Pintakäsittelyalan ammattitutkinto, rakennusmaalauksen osaamisala

Pintakäsittelyalan ammattitutkinto, rakennusmaalauksen osaamisala

Pintakäsittelyalan ammattitutkintoa voit opiskella Hiekkaharjun toimipisteessä, Tennistie 1, 01370 Vantaa


JATKUVA HAKU: HAE TÄSTÄ


Kenelle

Edellytyksenä koulutukseen osallistumiselle on:

• työkokemus maalarina tai maalarin / pintakäsittelijän perustutkinto

• riittävä suomen kielen taito

Toteutus

Koulutuksen kesto on noin 1 vuosi riippuen aikaisemmasta kokemuksesta. Koulutukseen valituille tehdään henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jonka mukaan opintojen kesto määräytyy. Suunnitelmassa otetaan huomioon aiempi kokemus ja muut hyväksiluettavat suoritukset.

Koulutuksen aloitus sopimuksen mukaan.

Opiskelu sisältää lähiopetusta ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Koulutus pyritään toteuttamaan oppisopimuskoulutuksena. Lähiopetusta annetaan tarvittaessa Variassa pakollisissa tutkinnon osissa, jotka ovat ensimaalaus (30 osp) ja huoltomaalaus (60 osp). Valinnaisista tutkinnonosista opetusta annetaan seuraavissa tutkinnon osissa, joista valitaan kaksi.

• Seinäpintojen päällystys, 30 osp

• Kuviointimaalaus, 30 osp

• Perinnemaalaus, 30 osp

• Kalustemaalaus, 30 osp

Lähiopetus tapahtuu arkipäivisin ja lähipäivien määrään vaikuttaa oma oppimisen tarve. Jos katsomme sinun jo osaavan asiat, voit mennä suoraan näyttöön. Näyttöjä voi suorittaa myös sellaisista tutkinnon osista, joista lähiopetusta ei tarjota, kunhan vain pääset tekemään näytön työpaikallasi. Kaikki tutkinnon osat löytyvät täältä.

Tutustu tutkinnon osien sisältöihin e-perusteissa ja mieti kuinka paljon lisäopintoja tarvitset näyttöjen suorittamiseen. Lähetä sen jälkeen hakemus, ja jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä (lisätietojen antajan yhteystiedot löytyy tämän sivun lopusta)

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Haku on auki toistaiseksi.

Opiskelijat valitaan hakemusten ja haastattelun perusteella. Hakijoille lähetetään kutsu haastatteluun sähköpostilla.

Kuvaus toimialasta, ammatista ja työtehtävistä

Pintakäsittelyalan ammattitutkinnossa voit kehittää aiempaa osaamistasi koulussa tapahtuvan lähiopetuksen ja työpaikalla tehtävien näyttöjen avulla. Oppilaitos avustaa harjoittelu- tai oppisopimuspaikan löytämisessä. Voit myös suorittaa näytöt palkallisena omalla työpaikallasi. Ammattitutkinnon suoritettuasi palkkaluokkasi nousee.

Pintakäsittelyalan ammattitutkinnon suorittaneella on kokeneen ammattihenkilön pätevyys tehdä itsenäisesti rakennusmaalauksia, Hän osaa tehdä työnsä siististi ja laatuvaatimusten mukaan harjaantuneen ammattihenkilön joutuisuudella sekä huolehtia työturvallisuudesta ja ympäristönsuojelusta.

Ammattitutkinnon suorittanut osaa tehdä työselostuksien perusteella pintakäsittelytyöt alalle määriteltyjen laatuvaatimuksien mukaan. Hän osaa käsitellä pintakäsittelymateriaaleja ja tehdä niihin liittyviä valintoja. Hän osaa huolehtia työmaan siisteydestä, valaistuksesta ja pölyttömyydestä. Hän osaa toimia kustannustehokkaasti ja tuottavasti sekä huolehtia työturvallisuudesta ja henkilökohtaisesta suojautumisesta.

Työllistyminen

Rakennusmaalauksen osaamisalan suorittaneet työllistyvät rakennusmaalareiksi, tasoitetyöntekijöiksi ja julkisivumaalareiksi.

Hakeminen

Jatkuvassa haussa. Kun koulutus on avoinna haettavaksi, se tulee tälle sivulle.


Lisätietoja

Suvi Höglund, p. 050 314 5106, suvi.hoglund@eduvantaa.fi


Aviapoliksen toimipiste

Rälssitie 13

01530 Vantaa

Hiekkaharjun toimipiste

Tennistie 1

01370 Vantaa

Koivukylän toimipiste

Talvikkitie 119

01360 Vantaa

Myyrmäen toimipiste

Ojahaantie 5

01600 Vantaa

facebook twitter instagram youtube