Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, tarjoilija

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, tarjoilija


JATKUVA HAKU: HAE TÄSTÄ


Kenelle

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto on tarkoitettu jo alalle toimineille, jotka haluavat päivittää ja täydentää osaamistaan. Koulutus toteutetaan oppilaitosmuotoisena tai oppisopimuksella.

Toteutus

• Koulutuksen kesto 1 - 1,5 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan.

• Koulutus toteutetaan oppilaitosmuotoisena tai oppisopimuksella. Opiskelijan on mahdollista tehdä koko tutkinto tai vain valitsemansa tutkinnon osat.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

  • Jatkuva haku, toteutus suunnitellaan yksilöllisesti.

Kuvaus toimialasta, ammatista ja työtehtävistä

Ravintolan asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija työskentelee erilaisia liikeideoin toimivien ravitsemisliikkeiden asiakaspalvelutehtävissä.

Koulutuksen sisältö

Opintoihin sisältyy mm.

  • asiakaspalvelua
  • tarjoilua ja tarjoilutekniikoita,
  • pöytien kattamista
  • tuotetietoutta
  • juomatietoutta, alkoholijuomien anniskelua, juomasekoitusten valmistusta
  • kulttuurien tuntemusta
  • etikettitietoutta
  • erityisruokavaliotietoutta
  • alan trendejä
  • kassatoimintoja
  • hygienialainsäädäntöä
  • omavalvontaa
  • asiakasturvallisuutta
  • anniskelulainsäädäntöä

Tutkinnossa on kaksi pakollista tutkinnon osaa jotka ovat

  • Ravintolan tarjoilutyössä toimiminen
  • Ruokaravintolassa toimiminen

Valinnaisista tutkinnon osista valitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti tutkinnon osa tai osia seuraavista

  • Coctailbaarissa toimiminen
  • Juhlapalvelussa toimiminen
  • Henkilöstöravintolassa toimiminen
  • Kahvilan asiantuntijana toimiminen
  • Olutravintolassa toimiminen
  • Ravintolan tuotteen kehittäminen
  • Tilaustarjoilussa toimiminen
  • Viinibaarissa toimiminen
  • ammatillinen tutkinnon osa jostain muusta tutkinnosta

Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä.

Työllistyminen

Tarjoilijat voivat työskennellä esimerkiksi ruokaravintolassa, kahvilassa, viinibaarissa, henkilöstöravintolassa, olutravintolassa, juhlapalveluyrityksessä, tilaustarjoilussa.

Jatko-opiskelumahdollisuudet

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Lisätietoja

Ammatillinen opettaja ja oppisopimuskoordinaattori Harriet Svärd, p. 043 824 9243, harriet.svard@eduvantaa.fi
Opinto-ohjaaja Kerttu Vesterinen, p. 050 312 4553, kerttu.vesterinen@eduvantaa.fi
Osaamispalveluesimies Maija Knutti, p. 040 503 4770, maija.knutti@vantaa.fi

Tarjoilijaksi voit opiskella Hiekkaharjun toimipisteessä, Tennistie 1, 01370 Vantaa.


Aviapoliksen toimipiste

Rälssitie 13

01530 Vantaa

Hiekkaharjun toimipiste

Tennistie 1

01370 Vantaa

Koivukylän toimipiste

Talvikkitie 119

01360 Vantaa

Myyrmäen toimipiste

Ojahaantie 5

01600 Vantaa

facebook twitter instagram youtube