Koronainfoa opiskelijoille (päivitetty 24.8.2020)

Valtioneuvosto on antanut uusia suosituksia koskien mm. maskien käyttöä ja etätyön tekemistä. Nämä suositukset vaikuttavat myös Varian opetuksen järjestämiseen.

Lähiopetusta järjestetään ensisijaisesti opintojen alkuvaiheessa oleville opiskelijoille ja opiskelijoille, joiden opintojen eteneminen edellyttää välttämätöntä lähiopetusta. Kysy ryhmäsi opettajalta, ellet tiedä, pitääkö sinun olla koululla vai etäopetuksessa.

Yleisiä hygieniaohjeita on noudatettava! Ryhmän sisällä pidetään 1-2 metrin turvaväli muihin opiskelijoihin ja henkilökuntaan, ja turvavälit on huomioitava myös tauoilla. Ryhmien välisiä kontakteja vältetään. Tarvittaessa ryhmiä jaetaan siten, että osa ryhmästä opiskelee samanaikaisesti etänä esim. Teamsin välityksellä ja osa lähiopetuksessa.

Jos lähiopetuksessa tai näyttötilanteessa ei ole mahdollista noudattaa 1-2 metrin turvaväliä, hygieniaohjeita tulee noudattaa erityisen tarkasti. Opiskelijoille jaetaan tarvittaessa tilanteeseen soveltuvat suojaimet. 

Fyysistä kontaktia tai läheisyyttä edellyttävään opetus- tai näyttötilanteeseen osallistuminen on opiskelijalle vapaaehtoista ja tarvittaessa opetus- tai arviointitilanne siirretään myöhempään ajankohtaan. 

Opetuksessa hyödynnetään työsaleja ja ulkotiloja mahdollisimman paljon. Opiskelijat ohjataan suoraan luokkiin tai työsaleihin työsalien ovista.

Ruokailu järjestetään porrastetusti ja ryhmittäin siten, että eri ryhmien opiskelijat eivät ota ruokaa linjastosta samaan aikaan, vaan ryhmä kerrallaan. Ryhmän jälkeen ottimet vaihdetaan. Ryhmät ruokailevat omissa pöydissään turvaetäisyydet huomioiden.

Opiskelijoiden on itse ilmoitettava, jos he kuuluvat riskiryhmään (tarvitaan perussairautta hoitavan lääkärin todistus), minkä jälkeen heille järjestetään tarvittaessa etäopetusta. 

Työpaikalla järjestettävää koulutusta jatketaan noudattaen työpaikan ohjeita, jos se on työpaikan puolesta mahdollista. Opiskelijat hankkivat itse maskit työpaikalle kulkemiseen. Mikäli työpaikalla on suuri riski saada koronatartunta, työpaikalla järjestettävää koulutusta tai näyttöjä jatketaan vasta, kun riskiä ei enää ole. Opetus ja näytöt järjestetään tällöin oppilaitoksessa. 

Kaikki ulkomaan opintojaksot perutaan syyslukukauden loppuun saakka. Myöskään opintoretkiä ei järjestetä syyslukukauden aikana.

SAIRAANA EI SAA TULLA OPISKELEMAAN! Jos aamulla on flunssa- tai koronaoireita, on jäätävä kotiin ja otettava yhteyttä oman kunnan terveyskeskukseen mahdolliseen koronatestaukseen pääsemiseksi. Oireisena kouluun tuleva opiskelija lähetetään kotiin ja hänen kanssaan sovitaan korvaavista opiskelutavoista. Jos opiskelijalla ilmenee koronaoireita koulupäivän aikana, opiskelija lähetetään kotiin (jos voi mennä kotiin turvallisesti ja tartuttamatta muita) tai siirretään erilliseen tilaan odottamaan kyytiä kotiin. Mikäli oireet katoavat ennen testituloksen saamista ja on yksi oireeton päivä, opiskelija voi osallistua lähiopetukseen. Jos oireet myöhemmin alkavat uudelleen tai lisääntyvät, tulee olla uudelleen yhteydessä oman kunnan terveyskeskukseen ja välttää kontaktia muihin. 

Saat tarkemmat ohjeet opiskeluun ja alakohtaiseen turvallisuuteen liittyen vastuuopettajaltasi ja alan opettajalta.

Lisätietoja ja ohjeistusta koronavirukseen liittyen:

Vantaan kaupungin koronainfo: https://www.vantaa.fi/terveys-_ja_sosiaalipalvelut/paivystys/koronavirus

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos: https://thl.fi/fi/

Yle: koronatietoutta arabiaksi, somaliaksi, kurdiksi ja persiaksi: https://yle.fi/uutiset/3-11267455

Ulkoministeriö: matkustusohjeet: www.um.fi

  • Julkaistu: 14.08.2020
  • Päivitetty: 24.08.2020

Aviapoliksen toimipiste

Rälssitie 13

01530 Vantaa

Hiekkaharjun toimipiste

Tennistie 1

01370 Vantaa

Koivukylän toimipiste

Talvikkitie 119

01360 Vantaa

Myyrmäen toimipiste

Ojahaantie 5

01600 Vantaa

facebook twitter instagram youtube