The future VET-teacher

The future VET-teacher -projektin tavoitteena on tarkastella ja keskustella opettajapulasta ammatillisessa koulutuksessa. Suurten ikäluokkien siirtyessä eläkkeelle, ammatillisessa koulutuksessa on kohdattu entistä vaikeampi tilanne opettajien rekrytoinnissa. Lisäksi opettajat siirtyvät muihin töihin, joka pahentaa opettajapulaa entisestään.

Hankkeen ajankohta:

1.12.2020-31.12.2022

Hankkeen rahoittaja:

Erasmus+ KA2 (exchange of good practices)

Hankkeen kohderyhmä ja tavoitteet:

Hankkeen kohderyhminä ovat ammatillisen koulutuksen henkilöstö ja johto. Hankkeen tavoitteena on selvittää taustasyitä opettajapulaan. Keskeisiä kysymyksiä ovat: Miksi opettajien rekrytointi on nykyään vaikeaa? Miksi uudet opettajat lopettavat opettajantyönsä? Mihin töihin opettajantyöstä lähdetään? Miksi opettajankoulutus ei enää houkuttele opiskelijoita? Projektin keskeisenä tavoitteena onkin oppia toisilta ja saada tietoa muiden maiden tilanteesta. Lisäksi projektin tavoitteena on tarkastella, miten opettajien sisäiseen motivaatioon voisi vaikuttaa ja täten vähentää opettajantyöstä lähtemistä.

Toimenpiteet:

Hankkeen aikana toteutetaan vertaisarviointikäyntejä projektin oppilaitoksiin, vertaillaan eri maiden hyviä käytäntöjä ja keskustellaan jokaisen maan ja oppilaitoksen ongelmakohdista. Projektiin osallistuvat oppilaitokset ovat Varian lisäksi Belgiasta, Iso-Britanniasta, Italiasta ja Latviasta, ja jokaisessa oppilaitoksessa toteutetaan yksi viiden päivän pituinen vierailukäynti. Jokaiseen työpajaan pääsee osallistumaan kaksi tai kolme henkilöstön jäsentä Variasta. Projektin lopputuotoksena on suosituksia ja parhaita käytäntöjä opettajapulaan vastaamiseksi.

Lisätietoja:

https://www.facebook.com/thefuturevetteacher/

Hanketta koordinoi:

Katholiek Onderwijs Vlaanderen (Catholic Education Flanders, KathOndVla) Belgiasta.

Variasta projektin koordinoinnista vastaa kansainvälisten asioiden koordinaattori Anu Lähde, 050-3124459, anu.lahde(at)vantaa.fi.

Päivitetty 25.8.2021 AL

KV Erasmus+

Uutinen

Opettajapulaan keskittyvä hanke The future VET-teacher alkaa

The future VET-teacher -projektin tavoitteena on tarkastella ja keskustella opettajapulasta ammatillisessa koulutuksessa. Suurten ikäluokkien siirtyessä eläkkeelle, ammatillisessa koulutuksessa on kohdattu entistä vaikeampi tilanne opettajien...

Lue Lisää

Aviapoliksen toimipiste

Rälssitie 13

01530 Vantaa

Hiekkaharjun toimipiste

Tennistie 1

01370 Vantaa

Koivukylän toimipiste

Talvikkitie 119

01360 Vantaa

Myyrmäen toimipiste

Ojahaantie 5

01600 Vantaa

facebook twitter instagram youtube