Iso-Britannia

Englanti: King’s Lynn

King’s Lynn sijaitsee noin 160km Lontoosta pohjoiseen Norfolkin kreivikunnassa Itä-Englannissa. Kaupunki ja sitä ympäröivät kylät ovat arkkitehtuuriltaan ja maisemilta olleet niin vaikuttavia, että niitä on hyödynnetty jo 1900-luvun alusta lähtien elokuvien ja TV-sarjojen kuvauspaikkoina. Kaupungin keskustassa sijaitsee myös historiallisesti merkittävä 1700-luvun puistopromenadi The Walks. Jalkapallofaneille vinkiksi: noin 70km päässä sijaitsee Norwich, jonka kotijoukkue on Teemu Pukin tähdittämä Norwich City FC.

Varian opiskelijat voivat päästä opiskelemaan College of West Angliaan, mutta työpaikalla tapahtuvia oppimisjaksoja ei ole vielä järjestetty.

Kumppanioppilaitos: College of West Anglia
https://cwa.ac.uk/
Ala: Turvallisuus

Skotlanti: North Lanarkshire

North Lanarkshire sijaitsee Skotlannin isoimman (asukasluvun mukaan) kaupungin Glasgown koillisrajan tuntumassa. Skotlannissa puhutaan englantia, jota usein kutsutaan myös Skotlannin englanniksi, skottia sekä gaelia. North Lanarkshire onkin gaeliksi Siorrachd Lannraig a Tuath, ja skotiksi North Lanrikshire. Skotlanti on tunnettu kielestä, kulttuurista, golfista siinä missä Loch Nessin ”mysteeristä” ja sumuisista nummista, jotka ovat varmasti toimineet skottikirjailija Arthur Conan Doylen inspiraationa hänen kirjoittaessaan Sherlock Holmesin seikkailuista.

New College Lanarkshire on Varian uusin kohde, jonka vuoksi sinne on järjestetty vasta yksi opiskelijoiden työpaikalla tapahtuva oppimisjakso matkailualalla. Opiskelija oli tyytyväinen jaksoonsa ruokakulttuuriin keskittyvässä tapahtumaorganisaatiossa. Paikallinen aksentti tuotti aluksi hankaluuksia, mutta lopulta englanninkielentaito kehittyi nopeasti.

Kumppanioppilaitos: New College Lanarkshire (NCL)
www.nclanarkshire.ac.uk/
Alat: Media, autoala, ICT, rakennusala, sosiaali- ja terveysala, kone- ja tuotantotekniikka, hiusala, matkailuala, ravintola-ala, elintarvikeala, sisustus, pintakäsittely ja sähköala.

Päivitetty 25.8.2021 AL

Uutinen

Varian digimentorit ja logistiikan ala koulutuksen digimessuilla Lontoossa

Varian digimentorit ja logistiikan ala kävivät Lontoossa monipuolisilla koulutukseen, opetukseen ja oppimisympäristöihin keskittyvillä digimessuilla. Lisätietoja messuista: ...

Lue Lisää

Uutinen

Yhteistyö Glasgowssa sijaitsevan oppilaitoksen, New College of Lanarkshiren kanssa alkaa

Saimme heti tammikuussa Variaan 14 vierasta Skotlannista, New College of Lanarkshirestä. Vieraat olivat pääosin sosiaali- ja terveysalan ja ICT-alan opettajia. Heidän ohjelmaan kuului alan työpaikoissa vierailua, kuten päiväkodeissa,...

Lue Lisää

Uutinen

Skotlannista Varialle uusi kumppani: New College Lanarkshire

Glasgown lähellä sijaitseva New College Lanarkshire on monialainen oppilaitos, jossa on opiskelee 20 000 opiskelijaa kuudella eri kampuksella. Oppilaitos tarjoaa vahvasti koulutusta myös erityisopiskelijoille sekä oppisopimuskoulutusta. Lista...

Lue Lisää

Aviapoliksen toimipiste

Rälssitie 13

01530 Vantaa

Hiekkaharjun toimipiste

Tennistie 1

01370 Vantaa

Koivukylän toimipiste

Talvikkitie 119

01360 Vantaa

Myyrmäen toimipiste

Ojahaantie 5

01600 Vantaa

facebook twitter instagram youtube