Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, tarjoilija
Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, tarjoilija
Tarjoilijaksi voit opiskella Hiekkaharjun toimipisteessä, Tennistie 1, 01370 Vantaa
JATKUVA HAKU: HAE TÄSTÄ
Huom: Jatkuvassa haussa hakemuksen lähettäneille ei tällä hetkellä valitettavasti tule sähköpostiin vahvistusviestiä hakemuksen saapumisesta.
Kenelle
Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto on tarkoitettu jo alalle toimineille, jotka haluavat päivittää ja täydentää osaamistaan. Koulutus toteutetaan oppilaitosmuotoisena tai oppisopimuksella.
Toteutus
• Koulutuksen kesto 1 - 1,5 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan.
• Koulutus toteutetaan oppilaitosmuotoisena tai oppisopimuksella. Opiskelijan on mahdollista tehdä koko tutkinto tai vain valitsemansa tutkinnon osat.
- Tutkinnon osa Ravintolan tarjoilutyössä toimiminen 19.4.-31.5.2021.
Hakeminen ja opiskelijavalinta
- Jatkuva haku, toteutus suunnitellaan yksilöllisesti.
Kuvaus toimialasta, ammatista ja työtehtävistä
Ravintolan asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija työskentelee erilaisia liikeideoin toimivien ravitsemisliikkeiden asiakaspalvelutehtävissä.
Koulutuksen sisältö
Opintoihin sisältyy mm.
- asiakaspalvelua
- tarjoilua ja tarjoilutekniikoita,
- pöytien kattamista
- tuotetietoutta
- juomatietoutta, alkoholijuomien anniskelua, juomasekoitusten valmistusta
- kulttuurien tuntemusta
- etikettitietoutta
- erityisruokavaliotietoutta
- alan trendejä
- kassatoimintoja
- hygienialainsäädäntöä
- omavalvontaa
- asiakasturvallisuutta
- anniskelulainsäädäntöä
Tutkinnossa on kaksi pakollista tutkinnon osaa jotka ovat
- Ravintolan tarjoilutyössä toimiminen
- Ruokaravintolassa toimiminen
Valinnaisista tutkinnon osista valitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti tutkinnon osa tai osia seuraavista
- Coctailbaarissa toimiminen
- Juhlapalvelussa toimiminen
- Henkilöstöravintolassa toimiminen
- Kahvilan asiantuntijana toimiminen
- Olutravintolassa toimiminen
- Ravintolan tuotteen kehittäminen
- Tilaustarjoilussa toimiminen
- Viinibaarissa toimiminen
- ammatillinen tutkinnon osa jostain muusta tutkinnosta
Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä.
Työllistyminen
Tarjoilijat voivat työskennellä esimerkiksi ruokaravintolassa, kahvilassa, viinibaarissa, henkilöstöravintolassa, olutravintolassa, juhlapalveluyrityksessä, tilaustarjoilussa.
Jatko-opiskelumahdollisuudet
Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.
Lisätietoja
Ammatillinen opettaja ja oppisopimuskoordinaattori Harriet Svärd, p. 043 824 9243, harriet.svard@eduvantaa.fi
Opinto-ohjaaja Kerttu Vesterinen, p. 050 312 4553, kerttu.vesterinen@eduvantaa.fi
Osaamispalveluesimies Maija Knutti, p. 040 503 4770, maija.knutti@vantaa.fi