Opiskelu 5.8.2020 alkaen – oppilaitoksessa ja lähiopetuksessa noudatettavat toimintaohjeet

Vantaan ammattiopisto Variassa syyskauden opetus käynnistyy elokuun alussa. Uudet opiskelijat aloittavat opinnot Variassa keskiviikkona 5.8. Jatkavat opiskelijat palaavat opintojen pariin porrastetusti alalla sovitun aikataulun mukaisesti. Opiskelijat palaavat kevään ja kesän poikkeusjärjestelyjen jälkeen oppilaitokseen ja lähiopetukseen. Työpaikalla tapahtuva oppiminen jatkuu koulutus- ja oppisopimuksella suunnitelmien mukaisesti. Lähiopetuksessa tulee huomioida turvallisuuteen liittyvät toimintaohjeet.

Lähiopetuksessa huomioitavaa:

 • Tule vain täysin terveenä oppilaitoksen tiloihin. Jos tunnet itsesi vähänkään sairaaksi tai puolikuntoiseksi, jää matalalla kynnyksellä kotiin. Mikäli sairastut kesken päivän, lähde välittömästi oppilaitoksesta kotiin. Jos saat koronaan liittyviä oireita, ole yhteydessä oman kuntasi terveyskeskukseen.
 • Pidä 1-2 m turvaväli muihin opiskelijoihin ja henkilökuntaan. Huomioi turvavälit myös tauoilla ja lounastauolla.
 • Pese kätesi saippualla tullessasi oppilaitokseen sekä esim. niistettyäsi tai yskittyäsi. Jos käsienpesu ei ole mahdollista, käytä käsidesiä.
 • Älä kättele tai ole muutenkaan fyysisessä kontaktissa muiden oppilaitoksessa opiskelevien tai työskentelevien kanssa.
 • Jos yskittää, yski kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaan.
 • Voit halutessasi käyttää suu-nenäalueen kasvosuojaa.
 • Puhdista yhteiskäyttöiset työvälineet käyttösi jälkeen. Muista hygienia käyttäessäsi yhteiskäyttöisiä välineitä.
 • Vietä oppilaitoksen tiloissa vain se välttämätön aika, joka on opetuksen kannalta olennaista
 • Vietä taukojen aikana aikaa mahdollisimman paljon ulkona. Näin vähennetään ruuhkaa mm. käytävillä.
 • Vältä pintojen, kaiteiden jne. tarpeetonta koskettelua.
 • Vältä hissin käyttöä. Jos joudut kuitenkin käyttämään hissiä, muista turvaväli. Älä mene hissiin, jos turvavälin pitäminen ei ole mahdollista

Tarkemmat ohjeet opiskeluun ja alakohtaiseen turvallisuuteen liittyen saat vastuuopettajaltasi ja alan opettajalta. Osa opiskelijoista on työpaikalla oppimassa ja työpaikoilla toimitaan työpaikan ohjeistusten mukaisesti. Työpaikalla on tärkeä muistaa ja noudattaa turvallisuusohjeita. Osa opetuksesta voidaan myös edelleen toteuttaa etäopetuksena. Alan opettaja ohjeistaa etäopetukseen liittyen.

Lisäohjeistusta annetaan Varian www-sivujen kautta ja lähiopetuksen alkaessa opettajan antamana ohjeistuksena. Seuraamme tarkasti valtakunnallista ohjeistusta ja toimimme sen mukaisesti. Tarkennamme ja päivitämme ohjeistusta tarpeen mukaan. Ruokailuun liittyvää lisäohjeistusta annetaan viikon 32 aikana.

Kansainväliset liikkuvuusjaksot kiinnostavat monia opiskelijoita. Uusia liikkuvuuksia ei järjestetä elo-syyskuun aikana. Liikkuvuusjaksoja voi jälleen aloittaa suunnittelemaan ja niiden osalta tulee olla yhteydessä kv-vastaavaan ja kv-koordinaattoriin. Liikkuvuusjaksoissa on huomioitava valtakunnallinen matkustusohjeistus.

Varian henkilöstö palaa kesätauon jälkeen työhön pääsääntöisesti 3.8. mennessä. Opintotoimistot ovat avoimena 3.8. alkaen maanantaista perjantaihin klo: 9.00-14.30.

Lisätietoja ja ohjeistusta koronavirukseen liittyen:

 • Julkaistu: 30.07.2020

Aviapoliksen toimipiste

Rälssitie 13

01530 Vantaa

Hiekkaharjun toimipiste

Tennistie 1

01370 Vantaa

Koivukylän toimipiste

Talvikkitie 119

01360 Vantaa

Myyrmäen toimipiste

Ojahaantie 5

01600 Vantaa

facebook twitter instagram youtube