NY vuosi yrittäjänä -ohjelma

Minicamp -leiri

Minicamp on 8-10 tunnin mittainen syväsukellus yrittäjyyden maailmaan. Leirin aikana opiskelijat kehittävät tiimeissä liikeidean hyödyntäen ajankohtaisia liiketoiminnan kehittämisen työkaluja. Leirin päätteeksi tiimit esittelevät liikeideansa muille tiimeille ja 10 tunnin leirillä myös Varian ulkopuolisille tuomareille, ”leijonille”. Parhaat liikeideat palkitaan. Minicamp -leirin suoritus oikeuttaa 1 osaamispisteeseen, joka voidaan sisällyttää ammatillisten perustutkintojen pakollisiin tai valinnaisiin YTO-opintoihin.

Kiinnostuitko? Kysy lisää oman opiskelupisteesi yrittäjyysvastaavalta!

NY-yritys

NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa opiskelijat perustavat oikealla rahalla toimivan NY-yrityksen. NY-yrittäjät sijoittavat omaa rahaa yritykseen 10 - 40 €/osallistuja, josta tulee yrityksen alkupääoma. Pääoma menee yritystoiminnan käynnistämiseen kuten, materiaalihankintoihin ja pieniin investointeihin. NY-yritys voi vuokrata koululta tiloja, työkaluja ja laitteita pientä korvausta vastaan.

NY-yritys on harjoitusyritys ja siihen osallistujat pitävät opiskelijastatuksensa. NY-yritys perustetaan lukukauden, lukuvuoden tai kalenterivuoden ajaksi. Jokaiselle yritykselle etsitään ulkopuolinen neuvonantaja työelämästä. Yrityksestä ei makseta palkkaa, mutta voitto jaetaan lopuksi osallistujien kesken. Tästä maksetaan tuloveroa. Toiminnan liikevaihdon jäädessä alle 10 000 euron NY-yrittäjät eivät ole arvonlisäverovelvollisia.

Alle 25-vuotiailla on mahdollisuus osallistua kilpailuihin.

Kiinnostuitko? Kysy lisää oman opiskelupisteesi yrittäjyysvastaavalta !

Lue lisää vuosiyrittajana.fi

Päivitetty 27.9.2021 / MP

Aviapoliksen toimipiste

Rälssitie 13

01530 Vantaa

Hiekkaharjun toimipiste

Tennistie 1

01370 Vantaa

Koivukylän toimipiste

Talvikkitie 119

01360 Vantaa

Myyrmäen toimipiste

Ojahaantie 5

01600 Vantaa

facebook twitter instagram youtube