‍Varian ja Murata Electronics Oy:n yhteistyö luo oppisopimuskoulutuspaikkoja tuotantotyöhön

Valokuva

‍Vantaan ammattiopisto Varia ja vantaalainen anturivalmistaja Murata Electronics Oy aloittavat yhteistyön, jonka tavoitteena on kouluttaa ja työllistää 15 uutta tuotantotyöntekijää. Kyseessä on oppisopimuskoulutus, jota Varia ja Murata pilotoivat elokuusta 2018 alkaen.

Ohjelmaan valitut hakijat solmivat oppisopimuksen ja opiskelevat samalla, kun tekevät töitä Muratan Martinlaaksossa sijaitsevalla tehtaalla. Kun työ ja opiskelu etenevät rinnakkain, pääsevät uudet työntekijät nopeammin ja joustavammin ammatin alkuun. Varia räätälöi koulutuksen niin, että sitä voi tehdä täysipäiväisen työn ohessa.

Valokuva

Suomessa toimiva Murata Electronics Oy kuuluu japanilaiseen Murata-konserniin, joka on yksi maailman johtavia elektroniikkakomponenttien valmistajia. Konserni valmistaa erilaisia piiantureita ja anturikomponentteja mm. ajonvakautusjärjestelmiin ja sydämentahdistimiin, joissa nämä pienet osat ovat keskeisessä roolissa.

Konsernin lähes 70 000 työntekijästä noin 1000 työskentelee Vantaan Martinlaakson toimipisteellä. Nyt tehtaan tuotantokapasiteettia pyritään nostamaan ja tähän tähtää myös Muratan ja Varian yhteistyö: koulutetaan uusia tieto- ja tietoliikennetekniikan huippuosaajia suoraan töihin. Koulutuksen tarkemman kuvauksen, lisätietoja hakemisesta elokuussa ja päivystysajoista voit lukea

täältä .

  • Julkaistu: 19.06.2018

facebook twitter instagram youtube