Ajoneuvoasentaja tai autokorinkorjaaja

Autoalan perustutkinto
Autotekniikan osaamisala, ajoneuvoasentaja
Autokorinkorjauksen osaamisala, autokorinkorjaaja


Ajoneuvoasentajaksi tai autokorinkorjaajksi voit opiskella Aviapoliksen toimipisteessä, Rälssitie 13, 01530 Vantaa


Kuvaus toimialasta, ammatista ja työtehtävistä

Autoalan toimintaympäristö kansainvälistyy yhä kiihtyvään tahtiin ja siksi asiakaslähtöisyys ja palvelun laadun merkitys korostuvat kaikissa alan tehtävissä. Autoala kasvaa nopeasti ja se on yksi palvelualojen merkittävimmistä työllistäjistä.

Edellytyksinä alalla toimimiselle ovat alan monipuolinen osaaminen, teknisten taitojen soveltamiskyky sekä hyvät asiakaspalvelu- ja yhteistyötaidot. Haasteina ovat uuden tekniikan jatkuva seuraaminen ja soveltaminen sekä materiaalien uudelleenkäyttö ja kierrättäminen.

Ajoneuvoasentajan työtehtäviä ovat ajoneuvojen huolto- ja korjaustehtävät sekä asiakaspalvelu. Autokorinkorjaajan tehtävät painottuvat moottoriajoneuvojen kori- ja runkorakenteiden kolari- ja ruostevaurioiden korjaamiseen, oikomiseen ja korien muutostöihin (tuunaus).

Koulutuksen sisältö

Tutkinto antaa perusosaamisen erilaisten ajoneuvojen rakenteesta, toiminnasta, huollosta ja korjauksesta. Koulutuksessa painotetaan ajoneuvojen huolto- ja korjaustöiden tekemistä nykyaikaisin testi- ja työmenetelmin.

Ajoneuvoasentajaopinnoissa on mahdollista suuntautua ensimmäisen opintovuoden jälkeen autokorinkorjaukseen. Korikorjaukseen (peltisepän) suuntaavat opinnot antavat perusvalmiudet vaurioituneen ajoneuvon alustan, korin ja korivarusteiden korjaustöihin liittyviin tehtäviin. Koulutuksessa painotetaan kori- ja rakennekorjauksiin liittyvien oikaisu- ja asennustöiden tekemistä nykyaikaisin työmenetelmin.

Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä.

Työllistyminen

Ajoneuvoasentajan tyypillisimpiä työpaikkoja ovat henkilöautokorjaamot, huoltamot, pienkonekorjaamot, työkonekorjaamot ja raskaan kaluston korjaamot.

Opiskelukustannukset

Kustannukset opiskelijalle ovat noin 500 euroa koko opiskeluajalta. Lisäksi sähköinen oppimisympäristö (ProDiags) noin 40 euroa/lukuvuosi.

Hakeminen

Haku yhteishaussa Opintopolussa ja määrättyinä aikoina jatkuvassa haussa.

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Eija Aronen, p. 040 5290 536, eija.aronen@vantaa.fi

facebook twitter instagram youtube