Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, tarjoilija
Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, tarjoilija
Tarjoilijaksi voit opiskella Hiekkaharjun toimipisteessä, Tennistie 1, 01370 Vantaa
JATKUVA HAKU: HAE TÄSTÄ
Kenelle
Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto on tarkoitettu jo alalle toimineille, jotka haluavat päivittää ja täydentää osaamistaan. Koulutus toteutetaan oppilaitosmuotoisena tai oppisopimuksella.
Toteutus
• Koulutuksen kesto 1 - 1,5 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan.
• Koulutus toteutetaan oppilaitosmuotoisena tai oppisopimuksella. Opiskelijan on mahdollista tehdä koko tutkinto tai vain valitsemansa tutkinnon osat.
Hakeminen ja opiskelijavalinta
- Jatkuva haku, toteutus suunnitellaan yksilöllisesti.
Kuvaus toimialasta, ammatista ja työtehtävistä
Ravintolan asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija työskentelee erilaisia liikeideoin toimivien ravitsemisliikkeiden asiakaspalvelutehtävissä.
Koulutuksen sisältö
Opintoihin sisältyy mm.
- asiakaspalvelua
- tarjoilua ja tarjoilutekniikoita,
- pöytien kattamista
- tuotetietoutta
- juomatietoutta, alkoholijuomien anniskelua, juomasekoitusten valmistusta
- kulttuurien tuntemusta
- etikettitietoutta
- erityisruokavaliotietoutta
- alan trendejä
- kassatoimintoja
- hygienialainsäädäntöä
- omavalvontaa
- asiakasturvallisuutta
- anniskelulainsäädäntöä
Tutkinnossa on kaksi pakollista tutkinnon osaa jotka ovat
- Ravintolan tarjoilutyössä toimiminen
- Ruokaravintolassa toimiminen
Valinnaisista tutkinnon osista valitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti tutkinnon osa tai osia seuraavista
- Coctailbaarissa toimiminen
- Juhlapalvelussa toimiminen
- Henkilöstöravintolassa toimiminen
- Kahvilan asiantuntijana toimiminen
- Olutravintolassa toimiminen
- Ravintolan tuotteen kehittäminen
- Tilaustarjoilussa toimiminen
- Viinibaarissa toimiminen
- ammatillinen tutkinnon osa jostain muusta tutkinnosta
Tutustu tutkinnon perusteisiin tästä.
Työllistyminen
Tarjoilijat voivat työskennellä esimerkiksi ruokaravintolassa, kahvilassa, viinibaarissa, henkilöstöravintolassa, olutravintolassa, juhlapalveluyrityksessä, tilaustarjoilussa.
Jatko-opiskelumahdollisuudet
Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto antaa jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.
Lisätietoja
Ammatillinen opettaja ja oppisopimuskoordinaattori Harriet Svärd, p. 043 824 9243, harriet.svard@eduvantaa.fi
Opinto-ohjaaja Kerttu Vesterinen, p. 050 312 4553, kerttu.vesterinen@eduvantaa.fi
Osaamispalveluesimies Maija Knutti, p. 040 503 4770, maija.knutti@vantaa.fi