Kiina

Kiina: Shanghai

Shanghai sijaitsee Itä-Kiinan meren rannikolla ja kaupunkiin kuuluu myös Jangtsejoen ja Itä-Kiinan vesillä olevia saaria. Shanghai lukeutuu maailman ja Kiinan suurimpiin kaupunkeihin. Kaupungista löytyykin takuuvarmasti joka makuun jotain, oli se sitten historian, puistojen, ruoan, museoiden tai pelkästään vilkkaan liikennekeskittymien ja mielettömien rakennusten ihmettelemistä.

Varian opiskelijat ovat olleet Shanghai Electronic Industry Schoolissa opiskelemassa mm. kytkentöjä, ohjelmointia, juottamista ja virtualisointia. Jaksoon on kuulunut myös kiinalaiseen kulttuuriin tutustumista, kuten kiinalaisten solmujen ja dumplingsien tekemistä, musiikkia ja vierailuja puistoihin. Opiskelijat ovat usein innostuneet Shanghaissa tekemään edullisia ostoksia markkinoilla, joissa on päässyt harjoittelemaan tinkimistä pikkukojuissa. Opiskelukulttuuri on varsin erilainen, sillä opiskelijat esimerkiksi toistavat tehtävät ohjeiden mukaan ilman tiedon soveltamista tai itsenäistä tiedon etsintää.

Kumppanioppilaitokset ja alat:
Shanghai Electronic Industry School (ICT)
Shanghai University of Medicine and Health Sciences (Sosiaali- ja terveysala)

Kiina: Suzhou

Suzhou sijaitsee noin 100km Shanghaista länteen Jiangsun maakunnassa. Kiinassa silkin pääkaupunkina sekä Kaukoidän Venetsianakin tunnettu Suzhou on maineensa veroinen, sillä kaupungin vanha arkkitehtuuri, monet kanavat, kivisillat sekä pagodat luovat aivan oman tunnelmansa. Osa kaupungin perinteisistä puutarhoista on listattu myös Unescon maailmanperintökohteiksi.

Varian opiskelijat ovat olleet Suzhoussa työpaikalla tapahtuvilla oppimisjaksoilla mm. hotellin ravintolassa ja vastaanotossa. Opiskelijat ovat olleet tyytyväisiä jaksoihinsa, sillä kiinalaisen kulttuuriin tutustuminen on ollut kiinnostavaa. Työkulttuurin osalta yksi suurimmista eroista on hierarkisuus. Lisäksi hankaluutena on, että opiskelijoille annetaan vähän työtehtäviä ja vain harvat puhuvat englantia.

Kumppanioppilaitokset ja alat:
Suzhou Industrial Park Institute of Vocational Technology (Kone- ja tuotantotekniikka, sähkö- ja automaatio, ravintola- ja cateringala, matkailu, autoala, logistiikka)
Suzhou Tourism and Finance Institute (Matkailu, ravintola- ja cateringala)

Lisätietoja: https://finvet.fi/fi/finnvet-in-china/etusivu

Päivitetty 25.8.2021 AL

Uutinen

Kiinalaisia ICT-alan opiskelijoita vierailulla Suomessa

FinnVET in China -verkoston kumppanikohteesta Shanghai Electronic Industry Schoolista oli 17 hengen...

Lue Lisää

Aviapoliksen toimipiste

Rälssitie 13

01530 Vantaa

Hiekkaharjun toimipiste

Tennistie 1

01370 Vantaa

Koivukylän toimipiste

Talvikkitie 119

01360 Vantaa

Myyrmäen toimipiste

Ojahaantie 5

01600 Vantaa

facebook twitter instagram youtube