Varia ja Minttiravintolat Oy yhteistyösopimus - yksilöllisesti osaavia ammattilaisia

Vantaan ammattiopisto Varia ja Minttiravintolat Oy ovat solmineet 5.10.2020 yhteistyösopimuksen. Minttiravintoloihin kuuluu viisi vantaalaista ravintolaa: Zilla, Old Story, Oklahoma, Ravintola Tammisto ja Cafe Kuusijärvi. Yhteistyön tavoite on tarjota opiskelijoille ja yrityksen työntekijöille omannäköinen opiskelupolku osaaviksi ammattilaiksi ja huomioida samalla ravintola-alan tarpeet.

Varia ja Minttiravintolat, aiemmalta nimeltään Cafe Viinikanat Oy, ovat tehneet yhteistyötä jo pitkään koulutussopimusten osalta. Nyt toimintaa laajennetaan muihinkin koulutusmuotoihin. Opiskelu voi tapahtua esimerkiksi oppisopimusten tai työvoimakoulutusten kautta. Yrityksen ja Varian yhteistyö on sujunut tähän mennessä hienosti, joten tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Sopimuksella tähdätään opiskelijoiden yksilöllisiin ura- ja koulutuspolkuihin oppilaitoksen ja yrityksen yhteistyönä. Yksilöllinen koulutus- ja urapolku tarkoittaa sitä, että opiskelijan opinnot suunnitellaan juuri hänelle sopivaksi huomioiden aiempi työkokemus ja koulutus, osaaminen sekä omat kiinnostuksen kohteet. Räätälöity opiskelutapa hyödyttää sekä opiskelijaa että työnantajaa. Tavoitteena on osaavan työvoiman varmistaminen ja laadukkaan työpaikalla tapahtuvan oppimisen järjestäminen.

Opiskelijat ovat kokeneet, että motivaatio on parempi ja sitoutuminen helpompaa, kun saa toteuttaa itseään ja vaikuttaa valintoihin. Opiskelija pystyy työssäoppimisjaksojensa aikana myymään oman osaamisensa työnantajalle ja työllistyminen sitä kautta on mahdollista.

Ravintola-alan opettaja Mervi Niittumäki-Mäntylä on tehnyt yhteistyötä Minttiravintoloiden kanssa jo pitkään. ”Ajatuksena on, että hyvä yrityskumppani helpottaa myös opettajan ja opiskelijan työtä, kun suunnitellaan työpaikalla tapahtuvaa oppimista yhteisten intressien pohjalta.”

”Minttiravintolat tarjoavat monipuoliset puitteet ravintola-alaan tutustumiseen. Yhteistyö heidän kanssaan on ollut erittäin toimivaa, joustavaa ja kaikkia osapuolia hyödyttävää.

Mielestäni ammatillisen koulutuksen tärkein tavoite on opiskelijan näkökulmasta alalle työllistyminen ja se, että työnantaja saa täsmäkoulutettua työvoimaa.”

Varia tarjoaa Minttiravintoloille myös räätälöityä työpaikkaohjaajakoulutusta opiskelijoiden ohjaamisen tukemiseen työpaikalla. Koulutustarjonnassa ovat lisäksi laajennetun oppisopimuskoulutuksen kautta alaa palvelevat esimiestutkinnot, kuten lähiesimiestyön ammattitutkinto ja majoitus- ja ravitsemisalan esimiehen erikoisammattitutkinto.

  • Julkaistu: 09.11.2020

Aviapoliksen toimipiste

Rälssitie 13

01530 Vantaa

Hiekkaharjun toimipiste

Tennistie 1

01370 Vantaa

Koivukylän toimipiste

Talvikkitie 119

01360 Vantaa

Myyrmäen toimipiste

Ojahaantie 5

01600 Vantaa

facebook twitter instagram youtube