Koronavilkun kautta altistumisilmoituksen saaneet työntekijät

Koronavilkun kautta altistumisilmoituksen saaneet työntekijät

Ilmoituksen saanut henkilö on mahdollisesti altistunut koronavirukselle edellisen 14 vuorokauden aikana.

Koronavilkun antama ilmoitus mahdollisesta altistumisesta ei yksinään riitä karanteenipäätökseen eikä tartuntatautipäivärahan myöntämiseen. Koska Koronavilkku on kehitetty yksityisyydensuoja vahvasti huomioiden, ei altistumista voida sovelluksen tietojen perusteella varmentaa.

On kuitenkin mahdollista, että ilmoituksen saaneen nimi tulee esiin tavanomaisessa kontaktien kartoituksessa ja että hänet määrätään karanteeniin. Tällöin hänelle soitetaan kotikunnan tartunnanjäljittäjien toimesta.

Altistumisilmoituksen saaneiden työskentely

Ilmoituksen saaneen henkilön on suositeltavaa seuraavien 14 vuorokauden ajan välttää tarpeettomia ihmiskontakteja, esim. siirtymällä etätyöhön. Jos tämä ei ole mahdollista, voi töihin mennä. Sote-alan työntekijöiden tulee käyttää suu-nenäsuojusta työssä työtehtävistä riippumatta. Muiden alojen työntekijöille suu-nenäsuojuksen käyttöä suositellaan, jos mahdollista, eikä lähikontakteja voi välttää.

Julkisen liikenteen käyttöä tulee välttää ja jos tämä ei ole mahdollista, on suotavaa käyttää suu-nenäsuojusta ja pyrkiä pitämään riittävä etäisyys muihin ihmisiin.

Koronavirustautiin sopivia oireita saaneet henkilöt ohjataan mahdollisimman pian koronavirustestiin ja odottamaan vastausta kotona. Oireettomia ei ole tarpeen testata.

Tiedote: Koronavilkun kautta altistumisilmoituksen saaneet työntekijät (29.9.2020)

  • Julkaistu: 05.10.2020
  • Päivitetty: 07.10.2020

Aviapoliksen toimipiste

Rälssitie 13

01530 Vantaa

Hiekkaharjun toimipiste

Tennistie 1

01370 Vantaa

Koivukylän toimipiste

Talvikkitie 119

01360 Vantaa

Myyrmäen toimipiste

Ojahaantie 5

01600 Vantaa

facebook twitter instagram youtube