Opiskelijoita työpaikalla

Eturivin paikka työntekijätarjontaan

Haluatko tarjota työelämäkokemuksia ja tutustua tuleviin ammattilaisiin?

Tarjoamalla työssäoppimispaikan opiskelijalle olet tukemassa ammatillisen koulutuksen toteutumista parhaalla mahdollisella tavalla. Monia ammatillisia taitoja voi oppia vain aidossa työympäristössä. Samalla tarjoat opiskelijalle mahdollisuuden oppia sellaisia työelämä- ja vuorovaikutustaitoja, joita oppilaitosympäristössä ei voida tarjota.

Työssä tapahtuvan oppimisen kautta voit kouluttaa itsellesi osaavaa työvoimaa ja saada uutta tietoa sekä osaamista työorganisaatioosi. Olet eturivin paikalla uusien ammattilaisten tarjontaan ja samalla toteutat ammatillisen koulutuksen reformia käytännössä.

Koulutussopimus

Koulutussopimus työssä tapahtuvasta oppimisesta tarjoaa yritykselle tilaisuuden tutustua tuleviin työntekijöihin. Sen avulla työpaikka voi kouluttaa tarpeisiinsa osaavaa työvoimaa, mutta myös saada uutta tietoa ja osaamista työorganisaatioon.

Koulutussopimus on kirjallinen sopimus, joka laaditaan yksilöllisesti jokaiselle opiskelijalle erikseen tutkinnon osa tai sitä pienempi kokonaisuus kerrallaan.

Jos opiskelija solmii työpaikan kanssa koulutussopimuksen, hänen katsotaan pysyvän opiskelijana, joten hänelle ei makseta palkkaa eikä muuta vastiketta.

Koulutuksen järjestäjä ja työpaikan edustaja solmivat koulutussopimuksen ja sopimuksesta ilmoitetaan opiskelijalle. Koulutussopimustyöpaikan tarjoajan toimenkuvaan kuuluu seurata opiskelijan osaamisen kehittymistä. Opiskelijan osaamisen kertymisestä työpaikan tarjoaja raportoi koulutuksen järjestäjälle ja toimenpiteisiin ryhdytään silloin, kun opiskelijan suunniteltua osaamista ei pystytä saavuttamaan.

T‍yöpaikkaohjaajakoulutus

Tietoa työpaikkaohjaajakoulutuksesta löydät täältä

K‍atso videolta työnantajan kokemuksia työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä Varian työelämäpalveluihin

Tietoa oppisopimuskoulutuksesta löydät täältä

Artikkeli

Koulutusvaihtoehtoja

Koulutusvaihtoehtoja sinulle, opiskelua suunnitteleva! Perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja Varia on toisen asteen ammatillinen oppilaitos, josta voi valmistua yhteensä 17 eri perustutkintoon ja vielä useampaan eri...

Lue Lisää

Artikkeli

Oppisopimuspalvelut

Työntekijästä ammattilaiseksi Haluatko panostaa osaavaan työvoimaan? Oppisopimuksella mahdollistat osaavia ammattilaisia organisaatioosi ja parannat samalla organisaatiosi kilpailukykyä. Voit tarjota työntekijällesi mahdollisuuden...

Lue Lisää

Artikkeli

Oppiminen työpaikalla

Työelämässä oppiminen Työpaikalla oppiminen on opiskelijalle tehokas ja aidosti käytännönläheinen tapa hankkia osaamista. Työpaikalla oppimisen tavoitteista ja kestosta sovitaan yksilöllisesti opiskelijan ...

Lue Lisää

Aviapoliksen toimipiste

Rälssitie 13

01530 Vantaa

Hiekkaharjun toimipiste

Tennistie 1

01370 Vantaa

Koivukylän toimipiste

Talvikkitie 119

01360 Vantaa

Myyrmäen toimipiste

Ojahaantie 5

01600 Vantaa

facebook twitter instagram youtube