Ruokapalveluvastaavan koulutus oppisopimuskoulutuksena
Ravintola-ja cateringalan perustutkinnon tutkinnon osia, ruokapalveluvastaavan koulutus oppisopimuksella
Alaa opiskellaan Hiekkaharjun toimipisteessä,Tennistie 1, 01370 Vantaa
Koulutuksen sisältö
Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiudet ruokapalveluvastaavan tehtävässä toimimiseen. Koulutuksen aikana suoritetaan ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta seuraavat osat:
• Palveluosaaminen 15 osp
• Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot 10 osp
Palveluosaaminen tutkinnon osan keskeisiä aiheita ovat asiakaspalvelu, erityisruokavaliotietous, omavalvonta, raaka-ainetuntemus ja ruoanvalmistus. Opiskelija saa perusvalmiudet osallistua ruoan esivalmistustöihin ja aamiais- tai lounasruokien valmistukseen. Opiskelija perehtyy ergonomisiin ja työturvallisiin työtapoihin sekä asiakasturvallisuusohjeisiin. Hän oppii toimimaan omavalvontasuunnitelman mukaisesti.
Palvelu- ja jakelukeittiön toiminnot tutkinnon osan käytyään opiskelija osaa vastaanottaa ruoka-aineita, ruokia ja elintarvikkeita, kuumentaa tai valmistaa ruokia ja lisäkkeitä, jakaa tai laittaa ruoat esille ja toimia asiakaspalvelussa sekä ohjata asiakkaita. Lisäksi hän osaa siistiä ja järjestää toimintaympäristönsä ja huolehtia astiahuollon tehtävistä.
Lisäksi koulutuksen sisältöön kuuluu digitaalisten taitojen harjoittelua sekä oman roolin vahvistamista ruokapalveluvastaavan tehtävään. Tarvittaessa koulutuksessa voidaan tukea suomen kielen osaamista harjoittelemalla ammattialan sanastoa, rakenteita ja kommunikaatiota.
Kustannukset
Oppisopimuskoulutus on maksutonta sekä opiskelijalle että työnantajalle. Työpaikkaohjaajien maksuton koulutus sisältyy oppisopimusprosessiin. Työnantaja maksaa opiskelijalle työehtosopimuksen mukaisen palkan oppisopimuksen ajalta.
Lisätietoja
Ammatillinen opettaja Virpi Pekkala, p. 050 312 4549, virpi.pekkala@eduvantaa.fi
Asiakkuusvastaava Anne Sivonen, p. 0400 765753 anne.sivonen@vantaa.fi (oppisopimusasiat)