Kokki

Ravintola-ja catering-alan perustutkinto – Ruokapalvelun osaamisala – Perustutkinnon osia suomen kielen lisätuella

Ravintola- ja catering-alaa opiskellaan Hiekkaharjun toimipisteessä (Tennistie 1, 01370 Vantaa).

Kenelle

Äidinkielesi on muu kuin suomi.

Pystyt opiskelemaan suomen kielellä.

Sinulla on vahva kiinnostus alaa kohtaan.

Sinulla on hyvä fyysinen terveys.

Toteutus

• Koulutuksen kesto: 18.10.2021–31.5.2023

Paikka: Hiekkaharjun toimipiste (Tennistie 1, 01370 Vantaa)

Koulutus on pääsääntöisesti päiväopiskelua maanantaista perjantaihin. Koulutus sisältää lähi- ja verkko-opiskelua sekä työssäoppimista ravintola- ja catering-alan työpaikoissa. Työelämäjaksoilla noudatetaan työpaikan työaikaa.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

• Kutsutaan haastatteluun viikolle 42/2021.

Hakijat kutsutaan haastatteluun sähköpostilla. Tarkista myös roskaposti!

Opiskelijoiden valintatilaisuuteen kuuluu haastattelu ja kirjallinen tehtävä, jolla kartoitetaan hakijan suomen kielen osaamista ja muita opiskeluvalmiuksia. Valinnoista ilmoitetaan sähköpostilla.

Kuvaus toimialasta, ammatista ja työtehtävistä

Kokki tuntee erilaiset raaka-aineet ja valmistaa maukasta, ravitsevaa ja terveellistä ruokaa. Kokkina voi tehdä töitä monipuolisissa ravintola- ja catering-alan työtehtävissä.

Kokki voi työllistyä:

  • ravintolassa
  • kahvilassa
  • suurkeittiössä
  • koulussa
  • sairaalassa
  • palvelutalossa
  • henkilöstöravintolassa
  • matkustajalaivassa tai juhla- ja pitopalveluyrityksessä
  • toimimalla yrittäjänä

Koulutuksen sisältö

Jokaisen opiskelijan opiskelupolku ja opiskeluaikataulu suunnitellaan henkilökohtaisesti. Opiskelun sisältö ja laajuus suunnitellaan sen mukaan, kuinka paljon sinulla on aiempaa osaamista. Koulutuksessa on mahdollisuus suorittaa seuraavat tutkinnon osat ja opinnot:

  • Ravitsemispalveluissa toimiminen (20 osaamispistettä)
  • Lounasruokien valmistus (40 osaamispistettä)
  • Suurkeittiön ruokatuotanto (25 osaamispistettä)
  • Henkilöstöravintolatoiminnot (15 osaamispistettä) tai Palvelu- ja jakelukeittiötoiminnot (10 osaamispistettä) tai muu valinnainen tutkinnon osa
  • Varian valinnainen, suomi toisena kielenä -perusteet (9 osaamispistettä)
  • Viestintä ja vuorovaikutus äidinkielellä, suomi toisena kielenä (5 osaamispistettä)
  • Alalla tarvittava ammattikortti: Hygieniapassi
  • Työpaikalla tapahtuva oppiminen, työharjoittelu

Lisäksi opiskellaan opiskeluvalmiuksia tukevia opintoja: suomen kieli, digitaidot, opiskelutaidot, yhteiskunta- ja työelämäosaaminen sekä matemaattiset taidot.

Opiskelukustannukset

Opiskelu ja ruokailu ovat koulussa ilmaisia. Opiskelija ostavat itse opiskelumateriaalit, työvaatteet ja kengät. Kustannukset ovat noin 400 euroa. Hankintoihin on mahdollista hakea tukea.

Jatko-opiskelumahdollisuudet

  • Mennä töihin.
  • Opiskella lisää tutkinnon osia tai perustutkinto.
  • Opiskella oppisopimuksella.

Jatkomahdollisuudet kartoitetaan henkilökohtaisesti. Jatko-opintomahdollisuuksiin vaikuttavat opiskeluvalmiudet, kielitaito, koulutustarjonta ja työllisyystilanne.

Lisätietoja koulutuksesta ja hakemisesta

Doinita Negruti, Opinto-ohjaaja

Vantaan ammattiopisto Varia, Tennistie 1 A, 01370 Vantaa

p. 040 198 4813, doinita.negruti@eduvantaa.fi

‍Päivitetty 23.9.2021 / 11.-12.10.2021 JH

Aviapoliksen toimipiste

Rälssitie 13

01530 Vantaa

Hiekkaharjun toimipiste

Tennistie 1

01370 Vantaa

Koivukylän toimipiste

Talvikkitie 119

01360 Vantaa

Myyrmäen toimipiste

Ojahaantie 5

01600 Vantaa

facebook twitter instagram youtube