Varastonhoitaja

Logistiikan perustutkinto, varastopalvelujen osaamisala, varastonhoitaja


‍‍Varastonhoitajaksi voit opiskella Aviapoliksen toimipisteessä, Rälssitie 13, 01530 Vantaa


Kuvaus toimialasta, ammatista ja työtehtävistä

Varastonhoitajat sijoittuvat kuljetusliikkeiden, liikenteen, kaupan, teollisuuden ja julkisen sektorin palvelukseen. Tutkinto antaa perusvalmiudet toimia varastointialan monipuolisissa tehtävissä. Varastonhoitajalta vaaditaan huolellisuutta ja tarkkuutta sekä palvelualttiutta erilaisissa asiakastilanteissa.

Variassa on tarjolla kolme osaamisala: kuljetuspalvelujen osaamisala (opiskelija voi valmistua autonkuljettajaksi, linja-autonkuljettajaksi tai yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi) lentoasemapalvelujen osaamisala (lentoasemahuoltaja) ja varastopalvelujen osaamisala (varastonhoitaja).

Yhteishaussa hakevat valitsevat suuntautumisvaihtoehdon (autonkuljettaja, linja-autonkuljettaja, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja, lentoasemahuoltaja, varastonhoitaja) ensimmäisen opiskeluvuoden aikana käytävien keskusteluiden perusteella (henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, HOKS).

Jatkuvan haun kautta valittu opiskelija valitsee suuntautumisvaihtoehdon heti opintojen alussa (henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, HOKS).

Koulutuksen sisältö

Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä.

Koulutukseen sisältyy harjoittelua erityyppisillä trukeilla ja työkoneilla, keräilyä ja pakkausta sekä inventointia ja tavaran vastaanottamista. Koulutuksen aikana suoritetaan erilaisia alan lyhytkoulutuksia, kuten hygieniapassi, tulityö-, työturva- ja ensiapukortti (EA1).

Koulutustus kestää päätoimisena opiskeluna opiskelijan iästä ja aikaisemmasta osaamisesta riippuen 1 - 2,5 vuotta. Monimuoto-opiskeluna toteutettu koulutus soveltuu myös alalla jo työskenteleville.

Opiskelukustannukset

Opiskelijat kustantavat itse oppikirjansa ja opiskelutarvikkeensa (noin 200 euroa). Suojavaatetuksen ja turvakengät saa lainaksi oppilaitoksesta.

Jatko-opiskelumahdollisuudet

Palvelulogistiikan ammattitutkinto, varastopalvelujen osaamisala on monimuotokoulutusta työn ohessa. Koulutus on suunnattu alalla työskenteleville, vastuullisia tehtäviä tavoitteleville. Koulutus antaa valmiuksia myös työnjohto- ja esimiestehtäviin.

Pääsy-ja soveltuvuuskoe

Jatkuvassa haussa on pääsy- /soveltuvuuskoe. Osa-alueita ovat haastattelu, matematiikan ja loogisen ajattelukyvyn osio, mahdollinen ajonäyte sekä tarvittaessa kielikoe. Kielitaitovaatimus on B1.

Soveltuvuus- ja kielikokeen perusteella hakija voidaan valita koulutukseen ja ohjata opiskeluvalmiuksia parantaviin opintoihin, OPVA-opintoihin. OPVAan sisältyy varastoalan opintojen lisäksi mm. suomen kieltä, matematiikkaa ja tietotekniikkaa. OPVA-opinnot kestävät noin kuusi kuukautta.

Hakeminen

Haku yhteishaussa Opintopolussa ja määrättyinä aikoina jatkuvassa haussa .

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Outi Koivisto, p. 040 759 2426, outi.koivisto@eduvantaa.fi

facebook twitter instagram youtube