Workseed – pelastusrengas ammatillisen osaamisen kehittämiseen poikkeustilan aikana

20.05.2020

Ravitsemispalveluiden tiimissä poikkeuksellinen kevät on vienyt Workseedin käyttöä ison harppauksen eteenpäin. Workseed on tiimissämme ollut päiväkirjamaisessa käytössä jo jonkin aikaa, mutta oppilaitoksessa tapahtuvan oppimisen tukena Workseedin käyttö on aloitettu vasta kuluvan kevään aikana.

Lähiopetuksen keskeydyttyä poikkeustilan vuoksi, Workseed on ollut tärkeä työkalu opettajalle opetuksen tukena ammatillisissa tutkinnon osissa. Tiimissämme Workseedin pääasiallinen käyttö perustuu opittujen käytännön työtehtävien todentamiseen, eli toimii työvälineenä ammatillisen osaamisen kehittymisen seurannassa. Workseedissä olevat ammattiteoriaharjoitteet olemme yhdistäneet käytössämme olevaan sähköiseen eKokki-oppimateriaalin. Workseed ja eKokki yhdessä ovat toimineet hyvänä parina ja tukeneet niin opiskelijaa kuin opettajaakin tässä haastavassa tilanteessa. Nämä digitaaliset oppimisympäristöt ovat mahdollistaneet osaamisen kehittymisen, opintojen etenemisen sekä ammatillisten tutkinnon osien laadukkaan ohjaamisen myös etäopetuksen aikana.

Workseed on helpottanut opettajan arkea korona-kriisin aikana. Workseed on antanut opetukselle suuntaviivat ja opiskelijat ovat opiskelleet opettajasta ja ryhmästä riippumatta samoja tavoitteiden mukaisia asioita. Etäopetuksen aikana Workseedin käytöstä on kertynyt runsaasti käyttökokemusta, jonka pohjalta kehittämistyö on jatkunut ja jatkuu edelleen.

Milma Immonen ja Tarja Ukonaho

Aviapoliksen toimipiste

Rälssitie 13

01530 Vantaa

Hiekkaharjun toimipiste

Tennistie 1

01370 Vantaa

Koivukylän toimipiste

Talvikkitie 119

01360 Vantaa

Myyrmäen toimipiste

Ojahaantie 5

01600 Vantaa

facebook twitter instagram youtube