Yleistä opiskelusta

Yleistä opiskelusta

Näillä sivuilla esitellään Variassa opiskelua yleisesti: mitä on hyvä tietää ja muistaa. Voit aina kysyä neuvoa tai lisää tietoa vastuuopettajaltasi, opinto-ohjaajalta, opintotoimistosta tai muulta Varian henkilökunnalta.

Opiskelijan lähin tukihenkilö on vastuuopettaja, joka mm. vastaa opiskelijan ammatillisesta ohjauksesta. Hänen kanssaan käsitellään opiskeluun liittyviä kaikille yhteisiä asioita.

Jokaiselle Varian opiskelijalle laaditaan opintojen alussa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). HOKS suunnitellaan ja sitä täydennetään yhdessä vastuuopettajan kanssa.

Opiskelijan on osallistuttava opetukseen HOKS:n mukaisesti. Poissaolosta tulee aina ilmoittaa ja selvittää poissaolon syy.

Varian opiskelija on vakuutettu kodin ja koulun välisillä matkoilla, opiskelupäivinä ja Varian järjestelmillä retkillä. Varian vakuutus on voimassa myös palkattoman työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana (sekä matkalla työpaikalle että sieltä kotiin).

StudentaPlus opiskelijalle ja huoltajalle:

Varian opiskelijahallintajärjestelmä on StudentaPlus. Opiskelijan käyttäjätunnuksen ja salasanan saat opintotoimistosta. Pääset kirjautumaan StudentaPlussaan tästä. Salasana vanhenee 180 päivän välein. Uuden salasanan saat opettajalta, joka niitä tekee. Voit tiedustella opettajan nimeä opintotoimistosta.

Huoltajaliittymään pääset kirjautumaan tästä. Huoltajan kirjautumisen käyttäjätunnuksena Studentaan toimii huoltajan sähköpostiosoite. Ensimmäistä kertaa kirjautuessasi käytä sähköpostiosoitettasi käyttäjätunnuksena ja paina unohditko salasanasi -kohtaa. Näin saat salasanan sähköpostiisi. Sähköpostin tulee olla sama kuin Varian huoltajatietoihin ilmoitettu sähköposti. Mikäli huoltajan sähköpostiosoitetta ei ole ilmoitettu Variaan ja kirjattu opiskelijan huoltajan tietoihin, ei kirjautuminen Studentaan opiskelijan tietoihin ole mahdollista. Siinä tapauksessa ole yhteydessä opintotoimistoon: varia.opintotoimisto@vantaa.fi.

Varia sosiaalisessa mediassa:

facebook.com/Vantaan ammattiopisto Varia - Vantaa Vocational College Varia

instagram.com/Vantaanvaria

twitter.com/VantaanVaria

Varia YouTubessa

#vantaanvaria

facebook twitter instagram youtube