Oppisopimuskoulutus

Oppisopimuskoulutus on käytännönläheinen tapa opiskella uusi ammatti tai päivittää omaa ammattitaitoa. Oppisopimuskoulutuksella voit opiskella ammatillisen tutkinnon tai tutkinnon osia.

Oppisopimus perustuu työsuhteeseen (väh. 25h/vko) ja henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS). Ammatillista osaamista hankitaan pääasiassa työpaikalla ja opiskelua täydennetään tarvittaessa opinnoilla oppilaitoksessa. Työpaikalla nimetään alan ammattilainen työpaikkaohjaajaksesi, joka ohjaa ja arvioi sinua käytännön työssä ja ammatillisessa kehittymisessä koko oppisopimuksen ajan.

Oppisopimuskoulutus on maksutonta. Työnantaja maksaa sinulle virka- ja työehtosopimuksen mukaista palkkaa koko oppisopimuksen ajan. Lähiopetusjaksojen osalta sinulle maksetaan opintososiaalisia etuuksia, mikäli työnantaja ei maksa lähiopetusjaksolta palkkaa.

Opintososiaaliset etuudet opiskelijalle

  • päiväraha 15 € / opetuspäivä
  • perheavustus 17 € / opetuspäivä, jos opiskelijalla on alle 18-vuotiaita huollettavia
  • matkakorvaus, jos matka oppilaitokseen on yli 10 km kotoa tai oppisopimuspaikasta (yksi meno-paluu/lähiopetusjakso, halvimman matkustustavan mukaan)
  • majoittumiskorvaus 8 € (yövyttäessä opiskelupaikkakunnalla).

Jos olet työttömänä työnhakijana TE-toimistossa, oppisopimuskoulutuksen aikana työnantajalle voidaan harkinnan mukaan myöntää palkkatukea. Palkkatuen hakee työnantaja ja sen myöntämisestä päättää se työvoimatoimisto, jossa palkattava henkilö on työnhakijana. Tällöin maininta oppisopimuskoulutuksesta tulee olla kirjattuna työnhakijan työnhakusuunnitelmaan.

Oppisopimuspaikkoja voit etsiä esimerkiksi TE-palveluiden nettisivuilla julkaistuista avoimista työpaikoista hakusanalla oppisopimus.

Katso avoimet työpaikat tästä.

Aviapoliksen toimipiste

Rälssitie 13

01530 Vantaa

Hiekkaharjun toimipiste

Tennistie 1

01370 Vantaa

Koivukylän toimipiste

Talvikkitie 119

01360 Vantaa

Myyrmäen toimipiste

Ojahaantie 5

01600 Vantaa

facebook twitter instagram youtube