Varian yritysyhteistyö vakuutti EU-vieraat

Osana Suomen EU-puheenjohtajuuskautta järjestettiin European Vocational Skills Week 2019 päätapahtumat Helsingissä 14-18.10.2019.

Tapahtuman tavoitteena oli, että ammatillista koulutusta ja sen tarjoamia mahdollisuuksia tuodaan positiivisella tavalla esiin kaikkialla Suomessa.

Neljättä kertaa järjestettävän European Vocational Skills Weekin tavoitteena oli nostaa ammattitaidon ja ammatillisen koulutuksen arvostusta Euroopassa.

Varia osallistui menestyksekkäästi tapahtumaan tarjoten ammatillisesta koulutuksesta kiinnostuneille EU -komission jäsenille hienon mahdollisuuden tutustua Varian laajaan koulutustarjontaan ja joustavaan koulutus- ja oppisopimuskoulutukseen, joiden laadukkaassa toteutuksessa yhteistyö yrityselämän kanssa on välttämätöntä.

European Vocational Skills Weekillä EU-komission jäsenet saivat 16.-17.10. tutustua Varian ja Fazerin sekä Varian ja Finnairin tekemään yhteistyöhön koulutuksen alalla molempiin yrityksiin tutustumisen merkeissä. Kaikkiaan noin 150 EU-komission jäsenellä oli ainutlaatuinen tilaisuus päästä tutustumaan Fazeriin ja Finnairiin yrityksinä sekä siihen, miten ja minkälaista Varian ja yritysten konkreettinen yhteistyö on ja mitä se käytännössä tarkoittaa.

Fazerilla järjestettävien tilaisuuksien jälkeen vierailijat olivat vaikuttuneita siitä, miten suuri kunnioitus Varialla ja Fazerilla oli toistensa ammattitaidon suhteen, ja kuinka helpolta yhteistyö heidän välillään näytti olevan koulutus- ja oppisopimuskoulutuksessa. Myöskin yhteinen ennakkosuunnittelu uusien koulutusten suunnittelusta teki vaikutuksen. Yhteistyö Varian, Vantaan kaupungin ja Fazerin kesken nähtiin hyvin luonnollisena ja eteenpäin katsovana.

Finnairilla vierailijoille esiteltiin lentokoneasentajien tutkintoa ja Finnairin ja Varian yhteistyötä oppisopimuskoulutuksen järjestämisessä. Kyseinen koulutus on samaan aikaan EU-lainsäädännön ja suomalaisen tutkintojärjestelmän alaisuudessa. Vierailijoille esiteltiin, miten oppisopimuskoulutus on suunniteltu yhteistyössä ja miten koulutus käytännössä järjestetään.

Oppisopimusjärjestelmä kiinnosti vierailijoita, ja he halusivat siitä lisää tietoa. Vieraita kiinnosti erityisesti se miten koulutus- ja oppisopimuskoulutus käytännössä toimii, esim. työpaikalla tapahtuva oppiminen ja ohjaus, työpaikkaohjaajien perehdytys sekä erityisesti yhteistyö opiskelijan, opettajan ja työpaikkaohjaajan välinen yhteistyö ja yhteydenpito opiskelun ajan.

He olisivat halunneet tutustua myös Varian oppilaitokseen, ja nähdä käytännössä minkälaista opetusta ja miten opetusta siellä toteutetaan. Vierailijat innostuivat Varian toiminnasta niin paljon, että miettivät Varian edustajaa EU-tasoiseen keskusteluun oppisopimuskoulutuksesta.

  • Julkaistu: 29.10.2019

facebook twitter instagram youtube