Saksa

Saksa: Freiburg

Freiburg sijaitsee Saksan lounaisosissa Baden-Württembergin osavaltiossa. Kaupunki tunnetaan ekokaupunkina ja sen asukkaat puolestaan intohimoisina kierrättäjinä sekä pyöräilijöinä. Keskustassa on mm. kattava autoton alue ja kaupunkia on laajemminkin pyritty rakentamaan ekologisuutta ja kestävää kehitystä kunnioittaen.

Kaupunki lepää alueen viljelymaiden sydämessä ja se toimii myös yhtenä porttina lähellä sijaitsevaan Mustaan metsään, minkä takia kaupunki on uusiutuvan energiateollisuuden lisäksi (mm. aurinkoenergia) myös paikallisten turistien suosiossa.

Varian opiskelijat ovat olleet Edith-Stein-Schulen järjestämillä työpaikalla tapahtuvilla oppimisjaksoilla muun muassa leipomo-konditoriossa ja hotelleissa. Opiskelijat ovat olleet tyytyväisiä jaksolla saatuihin oppimiskokemuksiin suklaatuotteiden ja erilaisten leivonnaisten ja kakkujen valmistuksesta. Mieleenpainuvaa on ollut esimerkiksi kirsikoiden käyttö lähes kaikissa tuotteissa. Ihmisten ystävällisyys ja edullinen hintataso on myös saanut kiitosta.

Kumppanioppilaitos: Edith-Stein-Schule
www.ess-rv.de/
Alat: Matkailu, ravintola ja catering, elintarvikeala

Lisätietoa oppilaitoksesta ja Freiburgin alueesta PowerPoint esityksestä ja videosta.

Saksa: Gaggenau

Gaggenau sijaitsee Murg-joen molemmin puolin Saksan Baden-Württembergin osavaltiossa. Kaupungissa on monia luontokohteita sekä kaivoja ja lähteitä. Gaggenaun perustamista edustaa mm. vuonna 1981 rakennettu hanhisuihkulähde. Sanotaankin, että kaupunki on perustettu paikalle, jossa hanhet kerääntyivät sankoin joukoin suurelle lammelle. Kerrotaan, että kaupunki on saanut nimensäkin hanhien ”kääkätyksestä”.

Gaggenau tunnetaan eritoten autoteollisuuskaupunkina, jossa on myös Daimlerin omistama autotehdas.

Varian opiskelijat ovat olleet Carl-Benz-Schulessa opiskelemassa sekä työpaikalla tapahtuvilla oppimisjaksoilla. Daimlerin tehtaan Mercedes-Benz tuotannon automatisaatio ja laajuus on tehnyt vaikutuksen. Lisäksi opiskelu oppisopimustyyppisessä järjestelmässä on ollut kiinnostavaa. Vierailukohteet muun muassa paikallisiin yrityksiin ja luontokohteisiin ovat olleet myös hienoja kokemuksia.

Kumppanioppilaitos: Carl-Benz-Schule
www.carl-benz-schule-gaggenau.de/
Alat: Kone- ja tuotantotekniikka, auto, automaatio

Saksa: Cham

Cham sijaistee Bavarian osavaltiossa, Regen-joen rannalla. Bavariassa puhutaan kolmea eri Saksan murretta ja Baijerilaiset ovatkin tunnetusti ylpeitä kielestä, kulttuurista, ruuasta, arkkitehtuurista, perinteisistä puvuista ja festivaaleista kuten Oktoberfest. Cham sijaitsee Bavarian osavaltion keskiosissa ja sen itänaapurina on Tšekki. Lähimpiin isoihin kaupunkeihin lukeutuu luoteessa Nürnberg ja lounaassa München.

Varian opiskelijat ovat olleet Werner-von-Siemens Schulen järjestämillä työpaikalla tapahtuvilla oppimisjaksoilla mm. elektoniikan kokoonpanossa ja tehtaissa.

