Hoiva-avustajaksi oppisopimuksella Vantaan kaupungilla

Vantaan TYPin, Ohjaamon ja Vantaan Osaamiskeskuksen asiakkaille, joilla 30-50% palkkatukioikeus opintojen ajalle

JATKUVA HAKU: HAE TÄSTÄ

Kenelle

Hoiva-avustajakoulutus oppisopimuksella saattaa sopia sinulle, mikäli:

  • olet kiinnostunut ihmisläheisestä avustajan työstä vanhusten parissa
  • olet halukas suorittamaan käytännönläheiseen 8-10 kuukautta kestävän osatutkinnon työssä oppimalla Vantaan kaupungin tarjoamassa työpaikassa
  • olet vantaalainen TYPin, Ohjaamon tai Vantaan Osaamiskeskuksen asiakas
  • sinulla on mahdollisuus palkkatukeen oppisopimusopintoja varten
  • sinulla ei ole aiempaa tutkintoa, tutkintosi on vanhentunut tai TE-asiantuntijasi katsoo, että tutkintosi ei enää työllistä sinua
  • et voi toimia enää aiemmassa ammatissasi terveydellisistä syistä ja olet toimittanut B-lausunnon TE-asiantuntijalle

Toteutus

Oppisopimustyösuhde voi alkaa vain, mikäli TE-toimiston palkkatukiyksiköltä tulee palkkatukihakemukseen myönteinen päätös. Päätös on aina harkinnanvarainen. Työllisyyspalvelut ilmoittaa sinulle ja esimiehellesi, kun päätös on tullut. Oppisopimusajan bruttopalkka on 1611,53 €/kk. Palkkaus kustannetaan valtion eli TE-toimiston palkkatuella 30-50 % + kaupungin työllistämismäärärahalla.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Edellytämme suomea toisena kielenä puhuvilta riittävää kielitaitotasoa (A2). Kaupunki kustantaa sinulle kielitestin (30€) Vantaan aikuisopistolla Tikkurilassa ennen työkokeilun aloitusta, mikäli sinulla ei ole esittää YKI-tutkintotodistusta riittävästä kielitaidosta. Työkokeilun voi aloittaa vain, jos kielitaito on riittävä.

Ennen oppisopimukselle siirtymistä sinun tulee näyttää työskentelytaitosi ja motivaatiosi kolmen kuukauden mittaisella työkokeilulla (5 x 6h viikossa). Kaupunki voi auttaa sopivan työkokeilupaikan löytämisessä. Jos jo olet kuntouttavassa työtoiminnassa potentiaalisessa oppisopimustyöpaikassa, se voi korvata työkokeilun, mikäli tuntimäärä viikossa on riittävä. Tämä arvioidaan tapauskohtaisesti.

Koulutuksen sisältö

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta tutkinnon osat:

  • Kasvun ja osallisuuden edistäminen, 25 osp
  • Ikääntyvien osallisuuden edistäminen, 35 osp

Oppisopimuksessa korostuu työpaikalla tapahtuva tutkinnon perusteiden mukainen ohjattu oppiminen kolmena työpäivänä viikossa. Oppimista täydennetään kahtena päivänä viikossa oppilaitoksessa annettavilla teoria- ja ryhmäopinnoilla. Toisena koulupäivänä järjestetään kielitukea tarvitseville maahanmuuttajataustaisille opiskelijoille S2-kielitukea. Lisäksi opintoihin kuuluu itsenäisiä oppimistehtäviä kotona oman henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti.

Lisätietoja hoiva-avustajakoulutukseen liittyen sekä kaupungin työllistämismäärärahan myöntämiseen: Vantaan Työllisyyspalvelut Vernissakatu 1, 2. krs, 01300 Vantaa, monimuotoinen.tyollistaminen@vantaa.fi

Vantaan kaupungilla on hoiva-alan oppisopimustyöpaikkoja vanhusten päivätoimintakeskuksissa ja vanhusten palvelutaloissa. Oppisopimusopiskelijan työtehtäviin kuuluu muun muassa viriketoiminnanohjaukseen osallistumista, avustamista ulkoilussa, ruokailussa ja siirtymisessä paikasta toiseen sekä keskustelua ja seurustelua vanhusten kanssa.

Työllistyminen

Voit työllistyä osatutkinnon suoritettuasi hoiva-alan avustaviin tehtäviin yksityiselle sektorille eli yrityksiin tai yhdistyksiin ja säätiöihin. Osatutkinnon suorittaminen antaa sinulle lisäksi hyvän pohjan suorittaa esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon, lähihoitaja tai puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon, kodinhuoltaja kokonaisuudessaan loppuun.

Opiskelukustannukset

Koulutus on maksuton, mutta sinun tulee itse hankkia kirjat ja muu opiskelumateriaali.

Yhteystiedot

‍Asiakkuusvastaava Eija Lepistö, p. 040 589 2732, eija.lepisto@vantaa.fi

päivitetty 28.9.2021 / PP

Aviapoliksen toimipiste

Rälssitie 13

01530 Vantaa

Hiekkaharjun toimipiste

Tennistie 1

01370 Vantaa

Koivukylän toimipiste

Talvikkitie 119

01360 Vantaa

Myyrmäen toimipiste

Ojahaantie 5

01600 Vantaa

facebook twitter instagram youtube