Maahanmuuttajien työelämämessut rikkoivat taas ennätyksiä

Vantaan ammattiopisto Varian kolmannet maahanmuuttajien työelämämessut rikkoivat jälleen kerran entiset ennätykset. Näytteilleasettajia oli paikalla reilut 60 ja kävijöitä arvioiden mukaan yli 1 700 henkilöä.

Opiskelijaryhmät osallistuivat perinteisesti messujärjestelyihin oman alan töitä tehden. Rakennuspuolen opiskelijat rakensivat catwalkin, kiinteistöhuolto auttoi messustandien rakentamisessa, ravintolapuoli piti kahviota, turva-ala valvoi parkkipaikkaa ja järjestystä ja asiakaspalvelijat toimivat opastajina ja neuvontapisteessä. Koulutustarjontaan pääsi tutustumaan opiskelijoiden esitellessä omat alansa catwalkilla.

Vantaan kaupungin elinkeinopäällikkö Kimmo Viljamaa ja kansanedustaja Sari Multala kävivät kertomassa terveisensä messuilla. Molemmat korostivat Vantaan monikulttuurisuutta ja rikasta väestöpohjaa, jolle toivottavasti löytyy tulevaisuudessa entistä paremmin työllistymismahdollisuuksia.

Näytteilleasettajien palautteen perusteella hyviä kontakteja syntyi runsaasti ja eteenkin yritykset vaikuttivat tyytyväisiltä messujen antiin. Paras palaute tuli ehkä kuitenkin omalta opiskelijalta: ”Ennen pelkäsin, etten osaa enkä uskalla. Nyt tiedän, että osaan ja uskallan puhua asiakkaille.”

Sanna Karayilan

  • Julkaistu: 22.11.2019

facebook twitter instagram youtube