Tukea opiskeluun

Tukea opiskeluun

Varian opiskelijana sinulla on mahdollista saada monenlaista erilaista tukea opiskeluusi ammattiopistossamme.

Uudelle opiskelijalle -sivulla kerrotaan, mitä ensimmäisenä päivänä on hyvä muistaa ottaa mukaan ammattiopistolle ja mitä varusteita olisi hyvä hankkia jo ennen opiskelujen alkua.

Terveys- ja hyvinvointi -sivulla on tietoa Varian opiskelijoilleen tarjoamista hammaslääkäri- ja terveydenhoitopalveluista. Jokaisessa toimipisteessä päivystää terveydenhoitaja. Lisäksi löydät yleistä tietoa opiskelun turvallisuudesta.

Tuet ja etuudet -sivulla kerrotaan oikeudesta opiskelijakorttiin ja opiskelija-alennuksiin mm. julkisessa liikenteessä. Jos sinulle kuitenkin jää esimerkiksi etuuksiin tai muuten opiskeluun liittyviä kysymyksiä, neuvotaan sinua opintotoimistossa, jollainen löytyy jokaisesta toimipisteestä. Tarkempia tietoja opintotoimistoista .

Opiskelijalle tärkeitä yhteystietoja:


Ruokailu

Opiskelijanamme sinulla on oikeus yhteen maksuttomaan lämpimään ateriaan jokaisena opiskelupäivänä. Ruokailu tapahtuu toimipisteissä porrastetusti kello 11-12.30 välisenä aikana. Ruokalistat ja tarkemmat ruokailuajat ovat nähtävillä kussakin toimipisteessä. Maksuton ruokailu ei koske ammatti- ja erikoistutkintoon sekä oppisopimuskoulutuksella opiskelevia.

Erityisruokavaliota noudattavien opiskelijoiden tulee tehdä erityisruokavaliosta kirjallinen ilmoitus keittiölle joka syksy lukuvuoden alkaessa. Sitä tulee myös tarkentaa, mikäli tulee muutoksia tai erityisruokavalion tarve poistuu. Ilmoituksen mukana toimitetaan mahdolliset liitteet kuten lääkärinlausunnot. Lomakkeita saa terveydenhoitajilta.

facebook twitter instagram youtube