Hoitajapula tarjoaa työnhakijoille mahdollisuuden valita – rekrytapahtumista sosiaali- ja terveysalan opiskelijat voivat löytää työ- tai työssäoppimispaikan

Rekrytapahtumat tarjoavat sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille mahdollisuuden oppia lisää työelämästä. Tapahtumissa opiskelijat voivat keskustella työelämän edustajien kanssa ja mahdollisesti löytää työ- tai työssäoppimispaikan. Työllistyminen alalle voi olla helppoa.

Varian sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita osallistui tiistaina 16.11.2021 järjestettyyn Tehy-tapahtumaan, jonka tavoitteena oli lisätä opiskelijoiden työmarkkinatietoutta. Koivukylän toimipisteessä järjestetyssä tapahtumassa oli mukana opiskelijoiden lisäksi työelämän edustajia. Mukana oli muun muassa työnantajia ikääntyneiden hoiva- ja hoitopaikoista sekä vammaistyöstä.

Ohjelmaan kuului palvelusuhteen ehtoja käsitellyt opetuskeskustelu, jota johdatteli Tehy ry:n järjestöasiantuntija Niina Nivala-Huhtaniska. Tapahtuma jatkui liikuntasalissa, jossa opiskelijoilla oli mahdollisuus kierrellä esittelypisteeltä toiselle ja keskustella työelämän edustajien kanssa. Esimerkiksi Tehy ry:n esittelypisteellä kerrottiin opiskelijoille Tehystä ja opiskelijajäsenyyden hyödyistä. Tehyn esittelypisteellä tapahtumaan osallistuivat Tehy-tutor Melina Gingante-Bounid (kuvassa vas.) ja Tehyn Uudenmaan opiskelijatyön järjestöasiantuntija Yasemin Uguzel (kuvassa oik.).

Aspa Palvelut Tehy-tapahtuma 16.11.2021
Aspa-kotien johtajat Marko Hagelberg ja Tiina Kiviluoto osallistuivat Tehy-tapahtumaan Aspa Palveluiden esittelypisteellä.

Aspa Palveluiden esittelypisteellä kerrottiin pääkaupunkiseudun Aspa-kotien työ- ja työssäoppimismahdollisuuksista. Aspa on löytänyt rekrytapahtumien avulla harjoittelijoita ja työntekijöitä. Varian rekrytapahtumiin osallistuminen tarjoaa Aspalle myös näkyvyyttä ja yhteistyömahdollisuuden koulun kanssa.

- Opiskelijoissa on paljon potentiaalia. Rekrytapahtumista voi löytää työntekijöitä etenkin keikkatyöhön ja mahdollisesti myös vakituiseen työsuhteeseen, Aspan HR-koordinaattori Marika Kananen kertoo.

Aspalla on avoimia työpaikkoja jonkin verran esimerkiksi pääkaupunkiseudulla.

Sosiaali- ja terveysalalla on hoitajapula. Alan ammattilaisia tullaan tarvitsemaan paljon myös tulevaisuudessa.

- Opiskelijoilla on mahdollisuus valita, mihin he sijoittuvat töihin. Hoitajapula tulee kestämään pitkään ja todennäköisesti pahenemaan, Pirjo Vartiainen Variasta kertoo.

Variassa on järjestetty aiemmin useita rekrytapahtumia. Seuraava sosiaali- ja terveysalan rekrytapahtuma järjestetään tiistaina 30.11.2021 SuPer-liiton kanssa. Tapahtumassa on myös mukana työelämän edustajia.

”Rekrytapahtumassa voi luoda urakontakteja jatkoa ajatellen”

Variassa oppisopimuksella lähihoitajaksi opiskeleva Sini Nousiainen on suuntautunut opinnoissaan vammaistyöhön. Ensimmäistä kertaa rekrytapahtumassa mukana ollut Sini osallistui Tehy-tapahtumaan työnantajansa, KVPS Tukena Oy:n, esittelypisteellä. Hän keskusteli muiden opiskelijoiden kanssa oppisopimusopinnoistaan ja vammaistyöstä. Sini osallistui myös tapahtuman opetuskeskusteluun.

Sini Nousiainen Tehy-tapahtuma 16.11.2021
Oppisopimusopiskelija Sini Nousiainen keskusteli Tehy-tapahtumassa opiskelijoiden kanssa opinnoistaan ja vammaistyöstä.

Rekrytapahtumaan osallistuminen tarjosi Sinille kontakteja eri aloihin ja tietoa eri liitoista.

- Opiskelijoiden kannattaa osallistua rekrytapahtumaan, koska siellä tarjotaan paljon työpaikkoja ja tietoa työmaailmasta. Rekrytapahtumassa voi luoda urakontakteja jatkoa ajatellen, Sini kuvailee.

Sinin tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu työ vammaisalalla. Hänellä on suunnitelmissaan olla myös alansa huippuosaaja.

- Minulla on vakituinen työpaikka jatkossa omalla työpaikallani, Sini kertoo.

Sini kertoo, että hoitajapula näkyy koko ajan enemmän ja enemmän. Osaajia tarvitaan koko ajan lisää.

Helppoa työnhakua

Opintojensa loppuvaiheessa oleva Merilyn Kemppi opiskelee lähihoitajaksi osaamisalanaan sairaanhoito ja huolenpito. Merilyn kertoo, että työ- ja harjoittelupaikkojen löytäminen on ollut helppoa.

- En ole joutunut laittamaan kovinkaan montaa hakemusta, kun tulee jo kyselyjä, että milloin pääsisit haastatteluun. Olen päässyt juuri sinne, minne olen halunnutkin töihin. En ole joutunut pettymään! Harjoittelun aikana on usein tarjottu keikkaa ja loma-aikoina töitä, Merilyn kuvailee.

Merilynin tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluvat jatko-opinnot ammattikorkeakoulussa. Työsuunnitelmissa ovat kätilön ja terveydenhoitajan työt.

Myös Elizabeth Ramos on opintojensa loppuvaiheessa. Elizabeth opiskelee osaamisalaa päihde- ja mielenterveystyö. Työkokemustakin on.

- Töitä on jo tullut tehtyä opiskelija-aikoina, ja työtarjouksia ainakin omalla kohdalla tullut jo ihan kivasti, Elizabeth kertoo.

Tehy-tapahtuma tarjosi hänelle tietoa työehdoista ja sopimuksista. Elizabethin suunnitelmissa ovat mahdollisesti sosionomin tai sairaanhoitajan opinnot ammattikorkeakoulussa.

  • Julkaistu: 24.11.2021

Aviapoliksen toimipiste

Rälssitie 13

01530 Vantaa

Hiekkaharjun toimipiste

Tennistie 1

01370 Vantaa

Koivukylän toimipiste

Talvikkitie 119

01360 Vantaa

Myyrmäen toimipiste

Ojahaantie 5

01600 Vantaa

facebook twitter instagram youtube