Portugali

Portugali: Loulé

Loulé sijaitsee Portugalin etelärannikolla Algarven maakunnassa ja on alueen suurin kunta. Kunnan alueella sijaitse niin meren läheisyydessä olevia kaupunkeja kuten Vilamoura ja Quinta do Lago kuin myös Algarven vuoristojen kätköistä löydettäviä pikkukyliä. Alueen hallinnollisen kaupungin virkaa toimittaa noin 20:nen kilometrin päässä sijaitseva Faro.

Algarven alue tunnetaan lomakohteena. Matkailu (majoitus ja ateriapalvelu), vähittäiskauppa ja tukkukauppa sekä rakentaminen ovat talouden toiminnan kannalta tärkeitä elinkeinoja. Myös teollisuus, maatalous ja kalatalous ovat merkittäviä elinkeinoja.

Loulé itsessään tunnetaan mm. loppukesän ”The Festival of White Night” (port. Noite Branca) -karnevaaleista sekä lauantaimarkkinoistaan.

Varian opiskelijat ovat olleet Escola Secundária de Loulén järjestämissä työpaikalla tapahtuvilla oppimisjaksoilla muun muassa hotelli- ja golfresortissa ja tietokoneenkorjausyrityksessä. Opiskelijat ovat olleet tyytyväisiä ystävällisiin työyhteisöihin ja Algarven alueen upeisiin luontokohteisiin. Hyvä sää pitkän kesän aikana on myös mainittu positiivisena tekijänä Algarven alueella.

Kumppanioppilaitos: Escola Secundária de Loulé
www.escolasecundarialoule.pt/en
Alat: Graafinen suunnittelu, sosiaali- ja terveysala, sähkö, elintarvike, ICT, auto, ravintola ja catering, matkailu

Lisätietoa Youtube-videosta.

Päivitetty 25.8.2021 AL

Uutinen

Sosiaali- ja terveysalan opettajien vierailu Portugaliin, Louléen

‍Sosiaali- ja terveysalan opettajien vierailusta Portugaliin, Louléen voi lukea kokemuksia täältä .

Lue Lisää

Aviapoliksen toimipiste

Rälssitie 13

01530 Vantaa

Hiekkaharjun toimipiste

Tennistie 1

01370 Vantaa

Koivukylän toimipiste

Talvikkitie 119

01360 Vantaa

Myyrmäen toimipiste

Ojahaantie 5

01600 Vantaa

facebook twitter instagram youtube