Ranska

Ranska: Lyon

Lyon on kolmanneksi isoin kaupunki Ranskassa. Kaupunki on tunnettu mm. ruuasta sekä historiallisista ja arkkitehtonisista maamerkeistä. Osa kaupungista onkin rekisteröity UNESCO:n maailmanperintökohteeksi. Katutaide on kaupungissa myös esillä. Birdy Kids niminen taiteilijaryhmä on mm. toiminut vuodesta 2012 lähtien kaupungin kulttuurilähettiläänä.

Lyon on myös merkittävä pankki-, kemian-, lääke- ja biotekniikkateollisuuden keskus. Kaupungin ohjelmistoteollisuus keskittyy erityisesti videopeleihin sekä yhä kasvavassa määrin paikallisiin start-up-kenttään.

Varian opiskelijat ovat olleet Lyonissa sekä oppilaitoksessa opiskelemassa että oppilaitoksen järjestämillä työpaikalla tapahtuvilla oppimisjaksoilla. Oppilaitoksen nykyaikaiset oppimisympäristöt sekä oppilaitoksen läheisyydessä sijaitseva opiskelija-asuntola ovat saaneet kiitosta.

Kumppanioppilaitos: La SEPR
www.sepr.edu/en/sepr-international-activities
Alat: Media, sähkö, ICT, sisustus, auto, hius, ravintola, elintarvikeala

Lisätietoa oppilaitoksesta ja Lyonin alueesta PowerPoint esityksestä ja Youtube-videosta.

Ranska: Chalon-sur-Saône

Chalon-sur-Saône sijaitsee Ranskan Bourgogne-Franche-Comté (BFC) alueella, jonka itänaapurina on mm. Sveitsi. Chalon-sur-Saône sijaitsee Saône-joen varrella, jonka satama toimi aikoinaan jakelupaikkana paikallisille viineille. Chalon tunnetaan myös valkokuvauksen syntymäpaikkana, sillä Nicéphore Niépcen ottama valokuva on, tiettävästi, varhaisin tähän päivään säilynyt valokuva.

Tärkeitä toimialoja ovat mm. ydinvoima, muovi, metallurgia ja mekaniikka.

Varian opiskelijat ovat olleet usein osan jaksostaan opiskelemassa Lycée Niépce Balleuressa ja osan jaksosta työpaikalla tapahtuvalla oppimisjaksolla. Työpaikkoina ovat olleet muun muassa tietokoneenkorjausyritys, kahvikoneenhuolto, elintarvikekauppa tai sairaala. Opiskelijat ovat pitäneet oppilaitoksen positiivisesta ilmapiiristä sekä ystävällisistä opiskelijoista ja opettajista.

Kumppanioppilaitos: Lycée Niépce Balleure
www.cite-niepce-balleure.fr/
Ala: ICT

Päivitetty 25.8.2021 AL

Aviapoliksen toimipiste

Rälssitie 13

01530 Vantaa

Hiekkaharjun toimipiste

Tennistie 1

01370 Vantaa

Koivukylän toimipiste

Talvikkitie 119

01360 Vantaa

Myyrmäen toimipiste

Ojahaantie 5

01600 Vantaa

facebook twitter instagram youtube