Mitä ja miten?

Opiskelu Variassa

Tältä sivulta löydät tietoa opintojen rakenteesta, kaksoistutkinnosta ja verkko-opinnoista sekä muuta opintojen sisältöön liittyvää.

Opiskelujen yleisesittely

Ammattiin voi valmistua oman suunnitelman mukaisessa aikataulussa, kun 180 osaamispistettä on suoritettu. Opintojen sisältöjä voi valita yksilöllisesti.

Tutkintorakenne on kaikilla opiskelijoilla sama, mutta esimerkiksi vapaasti valittaviin tutkinnonosiin opiskelija voi valita sisältöjä hyvin joustavasti.

Ammatillisen perustutkinnon tutkintorakenne 1.8.2018 alkaen

Kaikilla Varian aloilla voi suorittaa samanaikaisesti ammattillisen tutkinnon kanssa ylioppilastutkinnon. Opinnot antavat hyvät jatko-opiskelumahdollisuudet ja -valmiudet.

Lähes kaikissa Varian perustutkinnoissa suoritetaan erilaisia kortteja ja passeja osana opiskelua. Esimerkiksi logistiikan alalla suoritetaan henkilöautoajokortti, josta jää opiskelijan maksettavaksi vain viranomaiskustannukset. Ravintola- ja catering-alan opiskelijat puolestaan suorittavat hygieniapassin.

Variassa opiskelu ei myöskään ole sidottu kiinni paikkaan ja oppilaitokseen. Opiskella voi joustavasti verkkokursseina tai työpaikalla. Lisäksi opiskella voi päiväopintoina ja joillakin aloilla myös iltaopintoina, lukukausien aikana tai kesällä.

Osaamisesta suurin osa karttuu oman alan töissä ja siksi opiskeluihin kuuluu pitkiä oppimisjaksoja työpaikalla. Jos tekemällä oppiminen on sinun juttusi, voit harkita myös oppisopimusta vaihtoehtoisena tapana opiskelulle. Silloin opiskelu tapahtuu pääasiassa työpaikalla ja verkkokursseina, lähiopetusta on hyvin vähän.

facebook twitter instagram youtube