Oppisopimuskoulutus päärekrytointikanavana

08.10.2021

Oppisopimus on osoittautunut Maalämpöhuoltokeskus Oy:lle hyödylliseksi keinoksi kehittää henkilöstön ammattitaitoa.

Etelä-Suomen alueella toimiva Maalämpöhuoltokeskus Oy on ollut työnantajana tyytyväinen oppisopimuksen tarjoamiin hyötyihin ja suosittelee oppisopimusta muillekin yrityksille. Oppisopimus on osoittautunut yritykselle toimivaksi keinoksi kehittää henkilöstön ammattitaitoa ja saada yritykseen osaajia.

- Oppisopimuskoulutus on päärekrytointikanavamme. Tälle alalle ei ole mitään muuta koulutusta, huollon liiketoimintajohtaja Tapani Hyry kuvailee.

Maalämpöhuoltokeskus Oy:llä on tällä hetkellä 25 työntekijää, ja osaajia tullaan tarvitsemaan lisää myös jatkossa. Yritys on perustettu vuonna 2016 Tom Allen Senera Oy:lle sisaryhtiöksi toteuttamaan konsernin huoltoliiketoimintaa. Maalämpöhuoltokeskus Oy:n päätoimipaikka sijaitsee Vantaan Hakkilassa. Huollon liiketoimintajohtaja Tapani Hyry on työskennellyt maalämpöalalla vuodesta 2008 ja pyörittänyt vuodesta 2013 lähtien Senera-konsernin huoltoliiketoimintaa.

Maalämpöhuoltokeskus Oy:ssä on oltu tyytyväisiä oppisopimuksen hyödyntämiseen. Yrityksessä oppisopimuksella on koulutettu henkilöstöä esimerkiksi talotekniikan perus- ja ammattitutkintoihin. Oppisopimusta on hyödynnetty myös työnjohdon kouluttamisessa.

- Oppisopimus on tarjonnut koulutettuja ammattilaisia alalle, jolla on huutava työvoimapula, Hyry sanoo.

Hyryn mukaan oppisopimus edellyttää yritykseltä muun muassa pitkäjänteisyyttä.

Yrityksessä huolehditaan työntekijöistä

Maalämpöhuoltokeskus Oy:ssä suhtaudutaan työntekijöiden opintoihin kannustavasti. Yritys haluaa tukea työntekijöidensä opiskelua.

- Meillä jatko-opinnot lähtevät työntekijästä itsestään. Olen sanonut kaikille: jos haluat opiskella, se pyritään mahdollistamaan. Jos työntekijällä itsellään on kiinnostusta ja inspiraatiota, me tuemme hänen opiskelujaan, henkilöstöpäällikkö Kaisa Haikarainen kuvailee.

Opintojen tukemisen lisäksi työntekijöiden hyvinvoinnin varmistaminen on yritykselle oleellista. Hyryn mukaan tärkeintä on, että ihmisellä on hyvä olla. Työntekijät voivat pohtia työmarkkinoilla vapaana olevia työpaikkoja ja joskus päättävät kokeilla muita vaihtoehtoja. Yritys kunnioittaa työntekijää kaikissa valinnoissaan ja toivoo tietenkin, että hyvä työntekijä palaa takaisin.

- Murehdimme, mutta emme ole vihaisia, sillä jokaisen oma elämä ja henkilökohtainen jaksaminen ovat tärkeintä. Ei haittaa, että käy kokeilemassa muualla, Hyry tuo esille.

Lue Maalämpöhuoltokeskus Oy:ssä kylmätekniikan perustutkintoa oppisopimuksella opiskelevan Jonatan Girgisin ja lämpöpumppuhuoltajana työskentelevän työpaikkaohjaaja Atte Santalan haastattelu.

Sujuvaa yhteistyötä Varian kanssa

Varia hankkii tarpeen mukaan muilta yhteistyöoppilaitoksilta tutkinnon suorittamiseen tarvittavan koulutuksen, jos Varia ei itse pysty näitä oppisopimusopiskelijalle tarjoamaan. Tämä mahdollistaa kaikkien Suomen ammatillisten tutkintojen suorittamisen oppisopimuksella Varian kautta.

Maalämpöhuoltokeskus Oy:n kohdalla Varia tarjoaa oppisopimusopiskelijalle talotekniikan perustutkinnon opinnot ja hankkii kylmäasennuksen osaamisalan opinnot ammatillista koulutusta tarjoavan Careerian kautta.

Hyry kehuu oppisopimusyhteistyötä Varian kanssa mahtavaksi.

- Kommunikaatio sujuu. Varia auttaa tekemään asioita oikein.

Maalämpöhuoltokeskus Oy panostaa yhteistyöhön muiden alan toimijoiden kanssa. Yritys on jäsenenä muun muassa Suomen Lämpöpumppuyhdistys SULPU ry:ssä ja valtion kestävän kehityksen yhtiön, Motivan, työryhmässä.

- Näiden kautta voimme olla kehittämässä lämpöpumppualaa sekä olla auttamassa ammattitaidollamme ja kokemuksellamme lakien ja asetusten tekijöitä. Teemme työtä ympäristön eteen. Jos haluat olla mukana pelastamassa maapalloa – tervetuloa töihin, Hyry tuo esille.

Oppisopimuksen suhteen Hyryn kehitysideana olisi, että oppisopimuksesta tehtäisiin toimivampi koulutusvaihtoehto myös peruskoulusta valmistuneille. Oppisopimus tarjoaisi myös peruskoulusta valmistuneelle työpaikan sekä mahdollisuuden kouluttautua ammattiin ja saada vakituinen toimeentulo.

Kiinnostuitko oppisopimuksesta?

Tutustu Oppisopimuksen tietopakettiin.

Opiskelija, voit tutustua oppisopimuskoulutukseen myös täällä.

Työnantaja, tietoa oppisopimuskoulutuksesta löydät myös täältä.

Maalämpöhuoltokeskus Oy:n verkkosivut

Vantaan ammattiopisto Variassa voi opiskella oppisopimuksella minkä tahansa ammatillisen tutkinnon. Valtakunnallista oppisopimusviikkoa vietetään 4.–10.10.2021. Varia on mukana viikon juhlinnassa ja työelämän osaamisen vahvistamisessa.

Aviapoliksen toimipiste

Rälssitie 13

01530 Vantaa

Hiekkaharjun toimipiste

Tennistie 1

01370 Vantaa

Koivukylän toimipiste

Talvikkitie 119

01360 Vantaa

Myyrmäen toimipiste

Ojahaantie 5

01600 Vantaa

facebook twitter instagram youtube