Ajoneuvoasentaja tai autokorinkorjaaja

Autoalan perustutkinto, ajoneuvoasentaja tai autokorinkorjaajaToimiala

Autoalan toimintaympäristö kansainvälistyy yhä kiihtyvään tahtiin ja siksi asiakaslähtöisyys ja palvelun laadun merkitys korostuvat kaikissa alan tehtävissä. Autoala kasvaa nopeasti ja se on yksi palvelualojen merkittävimmistä työllistäjistä.

Edellytyksinä alalla toimimiselle ovat alan monipuolinen osaaminen, teknisten taitojen soveltamiskyky sekä hyvät asiakaspalvelu- ja yhteistyötaidot. Haasteina ovat uuden tekniikan jatkuva seuraaminen ja soveltaminen sekä materiaalien uudelleenkäyttö ja kierrättäminen.

Tavoitteet

Tutkinto antaa perusosaamisen erilaisten ajoneuvojen rakenteesta, toiminnasta, huollosta ja korjauksesta. Koulutuksessa painotetaan ajoneuvojen huolto- ja korjaustöiden tekemistä nykyaikaisin testi- ja työmenetelmin.

Ajoneuvoasentajaopinnoissa on mahdollista suuntautua ensimmäisen opintovuoden jälkeen autokorinkorjaukseen. Korikorjaukseen (peltisepän) suuntaavat opinnot antavat perusvalmiudet vaurioituneen ajoneuvon alustan, korin ja korivarusteiden korjaustöihin liittyviin tehtäviin. Koulutuksessa painotetaan kori- ja rakennekorjauksiin liittyvien oikaisu- ja asennustöiden tekemistä nykyaikaisin työmenetelmin.

Työtehtävät

Ajoneuvoasentajan työtehtäviä ovat ajoneuvojen huolto- ja korjaustehtävät sekä asiakaspalvelu. Ajoneuvoasentajan tyypillisimpiä työpaikkoja ovat henkilöautokorjaamot, huoltamot, pienkonekorjaamot, työkonekorjaamot ja raskaan kaluston korjaamot.

Autokorinkorjaajan tehtävät painottuvat moottoriajoneuvojen kori- ja runkorakenteiden kolari- ja ruostevaurioiden korjaamiseen, oikomiseen ja korien muokkaustöihin (tuunaus).

Hakeminen

Haku yhteishaussa Opintopolussa tai määrättyinä aikoina jatkuvassa haussa.

Opiskelukustannukset

Kustannukset opiskelijalle ovat noin 500 euroa koko opiskeluajalta. Lisäksi sähköinen oppimisympäristö (ProDiags) noin 40 euroa/lukuvuosi.

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Eija Jokinen, p. 040 5290 536, eija.jokinen@vantaa.fi


Ajoneuvoasentajaksi tai autokorinkorjaajksi voit opiskella Aviapoliksen toimipisteessä, Rälssitie 13, 01530 Vantaa.

facebook twitter instagram youtube