Mobiilipeliä ja etäohjelmaa -Varian opiskelijat ohjaajina Vantaan Vihreällä viikolla

01.12.2020

Marraskuisena perjantaina Varian iloiset ja aina luotettavat matkailualan opiskelijat valmistautuivat ohjaamaan Rekolan koulun oppilaita My2050Vantaa-mobiilipelin saloihin. Päivässä yhdistyivät niin digioppiminen, ulkona oppiminen, matkailualan opinnot kuin kestävät elämäntavat ja koronaturvallisuus.

Viisi Varian opiskelijaa Heurekan logon edessä ulkona

My2050-mobiilipeli on mm. yläkoululaisille, kaveriporukoille ja perheille sopiva tulevaisuusseikkailu, jossa tutustutaan ilmastonmuutoksen muokkaamaan tulevaisuuteen 2050-lukulaisen tubettajan Niha Been mukana. Pelin on kehittänyt Visia Gamefactory. Varian opiskelijat saivat perehdytyksen pelin sisältöihin ja mobiilisovelluksen käyttöön, ja vantaalaiset opettajat saivat ilmoittaa oman luokkansa mukaan pelaamaan Vihreällä viikolla.

Perjantaina pelivuorossa oli Rekolan koulun ryhmä, joka uhmasi marraskuun harmautta ja uppoutui ilmastonmuutoksen vaikutuksiin ja siihen sopeutumiseen. Opettajan tehtävänä oli ennakkoon ladata sovellus puhelimiin ja jakaa oppilaat pelaajaryhmiin. Paikan päällä päällä Varian matkailun toisen vuoden opiskelijat ottivat ryhmän vastaan, kävivät peliohjeistuksen läpi ja huolehtivat siitä että kaikki pääsivät peliin mukaan. Nokkelat oppilaat eivät tietenkään paljon apua tarvinneet mobiilipelin hallinnassa. Mukava silti kun joku oli paikalla vastaamassa mahdollisiin kysymyksiin. Pisteitä ropisi oikeista vastauksista ja ehkäpä taas opittiin jotain uutta kestävästä elämäntavasta.

Vihreä Viikko on Vantaan koulujen ja päiväkotien kestävän elämäntavan teemaviikko. Viikon tavoitteena on auttaa osallistujia ymmärtämään materiaalien kiertokulkua, kuluttamiseen liittyviä paikallisia ja globaaleja ympäristöongelmia sekä edistää kestäviä vaihtoehtoja luonnonvarojen säästämiseksi. Tänä vuonna viikon aikana koululuokille ja päiväkotiryhmille oli tarjolla oppimispelejä kiertotaloudesta, etäohjattuja oppitunteja vesiasioista ja jätteistä, mobiili pakohuonepeli lajitteluteemalla sekä ohjattua My2050Vantaa -ilmastonmuutos elämyspelin pelaamista. Viikon päätteeksi vietettiin valtakunnallista Älä osta mitään –päivää. Vihreän viikon taustasta ja tarkempaa tietoa kestävästä kuluttamisesta on koottu kasvattajan materiaaliin.

Vihreän viikon Varian osallistujat: Heidi Hintikka ja Anna Meriluoto sekä Varian matkailualan opiskelijat

Teksti: Anna Kepanen, Varian ympäristötyöryhmän jäsen

3 oppilasta kumartuneena puhelimen ylle mobiilipelin tehtävän ääreen
Kolmen oppilaan ryhmä poseeraa kuvaajalle Heurekan edessä

Kole oppilasta Heurekan sillalla miettimässä vastausta mobiilipelin tehtävään
Kaksi iloista oppilasta näyttää matkapuhelimesta mobiilipelin saavutuksia

Kuvat Heidi Hintikka: Rekolan koulun oppilaat My2050Vantaa-mobiilipelin parissa. Hyviä tuloksia tuli!

Aviapoliksen toimipiste

Rälssitie 13

01530 Vantaa

Hiekkaharjun toimipiste

Tennistie 1

01370 Vantaa

Koivukylän toimipiste

Talvikkitie 119

01360 Vantaa

Myyrmäen toimipiste

Ojahaantie 5

01600 Vantaa

facebook twitter instagram youtube