ICT- tai elektroniikka-asentaja

‍Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto, ICT-asentaja tai elektroniikka-asentaja


JATKUVA HAKU: HAE TÄSTÄ (haku päättyy 29.1.2020)

YHTEISHAKU OPINTOPOLUSSA 18.2-10.3.2020

Kohderyhmä ja tavoite

Hakijalla tulee olla vähintään peruskoulun oppimäärä ja koulutuksen edellyttämä (B1) riittävä suomen kielen taito kielen kaikilla taitotasoilla . Koulutukseen voivat hakea myös koulutuksen aikaisemmin keskeyttäneet, alan vaihtajat tai lukion suorittaneet, joiden tavoitteena on suorittaa toisen asteen ammatillinen perustutkinto .

Modernista tieto ja tietoliikenneteknologiasta kiinnostuneet, joiden tavoitteena on suorittaa toisen asteen ammatillinen perustutkinto.

Toteutus ja suoritustapa

Hakuaika: 13.12.2019 – 29.1.2020

Koulutus alkaa joustavasti tammi-helmikuussa 2020. Koulutusaika 2-3 vuotta.

Alan perusosaaminen hankitaan oppilaitoksen järjestämässä opetuksessa oppilaitoksen tiloissa tai muissa oppimisympäristöissä. Opiskelua toteutetaan myös tieto- ja viestintätekniikan monipuolisia töitä tarjoavissa yrityksissä ja projekteissa. Hankittu osaaminen arvioidaan oppilaitoksessa ja aidoissa työtehtävissä työpaikoilla tapahtuvan koulutuksen aikana.

Yhteisiä tutkinnon osia voi suorittaa myös verkko-opintoina. Opiskelija voi valita myös lukio-opintoja ja valmistua kaksoistutkintoon (so. ammatillinen perustutkinto ja ylioppilas). Lukio-opinnot suoritetaan Varian lukioyhteistyökumppanin Sotungin etälukion ohjelmassa.

Koulutuksen sisältö

Pakolliset ammatilliset tutkinnon osat , 75 osp

- Elektroniikan ja ICT:n perustehtävät, 45 osp

- Tietokone- ja tietoliikenneasennukset, 30 osp,

Valinnaiset tutkinnon osat, 30 osp

- Palvelinjärjestelmät ja projektityöt, 30 osp

- Tietoliikennelaiteasennukset ja kaapelointi, 30 osp

Koko perustutkinnon laajuus on 180 osp (osaamispistettä).

Kuvaus toimialasta, ammatista ja työtehtävistä

Elektroniikka-asentaja

Elektroniikkaan suuntaavat opinnot suorittanut elektroniikka-asentaja osaa tehdä elektroniikkatuotantoon liittyviä testaus-, korjaus- ja käyttöönottotehtäviä sekä huolto- ja asennustoimintaan liittyviä asiakaspalvelutöitä. Keskeisiä osaamisalueita ovat elektroniikkatehtaiden tuotantoautomaation käyttötehtävät ja valmistettujen tuotteiden testaus sekä elektroniikan laitteiden asennus ja huoltotyöt.

Tutkinto antaa perusvalmiudet alan tuotanto-, asennus-, huolto- ja kunnossapitotehtäviin. Alan kansainvälisyys vaatii työskentelyä eri kulttuurien parissa.

Elektroniikka-asentajan työtehtäviä ovat elektroniikkatehtaiden tuotantoautomaation käyttötehtävät ja valmistettujen tuotteiden testaus tai elektroniikan laitteiden asennus- ja huoltotyöt.

Varian opiskelijat ohjelmoivat Coca Cola- ja Sprite-tarjoilurobotin

ICT-asentaja

ICT:hen suuntaavat opinnot tai osaamisalan suorittanut ICT-asentaja osaa tehdä tietokone- ja tietoliikennelaitteiden asennuksen käyttöönoton. Keskeisiä osaamisalueita ja ICT-asentajan työtehtäviä ovat:

  • asuntojen ja liikekiinteistöjen tietoliikennelaitteiden tuntemus
  • tietokonelaitteiden asennus ja konfigurointi käyttäjän vaatimusten mukaisesti

Koulutuksen sisältö

Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto antaa opiskelijalle perusosaamisen alan tuotanto-, asennus-, huolto- ja kunnossapitotehtävistä. Alan ammattilaiselle on välttämätöntä sisäistää työ- ja sähköturvallisuusmääräysten mukaiset työtavat.

Varian tieto- ja tietoliikennetekniikan opiskelija erikoistuu joko elektroniikka- tai ICT-asentajaksi. Suuntautumisvalinta tehdään ensimmäisen opiskeluvuoden aikana.

Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä.

‍Opiskelukustannukset

Opiskelija kustantaa omat oppikirjansa ja opiskelutarvikkeensa. Työ- ja turvallisuusvälineistä huolehtii oppilaitos. Opiskelijan kustannukset ovat noin 400 euroa koko opiskeluajalta.

Hakeminen

Haku yhteishaussa Opintopolussa tai määrättyinä aikoina jatkuvassa haussa.

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Armas Koivisto, p. 040 557 6932, armas.koivisto@eduvantaa.fi

Elektroniikka-asentajaksi tai ICT-asentajaksi voit opiskella Myyrmäen toimipisteessä, Ojahaantie 5, 01600 Vantaa.



facebook twitter instagram youtube