Ohjeita soittimen vuokraajalle

Soittimen saadessasi allekirjoitat vuokrasopimuksen, jonka ehtoja sitoudut noudattamaan. Jos olet alaikäinen, vuokrasopimuksen allekirjoittaa huoltajasi. Sopimukseen kirjataan soittimen kunto vuokraushetkellä.

Soittimen voi vuokrata vain ensimmäiseksi opiskeluvuodeksi, jonka jälkeen oppilaan tulee hankkia oma soitin. Soitin palautetaan viimeistään vuokra-ajan päättymisviikolla samassa kunnossa, jossa se oli vuokraushetkellä. Opettaja tarkastaa soittimen vuokra-ajan päättyessä. Jos vuokraaja lopettaa tai keskeyttää opintonsa musiikkiopistossa, soitin on palautettava välittömästi.

Soitinvuokra

Soitinvuokra on soittimen arvosta riippuen 60–200 € vuodessa, yleisimmin n. 70 € vuodessa. Maksu peritään lukuvuosittain. Lainaus on maksutonta oppilaille jotka tarvitsevat jotakin erikoissoitinta käyttöönsä esim. musiikkiopiston orkesterissa tai yhtyeessä. Mikäli vaihdat vuokrasoittimesi kesken lukukauden vastaavaan, mutta erikokoiseen soittimeen, maksat vain soitinten vuokrausmaksun erotuksen.

Soittimesta huolehtiminen

Musiikkiopisto vastaa soittimien perushuollosta. Kuitenkin esim. jousisoittimien kielet sinun tulee hankkia tarvittaessa itse.

Soittimia ei ole vakuutettu, joten vuokraajana olet vastuussa vuokraamastasi soittimesta sen täyteen arvoon saakka. Vuokraaja on velvollinen vakuuttamaan vähintään 840 € arvoiset soittimet lainauksen ajaksi. Vähempiarvoiset soittimet sisältyvät yleensä vuokraajan kotivakuutukseen. Vakuutuskirjasta on toimitettava kopio.

Soittimia ei saa viedä ulkomaille ellei kyseessä ole musiikkiopiston toimintaan liittyvä ulkomaanmatka. Vuokraaja vakuuttaa soittimen matkan ajaksi.‍

Vantaan musiikkiopisto

Lummetie 4

PL 4510

01030 Vantaa

Oppilashallintosihteeri:
040 843 7401, musiikkiopisto@vantaa.fi

facebook instagram youtube