Ajoneuvoasentaja tai autokorinkorjaaja

Autoalan perustutkinto
Autotekniikan osaamisala, ajoneuvoasentaja
Autokorinkorjauksen osaamisala, autokorinkorjaaja

HAE TÄSTÄ

Hakuaika 28.6. - 12.7.2019.
Koulutus alkaa 1.8.2019. Huomioithan, että kesälomien vuoksi hakemuksia ei käsitellä heinäkuussa.


Kenelle

Autoalan perustutkinnon haluaville opiskelijoille.

Toteutus


  • Koulutus alkaa 1.8.2019.
  • Koulutuksen kesto 3 vuotta.
  • Koulutus suoritetaan lähiopetuksena ma - pe klo 8 - 16, työ-/opiskelupäivien pituudet voivat vaihdella.
  • Oppimisympäristöinä Varian autoalan teorialuokat ja työsalit, joissa nykyaikainen korjaamovarustus, sekä koulutussopimusten kautta lähialueiden autokorjaamot, joissa työpaikalla tapahtuvaa oppimista.
  • Opinnoissa noudatetaan Varian autoalan opetuksen toteutussuunnitelmaa, jonka mukaisesti opiskelijan aikaisemmin hankittu osaaminen voidaan huomioida ja opinnot voi tällöin suorittaa lyhyemmässä ajassa.
  • Pääasiallinen opiskelupaikka Aviapoliksen toimipiste, Rälssitie 13, Vantaa.

Hakeminen ja opiskelijavalinta


  • Hakuaika 28.6. - 12.7.2019.
  • Suomen kielen taitovaatimus B1.
  • Haastattelut 16. - 17.7.2019, kutsu lähetetään sähköpostitse.
  • Koulutukseen valitaan opiskelijoita, kunnes ryhmä on täysi.

Kuvaus toimialasta, ammatista ja työtehtävistä

Autoalan toimintaympäristö kansainvälistyy yhä kiihtyvään tahtiin ja siksi asiakaslähtöisyys ja palvelun laadun merkitys korostuvat kaikissa alan tehtävissä. Autoala kasvaa nopeasti ja se on yksi palvelualojen merkittävimmistä työllistäjistä.

Edellytyksinä alalla toimimiselle ovat alan monipuolinen osaaminen, teknisten taitojen soveltamiskyky sekä hyvät asiakaspalvelu- ja yhteistyötaidot. Haasteina ovat uuden tekniikan jatkuva seuraaminen ja soveltaminen sekä materiaalien uudelleenkäyttö ja kierrättäminen.

Ajoneuvoasentajan työtehtäviä ovat ajoneuvojen huolto- ja korjaustehtävät sekä asiakaspalvelu. Autokorinkorjaajan tehtävät painottuvat moottoriajoneuvojen kori- ja runkorakenteiden kolari- ja ruostevaurioiden korjaamiseen, oikomiseen ja korien muutostöihin (tuunaus).

Koulutuksen sisältö

Tutkinto antaa perusosaamisen erilaisten ajoneuvojen rakenteesta, toiminnasta, huollosta ja korjauksesta. Koulutuksessa painotetaan ajoneuvojen huolto- ja korjaustöiden tekemistä nykyaikaisin testi- ja työmenetelmin.

Ajoneuvoasentajaopinnoissa on mahdollista suuntautua ensimmäisen opintovuoden jälkeen autokorinkorjaukseen. Korikorjaukseen (peltisepän) suuntaavat opinnot antavat perusvalmiudet vaurioituneen ajoneuvon alustan, korin ja korivarusteiden korjaustöihin liittyviin tehtäviin. Koulutuksessa painotetaan kori- ja rakennekorjauksiin liittyvien oikaisu- ja asennustöiden tekemistä nykyaikaisin työmenetelmin.

Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä.

Työllistyminen

Ajoneuvoasentajan tyypillisimpiä työpaikkoja ovat henkilöautokorjaamot, huoltamot, pienkonekorjaamot, työkonekorjaamot ja raskaan kaluston korjaamot.

Opiskelukustannukset

Kustannukset opiskelijalle ovat noin 500 euroa koko opiskeluajalta. Lisäksi sähköinen oppimisympäristö (ProDiags) noin 40 euroa/lukuvuosi.

Hakeminen

Haku yhteishaussa Opintopolussa ja määrättyinä aikoina jatkuvassa haussa.

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Eija Jokinen, p. 040 5290 536, eija.jokinen@vantaa.fi


Ajoneuvoasentajaksi tai autokorinkorjaajksi voit opiskella Aviapoliksen toimipisteessä, Rälssitie 13, 01530 Vantaa.

facebook twitter instagram youtube