‍Ravintola- ja cateringala maahanmuuttajille

Ravintola- ja cateringalan perustutkinto, tutkinnon osa

• Ammattikeittiötoiminnan perusteet (15 osp)
• Suomi toisena kielenä perusteet (3 osp)


HAE TÄSTÄ

(haku päättyy 29.11.2019)

Kenelle:

Koulutus soveltuu hyvin alalle tuleville henkilöille.

Toteutus:

Koulutus toteutetaan ajalla 7.1.-29.5.2020.

Koulutuksen voi suorittaa koulutussopimuksella tai oppisopimuksella. Molemmissa oppiminen painottuu työpaikalle ja ammattitaito hankitaan pääosin käytännön työtehtäviä tekemällä. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista täydennetään oppilaitoksissa järjestettävällä opetuksella. Koulutussopimuksessa oppilaitos auttaa sopivan työpaikan etsimisessä. Oppisopimuskoulutus on määräaikaiseen työsuhteeseen perustuvaa ammatillista koulutusta ja opiskelijalla pitää olla alan työpaikka.

Lähiopetuspäivät:

  • 7-10.1.2020
  • 17-21.2.2020
  • 16-17.3.2020
  • 16-17.4.2020

Lähipäivät ovat Hiekkaharjun toimipisteessä, Tennistie 1, Vantaa

Koulutuksen sisältö:

Koulutuksen tavoitteena on antaa perusvalmiudet ammattikeittiössä työskentelyyn. Koulutukseen kuuluu paikallisesti tarjottava tutkinnon osa Ammattikeittiötoiminnan perusteet (15 osp), suomen kielen opintoja (3 osp) sekä mahdollisuus suorittaa hygieniapassi.

Ammattikeittiötoiminnan perusteissa perehdytään omavalvontaan ja hygieniaan ja opitaan huolehtimaan omasta ja työympäristön turvallisuudesta. Tutkinnon osassa opitaan käyttämään ammattikeittiön yleisimpiä koneita ja laitteita. Erityisesti perehdytään astiahuoltoon, opitaan käsittelemään ja säilyttämään perusraaka-aineita ja hallitsemaan veitsen käyttö sekä tutustutaan tyypillisempiin ruoanvalmistusmenetelmiin.

Suomen kielen opinnoissa harjoitellaan suomen kielen sanastoa, rakenteita ja kommunikaatiotilanteita erilaisissa arjen ja ammattialan tilanteissa. Painopisteenä on arkielämän kielitaidon hallinta sekä oman ammattialan sanastoon tutustuminen.

Hygieniapassia varten tarjoamme opetusta osana ammatillista tutkinnon osaa, itseopiskelumateriaalia ja mahdollisuuden osallistua 3 kertaa hygieniapassitestin suorittamiseen. Lisäksi testin suorituskertojen välissä on mahdollista osallistua kahdesti kertaustunneille (2h).

Koulutuksen tavoitteena on antaa perusvalmiudet ammattikeittiössä työskentelyyn. Koulutukseen kuuluu paikallisesti tarjottava tutkinnon osa Ammattikeittiötoiminnan perusteet (15 osp), suomen kielen opintoja (3 osp) sekä mahdollisuus suorittaa hygieniapassi.

Ammattikeittiötoiminnan perusteissa perehdytään omavalvontaan ja hygieniaan ja opitaan huolehtimaan omasta ja työympäristön turvallisuudesta. Tutkinnon osassa opitaan käyttämään ammattikeittiön yleisimpiä koneita ja laitteita. Erityisesti perehdytään astiahuoltoon, opitaan käsittelemään ja säilyttämään perusraaka-aineita ja hallitsemaan veitsen käyttö sekä tutustutaan tyypillisempiin ruoanvalmistusmenetelmiin.

Suomen kielen opinnoissa harjoitellaan suomen kielen sanastoa, rakenteita ja kommunikaatiotilanteita erilaisissa arjen ja ammattialan tilanteissa. Painopisteenä on arkielämän kielitaidon hallinta sekä oman ammattialan sanastoon tutustuminen.

Hygieniapassia varten tarjoamme opetusta osana ammatillista tutkinnon osaa, itseopiskelumateriaalia ja mahdollisuuden osallistua 3 kertaa hygieniapassitestin suorittamiseen. Lisäksi testin suorituskertojen välissä on mahdollista osallistua kahdesti kertaustunneille (2h).

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Hakuaika 1.11.-29.11.2019

Hakemuksen jättäneisiin ollaan yhteydessä ja sovitaan haastatteluajasta.

Lisätiedot:

Oppisopimus: Anne Sivonen, anne.sivonen@vantaa.fi / p. 0400 765 753

Koulutuksen sisältö: Tarja Ukonaho, tarja.ukonaho@eduvantaa.fi / 040 506 9127

Ravintola- ja cateringalaa voit opiskella Hiekkaharjun toimipisteessä, Tennistie 1, Vantaa.

facebook twitter instagram youtube