Vierailulla Viherlaaksossa 12.2.2020

16.02.2020

Vierailimme 12.2.2020 Viherlaakson koululla, jossa Vantaan ammattiopisto Varian digimentorit pääsivät tutustumaan interaktiiviseen 360-ympäristöön, 3D–laseihin ja älylattiaan. Rehtori Mikko Leppänen esitteli aluksi Viherlaakson koulua ja miten he ovat päässeet nykytilanteeseen. Viherlaakson koulu on yksi edistyneimmistä opetusalan digilaitteiden hyödyntäjistä Suomessa. Vierumme aikana meille näytettiin interaktiivisessa 360-tilassa mm. Lapin revontulet ja Afrikan savannia, jossa leijonat ja norsut kävelivät. Tila oli pyritty luomaan mahdollisimman realistiseksi kokemukseksi ja oppiminen on mahdollista toteuttaa samassa tilassa.

Älylattia mahdollistaa laajasti erilaisia pelejä ja tehtäviä. Koululaiset voivat ratkaista esim. historian ja maantiedon tehtäviä tai pelata jalkapalloa. Etenkin ala- ja yläaste ikäisille älylattia on varmasti mielenkiintoinen ratkaisu kouluissa, mutta onko sille käyttöä toisen asteen ammatillisessa opetuksessa? Älylattia ei vaadi paljon tilaa ja kustannukseltaan se ei ole kovin suuri.

3D-laseilla meille tuotiin esille näytöltä biologiaa. Katsoimme miten ilma virtaa keuhkoihin ja näkymä 3D-laseilla tuo paljon lisää realistisuutta kokemaamme. Kokemus varmasti lisää opitun asian mielekkyyttä ja tiedonhalua. Visuaalisesti 3D on vaikuttava kokemus.

Miten he ovat sitten päässeet tähän, on vaatinut paljon koulun johdolta työtä ja yrittämistä. Kaikki on kiinni tahdosta, halusta sekä mielenkiinnosta kehittää toimintaa! Mikko kertoi, että koululaiset saavat itse tehdä tiloja joissa he viihtyvät. Parhaillaan koululaiset olivat rakentamassa ulkoterassia, jossa tulee olemaan terassi, paikat joissa he voivat istua ja tehdä asioita yhdessä. Juuri yhteisöllisyys tulee hyvin esille kaikessa tekemisessä. Koululaiset saavat esim. tehdä jonkin tehtävän ja esittää sen esim. interaktiivisessa 360 ympäristössä.

Teksti ja kuvat: Mika Palm

facebook twitter instagram youtube