Tiedote: Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on linjannut maskisuosituksen tiukentumisesta

PKS-koronakoordinaatioryhmä on päättänyt 23.11.2021, että pääkaupunkiseudulla palataan laajaan maskisuositukseen rokotussuojan tasosta riippumatta kaikkien 12 vuotta täyttäneiden ja tätä vanhempien osalta.

Tämä tarkoittaa, että ammattiopisto Varian ja Vantaan lukioiden opiskelijoilla ja henkilöstöllä on maskisuositus 24.11.2021 lähtien. Kyseessä on suositus, ei velvoite. Opetus jatkuu lähiopetuksena.

Vantaan kaupungin oppilaitoksissa noudatetaan myös muita koronaturvallisuussuosituksia. Sairaana ei saa tulla oppilaitokseen ja käsihygieniasta tulee pitää erityistä huolta.

Oppilaitos tarjoaa kasvomaskit opiskelijoille, jotka kuuluvat laajennetun oppivelvollisuuden piiriin (ensimmäisen vuoden opiskelijat). Muiden opiskelijoiden tulee hankkia kasvomaskit itse. Omasta oppilaitoksesta saa tarvittaessa maskin käyttöön, jos se on unohtunut kotiin. Työpaikalla oppiessa noudatetaan työpaikan koronaohjeistuksia.

Kannustan kaikkia opiskelijoita käymään koronarokotuksessa, jotta nopeasti heikentynyt koronatilanne saataisiin jälleen rauhoittumaan.

Liitteenä pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätöstiedote 23.11.2021 asiaan liittyen.

Ari Ranki,

Toisen asteen koulutuksen palvelualueen johtaja

  • Julkaistu: 24.11.2021

Aviapoliksen toimipiste

Rälssitie 13

01530 Vantaa

Hiekkaharjun toimipiste

Tennistie 1

01370 Vantaa

Koivukylän toimipiste

Talvikkitie 119

01360 Vantaa

Myyrmäen toimipiste

Ojahaantie 5

01600 Vantaa

facebook twitter instagram youtube