koulutuksessa on mahdollisuus suorittaa seuraavat tutkinnonosat ja opinnot:


  • Ravitsemispalveluissa toimiminen (20 osaamispistettä)
  • Asiakaspalvelu ja myynti (25 osaamispistettä)
  • Annosruokien ja juomien tarjoilu (40 osaamispistettä)
  • Kahvilapalvelut (10 osaamispistettä)
  • Asiakaspalvelu henkilöstöravintolassa (15 osaamispistettä)
  • Varian valinnainen, suomi toisena kielenä perusteet, 9 osaamispistettä
  • Viestintä ja vuorovaikutus äidinkielellä, suomi toisena kielenä, 5 osaamispistettä

Alalla tarvittava ammattikortti: Hygieniapassi, anniskelupassi

Työpaikalla tapahtuva oppiminen, työharjoittelu

Lisäksi opiskellaan: Opiskeluvalmiuksia tukevia opintoja: suomen kieli, digitaidot, opiskelutaidot, yhteiskunta- ja työelämäosaaminen, matemaattiset taidot.

Opiskelukustannukset

Opiskelu ja ruokailu on koulussa ilmaista. Opiskelijat ostavat itse opiskelumateriaalit, työvaatteet ja työkengät. Kustannukset ovat noin 400 euroa. Hankintoihin on mahdollista hakea tukea.

Jatko-opiskelumahdollisuudet

  • Mennä töihin
  • Opiskella lisää tutkinnon osia tai perustutkinto
  • Opiskella oppisopimuksella

Jatkomahdollisuudet kartoitetaan henkilökohtaisesti, ja niihin vaikuttavat opiskeluvalmiudet, kielitaito, koulutustarjonta ja työllisyystilanne.

Lisätietoja koulutuksesta tai hakemisesta

Opinto-ohjaaja Doinita Negruti, puh. 040 198 4813, doinita.negruti@eduvantaa.fi

Vantaan ammattiopisto Varia

Tennistie 1 A, 01370 Vantaa

Aviapoliksen toimipiste

Rälssitie 13

01530 Vantaa

Hiekkaharjun toimipiste

Tennistie 1

01370 Vantaa

Koivukylän toimipiste

Talvikkitie 119

01360 Vantaa

Myyrmäen toimipiste

Ojahaantie 5

01600 Vantaa

facebook twitter instagram youtube