Viro

Viro: Tallinna

Talinna, Viron pääkaupunki, sijaitsee noin 80km päässä Helsingistä. Talinna kuului aikoinaan hansaliittoon ja on strategisen sijaintinsa ansiosta toiminut tärkeänä kauppakaupunkina. Sen vanha kaupunki on myös yksi Euroopan parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista. Nykyään Talinna on tunnettu teknologiakeskittymä. The New York Times kuvaili 2005 Tallinnaa mm. Itämeren Piilaaksona (Silicon Valley).

Tietotekniikan lisäksi myös turismi ja logistiikka ovat merkittäviä toimialoja.

Varian opiskelijat ovat olleet Tallinna Teeniduskoolin järjestämillä työpaikalla tapahtuvilla oppimisjaksoilla mm. kansainvälisissä hotelleissa.

Kumppanioppilaitos: Tallinna Teeniduskool
https://eng.teeninduskool.ee/

Alat: Matkailu, ravintola ja catering, elintarvikeala

Viro: Tartto

Tartto sijaitsee noin 200km Tallinnasta kaakkoon ja on Viron toiseksi isoin kaupunki. Siinä missä Tallinna on tunnetusti Viron tietotekniikkakeskus niin Tartto on tunnettu Viron intellektuellina keskuksena. Kaupungista löytyy mm. akatemioita, tutkimuslaitoksia sekä muita Viron tärkeitä instituutteja. Myös ruokateollisuus on perinteisesti ollut Tartossa merkittävä kaupungin taloudelle.

Varian opiskelijat ovat olleet Tartu Kutsehariduskeskuksessa opiskelemassa ja työpaikalla tapahtuvilla oppimisjaksoilla. Opiskelijat ovat olleet tyytyväisiä oppilaitoksen korkeatasoiseen opetukseen. Lisäksi oppilaitoksen yhteydessä sijaitsevan opiskelija-asuntolan edullisuus on saanut paljon kiitosta. Tartto on hieno kaupunki, jonne on myös helppo matkustaa.

Kumppanioppilaitos: Tartu Kutsehariduskeskus
https://khk.ee/

Alat: ICT, rakennus, hiusala, matkailu, ravintola ja catering, elintarvike, kone- ja tuotantotekniikka, auto

Päivitetty 25.8.2021 AL

Uutinen

Virolaiset opiskelijat tutustumassa Variaan

Varian kumppanikohteesta Virosta, Tallinna Teeninduskool kävi koko ryhmä SPA-alan opiskelijoita tutustumassa suomalaiseen ammatilliseen koulutukseen ja...

Lue Lisää

Uutinen

Tallinnasta opiskelijoita vierailemassa

Varian kumppanioppilaitoksesta Tallinna Teeninduskoolista matkailualan opiskelijat kävivät eilen tutustumassa suomalaiseen ammatilliseen opetukseen ja Helsingin nähtävyyksiin. Lokakuussa samasta oppilaitoksesta kävi ryhmä opiskelijoita...

Lue Lisää

Uutinen

Matkailualan opettajan vierailu Tallinnaan

‍Matkailualan opettajan vierailusta Tallinnaan voi lukea enemmän täällä .

Lue Lisää

Aviapoliksen toimipiste

Rälssitie 13

01530 Vantaa

Hiekkaharjun toimipiste

Tennistie 1

01370 Vantaa

Koivukylän toimipiste

Talvikkitie 119

01360 Vantaa

Myyrmäen toimipiste

Ojahaantie 5

01600 Vantaa

facebook twitter instagram youtube