Kiinteistönhoitaja

‍Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, kiinteistönhoitaja


Kuvaus toimialasta, ammatista ja työtehtävistä

Kiinteistönhoitajat työskentelevät pääsääntöisesti kiinteistöpalvelualan yrityksissä ja laitoksissa esim. sairaalat, tehtaat, lentokentät sekä myös valtion kohteissa. Monipuolisiin tehtäviin kuuluu mm. kiinteistöjen kunnosta ja siisteydestä huolehtimista aina LVI-huoltotoimenpiteistä ulkoalueiden hoitamiseen sekä myös kiinteistön turvallisuuden varmistamista, opasteiden ja nimitaulujen ajantasalle saattamista, kulunvalvontajärjestelmien ja kylmätilojen toimivuudesta huolehtimista sekä kiinteistöautomaatiojärjestelmien käyttämistä. Monissa kiinteistöpalvelualan yrityksissä kiinteistönhoitaja tekee myös korjausrakentamiseen liittyviä töitä.

Koulutuksen sisältö

Kiinteistöhoitajan tutkinto antaa perusvalmiudet työskennellä erilaisten kiinteistöjen hoito-, huolto- ja korjaustehtävien parissa. Opintoihin sisältyy mm. LVI-järjestelmien (lämpö, vesi, ilmanvaihto) hoitoa ja huoltoa sekä kiinteistöpalvelujen tuottamista.

Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä.

Opiskelukustannukset

Kustannukset opiskelijalle ovat noin 200 euroa koko opiskeluajalta.

Hakeminen

Haku yhteishaussa Opintopolussa ja määrättyinä aikoina jatkuvassa haussa.

Kiinteistönhoitajalta vaadittavia ominaisuuksia ovat vastuullisuus, luotettavuus, oma-aloitteisuus ja valmius itsenäiseen työskentelyyn. Kiinteistöpalvelutehtävät vaativat asiakaspalvelutaitoja, kykyä työajan suunnitteluun ja viranomais- sekä asiantuntijayhteistyöhön.

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Eija Syrjälä, puh 0407730116, s-posti eija.syrjala@eduvantaa.fi

Kiinteistönhoitajaksi voit opiskella Hiekkaharjun toimipisteessä, Tennistie 1, 01370 Vantaa.

facebook twitter instagram youtube