Ravitsemispalveluiden tuotteistaminen
Ravitsemispalveluiden tuotteistaminen, ravintola- ja cateringalan perustutkinto, osatutkinto
Alaa voit opiskella Hiekkaharjun toimipisteessä, Tennistie 1, 01370 Vantaa
Koulutuksen sisältö
Uusien ruoka- ja juomatuotteiden sekä palvelukonseptien kehittäminen ravintola-alalla.
Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiudet uusien ruoka- ja juomatuotteiden sekä palvelukonseptien kehittämiseen ravintola-alalla. Koulutuksessa keskitytään osallistujan oman tuotekehitysidean jalostamiseen, kokeiluun ja markkinointiin. Uusien tuotteiden ja palveluiden tavoitteena on palvella ravintola-alaa ja sen työntekijöitä uudenlaisessa markkinatilanteessa.
Koulutuksen aikana suoritetaan
- Ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta Ravitsemispalveluiden tuotteistaminen (20 osp) tutkinnon osa
- Omaa tuotekehitystä tukeva ammatillinen tutkinnon osa alan perus- tai ammattitutkinnosta
Ravitsemispalveluiden tuotteistaminen tutkinnon osassa kehitetään uusiin tarpeisiin sopivia ruoka- ja juomatuotteita sekä palveluja. Tuotekehityksen aikana hankitaan tietoa, selvitetään asiakasryhmien tarpeita ja huomioidaan eri vuodenaikoihin sopivat tuotteet sekä kestävän kehityksen näkökulmat. Lisäksi tuote tai palvelu hinnoitellaan ja sille luodaan markkinointimateriaali. Tuotteistamisessa ja markkinoinnissa käytetään apuna sosiaalista mediaa ja asiakaspalautteita.
Omia tuotteita on mahdollisuus kokeilla oppilaitoksessa koulutuksen aikana ja näin arvioida tuotteen toimivuutta käytännössä (esim. reseptiikka annokseksi, raaka-aineiden toimivuus, tuotteen visuaalisuus, säilyvyys, kuljetettavuus). Oppilaitos voi myös myydä tuotteita myymälässään tai tarjota niitä oppilaitoksen henkilöstö/opetusravintolassa, mikä mahdollistaa asiakaspalautteen keräämisen tuotteesta.
Omaa tuotekehitystä tukeva ammatillinen tutkinnon osa liittyy aihealueeseen, jonka osallistuja valitsee tuotekehityksensä kohteeksi. Aiheita voivat olla esimerkiksi kasvisruokien tai kylmänä tarjottavien ruokien valmistus, kahvilapalveluiden kehittäminen, tilaustarjoilussa toiminen, kaupan palvelutiskillä toiminen tai erityisruokavaliotietous. Osallistuja ja ammatillinen opettaja valitsevat tuotekehitykseen soveltuvan tutkinnon osan yhdessä opintoja suunniteltaessa ja se voi olla myös muusta tutkinnosta, esim. elintarvike- tai logistiikka-ala.
Opiskelukustannukset
Koulutus on maksuton, kun osallistuja suorittaa ammatillisen tutkinnon osan tai osia henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmansa mukaisesti.
Hakeminen
Hakeminen jatkuvassa haussa. Kun haku on auki, linkki hakemukseen on tällä sivulla.
Lisätiedot
Anne Sivonen (anne.sivonen@vantaa.fi, p. 0400 765 753)
Mervi Niittumäki-Mäntylä (mervi.niittumaki@eduvantaa.fi, p. 050 314 5120)