Kumppanioppilaitos: Werner-von-Siemens Schule
www.berufsschule-cham.de/
Alat: ICT, rakennus, sosiaali- ja terveysala, kone- ja tuotantotekniikka, ravintola ja catering

Saksa: Rendsburg

Rendsburg sijaitsee Schleswig-Holsteinin osavaltiossa Pohjois-Saksassa Endurojen ja Kielin kanavan varrella. Alueen nähtävyyksiin lukeutuukin vuonna 1913 rakennettu the Rendsburg High Bridge, joka ylittää Kielin kanavan. Schleswig-Holsteinin osavaltio sijaitsee myös Tanskan välittömässä läheisyydessä mikä näkyy monin paikoin alueen kulttuurissa, jossa yhdistyy niin saksalaisia kuin tanskalaisia vaikutteita. Tämän voi huomata mm. vanhoissa linnoissa, kartanoissa ja ruokakulttuurissa. Noin 100km etelässä sijaitsee Saksan toiseksi suurin kaupunki Hampuri ja noin 100km kaakossa puolestaan Lübeck.

Schleswig-Holstein alue on Saksan kärkisijoilla nousussa olevan uusiutuvan energiateollisuuden suhteen.

Varian opiskelijat ovat olleet Rendsburgissa työpaikalla tapahtuvilla oppimisjaksoilla mm. kaasulaitteiden asennuksessa, talonmaalausyrityksissä, tehtaissa sekä Toyota, Ford ja Mercedes-Benz autokorjaamoissa.

Kumppanioppilaitos: BBZ am Nord-Ost-See-Kanal
http://home.bbz-nok.de/en/
Alat: Rakennus, talotekniikka, pintakäsittely, ICT, kone- ja tuotantotekniikka, auto, sosiaali- ja terveysala, hiusala

Rendsburg lisämateriaalia:
BBZ am Nord Ost See Kanal in brief
Welcome to BZ am Nord Ost See Kanal
Accommodation
Tourist information

Päivitetty 25.8.2021 AL

Uutinen

Saksalaisia opiskelijoita Variassa

Varian kumppanikohteesta Saksasta, Rendsburgista oli syksyllä 20 opiskelijaa työssäoppimassa pääkaupunkiseudulla eri yrityksissä. Opiskelijoita oli maatalouskoneidenkorjauksen alalta, puualalta, hiusalalta, sähköalalta, ICT-alalta, metallialalta,...

Lue Lisää

Uutinen

Varian ja Carl-Benz-Schule Gaggenaun välillä on tehty yhteistyöprojekteja metallialalla jo 17 vuotta!

Varian ja Carl-Benz-Schule Gaggenaun välillä on tehty yhteistyöprojekteja metallialalla (kone- ja tuotantotekniikka) jo 17 vuotta! Saimme kunnian esitellä yhteistyötä ja hyviä käytäntöjä liikkuvuudesta EU Skills Weekin seminaariohjelmassa...

Lue Lisää

Uutinen

Kumppanioppilaitoksesta Werner-von-Siemens-Schulesta, Saksasta vieraita

Kumppanioppilaitoksesta Werner-von-Siemens-Schulesta, Saksasta tuli neljä sähkö- ja ICT-alan opiskelijaa työssäoppimisjaksolle. Opiskelijoiden lisäksi myös kaksi opettajaa kävi Variassa vierailulla.

Lue Lisää

Uutinen

Kumppanikoulusta Saksasta, Edith-Stein-Schulesta kokki- ja tarjoilijaopiskelijoita

Kumppanikoulustamme Saksasta, Edith-Stein-Schulesta tuli neljä kokki- ja tarjoilijaopiskelijaa työssäoppimisjaksolle kolmeksi viikoksi. He kävivät myös Variassa tutustumassa.

Lue Lisää

Uutinen

Saksalaisia opiskelijoita vierailulla Variassa

Varian pitkäaikaisen kumppanikohteen Saksan, Rendsburgin opiskelijoita vierailulla Variassa. Opiskelijat olivat työpaikoilla harjoittelemassa kolmen viikon ajan. Varia otti vastaan 19 opiskelijaa ja 8 opettajaa Rendsburgista.

Lue Lisää

Aviapoliksen toimipiste

Rälssitie 13

01530 Vantaa

Hiekkaharjun toimipiste

Tennistie 1

01370 Vantaa

Koivukylän toimipiste

Talvikkitie 119

01360 Vantaa

Myyrmäen toimipiste

Ojahaantie 5

01600 Vantaa

facebook twitter instagram youtube