Sosiaali- ja terveysala maahanmuuttajille

‍Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja maahanmuuttajille

Haku tähän koulutukseen ei ole tällä hetkellä auki. Voit tutustua avoimiin koulutuksiimme jatkuvan haun sivuilla.

Tutkinto antaa perusvalmiudet toimia kasvatuksen, hoidon ja huolenpidon sekä kuntoutuksen perustehtävissä sosiaali- ja terveysalalla. Lähihoitajan työ on ihmisläheistä, monipuolista ja haasteellista. Koulutus järjestetään päiväopintoina. Opinnot kestävät noin 2,5 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman HOKS mukaisesti.

Hakeminen

Hakijat kutsutaan sähköpostilla kielikokeeseen, jonka perusteella osa hakijoista kutsutaan valintakokeeseen. Valintakoe järjestetään oppilaitoksessa ja on maksuton. Se sisältää kirjallisen osion ja haastattelun.

Pääsyvaatimukset

Peruskoulu tai vastaava koulutus. Maahanmuuttajataustaisilta hakijoilta edellytetään riittävää suomen kielen taitoa (B2.1). Kielitaito testataan oppilaitoksessa. Opiskelijaksi hakeutuvalla tulee olla hyvä fyysinen ja psyykkinen terveys.

Opintojen sisältö

Opinnot suoritetaan sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon (OPH-2629-2017) perusteiden mukaisesti. Lue tarkemmin tästä.

Kustannukset

Opiskelu on opiskelijalle maksutonta, tarvittavat oppikirjat opiskelija hankkii itse. Oppilaitoksessa on tarjolla maksuton ateria. Opintoihin on mahdollista hakea opintotukea.

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Heli Tanninen, p. 050 312 1702, heli.tanninen@vantaa.fi

Sosiaali- ja terveysalaa voit opiskella Koivukylän toimipisteessä, Talvikkitie 119, Vantaa.

facebook twitter instagram youtube