Pintakäsittelyalan ammattitutkinto, rakennusmaalauksen osaamisala

Pintakäsittelyalan ammattitutkinto, rakennusmaalauksen osaamisala, huoltomaalaus

Pintakäsittelyalan ammattitutkintoa voit opiskella Hiekkaharjun toimipisteessä, Tennistie 1, 01370 Vantaa


JATKUVA HAKU: HAE TÄSTÄ

Huom: Jatkuvassa haussa hakemuksen lähettäneille ei tällä hetkellä valitettavasti tule sähköpostiin vahvistusviestiä hakemuksen saapumisesta.

Kenelle

Edellytyksenä koulutukseen osallistumiselle on:

  • työkokemus maalarina tai maalarin / pintakäsittelijän perustutkinto
  • riittävä suomen kielen taito

Toteutus

Pintakäsittelyalan ammattitutkinnossa voit kehittää aiempaa osaamistasi koulussa tapahtuvan lähiopetuksen ja työpaikalla tehtävien näyttöjen avulla. Oppilaitos avustaa harjoittelu- tai oppisopimuspaikan löytämisessä. Voit myös suorittaa näytöt palkallisena omalla työpaikallasi. Ammattitutkinnon suoritettuasi palkkaluokkasi nousee.

Kevään 2021 aikana on mahdollisuus osallistua täyspäiväiseen opiskeluun koululla. Täyspäiväinen opiskelu vaatii vähintään 25 h/viikossa. Lähiopetus alkaa ma 4.1.2021.

Lähiopetus tapahtuu arkipäivisin ja lähipäivien määrään vaikuttaa oma oppimisen tarve. Opiskelija voi osallistua opetukseen omien tarpeittensa ja osaamisensa perusteella. Jos katsomme sinun jo osaavan asiat, voit mennä suoraan näyttöön. Viimeistään kesällä tai syksyllä suoritetaan näytöt työmaalla. Pakollisia tutkinnon osia ovat ensimaalaus ja huoltomaalaus. Valinnaisista tutkinnon osista valitaan kaksi. Näyttöjä voi suorittaa myös sellaisista tutkinnon osista, joista lähiopetusta ei tarjota, kunhan vain pääset tekemään näytön työpaikallasi.

Koulutuksen kesto noin 1 vuosi riippuen aikaisemmasta kokemuksesta. Koulutukseen valituille tehdään henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jonka mukaan opintojen kesto määräytyy. Suunnitelmassa otetaan huomioon aiempi kokemus ja muut hyväksiluettavat suoritukset.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Haku on auki toistaiseksi.

Opiskelijat valitaan hakemusten ja haastattelun perusteella. Hakijoille lähetetään kutsu haastatteluun sähköpostilla.

Kuvaus toimialasta, ammatista ja työtehtävistä

Pintakäsittelyalan ammattitutkinnossa voit kehittää aiempaa osaamistasi koulussa tapahtuvan lähiopetuksen ja työpaikalla tehtävien näyttöjen avulla. Oppilaitos avustaa harjoittelu- tai oppisopimuspaikan löytämisessä. Voit myös suorittaa näytöt palkallisena omalla työpaikallasi. Ammattitutkinnon suoritettuasi palkkaluokkasi nousee.

Pintakäsittelyalan ammattitutkinnon suorittaneella on kokeneen ammattihenkilön pätevyys tehdä itsenäisesti rakennusmaalauksia, Hän osaa tehdä työnsä siististi ja laatuvaatimusten mukaan harjaantuneen ammattihenkilön joutuisuudella sekä huolehtia työturvallisuudesta ja ympäristönsuojelusta.

Ammattitutkinnon suorittanut osaa tehdä työselostuksien perusteella pintakäsittelytyöt alalle määriteltyjen laatuvaatimuksien mukaan. Hän osaa käsitellä pintakäsittelymateriaaleja ja tehdä niihin liittyviä valintoja. Hän osaa huolehtia työmaan siisteydestä, valaistuksesta ja pölyttömyydestä. Hän osaa toimia kustannustehokkaasti ja tuottavasti sekä huolehtia työturvallisuudesta ja henkilökohtaisesta suojautumisesta.

Koulutuksen sisältö

Kevään 2021 aikana on mahdollisuus osallistua täyspäiväiseen opiskeluun koululla. Opetus alkaa tammikuun alussa viikolla 1. Opetusta tarjotaan:

  • ensimaalaus 30 osp
  • huoltomaalaus 60 osp
  • seinäpintojen päällystys (tapetointi) 30 osp
  • kuviointimaalaus (efektimaalaus ja mukailumaalaus) 30 osp
  • puurakenteiden ulkomaalaus 30 osp
  • ruiskumaalaus 30 osp

Kaikki tutkinnon osat löytyvät täältä.

Tutustu tutkinnon osien sisältöihin e-perusteissa (yllä oleva linkki). Valitse itsellesi sopivimmat valinnaiset tutkinnon osat ja mieti, kuinka paljon lisäopintoja tarvitset näyttöjen suorittamiseen.

Työllistyminen

Rakennusmaalauksen osaamisalan suorittaneet työllistyvät rakennusmaalareiksi, tasoitetyöntekijöiksi ja julkisivumaalareiksi.

Jatko-opiskelumahdollisuudet

Ammattitutkinnon jälkeen voit jatkaa opintoja pintakäsittelyalan erikoisammattitutkintoon (maalarimestari) tai ammattikorkeakouluun.

Hakeminen

Jos koulutukseen ei ole hakua auki, niin se tulee seuraavan kerran hakuun tälle sivulle.


Lisätietoja

Suvi Höglund, p. 050 314 5106, suvi.hoglund@eduvantaa.fi


Aviapoliksen toimipiste

Rälssitie 13

01530 Vantaa

Hiekkaharjun toimipiste

Tennistie 1

01370 Vantaa

Koivukylän toimipiste

Talvikkitie 119

01360 Vantaa

Myyrmäen toimipiste

Ojahaantie 5

01600 Vantaa

facebook twitter instagram youtube