Yhteismusisoinnista iloa ja motivaatiota musiikin opiskeluun
Yhteismusisointi on yhdessä soittamisen ja laulamisen harjoittelua, joka kuuluu olennaisena osana musiikinopiskeluun. Laulun- tai soitonopetus ja yhteismusisointi muodostavat toinen toistaan täydentävän kokonaisuuden.
Yhteismusisointi kuuluu musiikin perusopintoihin. Yhdessä musisoidaan joko kaverin kanssa soittotunnilla, mupe-tunnilla, orkesterissa, kuorossa tai pienyhtyeessä. Pääaineen opettaja vastaa oppilaansa ohjaamisesta hänelle sopivaan yhteismusisointiryhmään. Avoimen osaston opiskelijat voivat osallistua kuoroihin ja orkestereihin koesoiton tai -laulun kautta.
Yhteismusisointiin voi pääaineesta (instrumentti/laulu) riippuen osallistua joko viikoittain tai periodeina. Orkesterisoitinten opiskelijat osallistuvat musiikkiopiston säännölliseen viikoittaiseen orkesteritoimintaan.
Yhteismusisointi kehittää monipuolisesti erilaisia taitoja:
- musiikinkuuntelutaito, harmoniataju ja musiikillinen hahmottaminen
- nuotinlukutaito ja rytmiikka
- esiintymistaidot
- sosiaaliset ja yhdessä toimimisen taidot
- musiikillinen kommunikointitaito muiden soittajien ja laulajien kanssa
- kyky pitkäjänteiseen työskentelyyn ja vastuunottokyky: jokainen soittaja on vastuussa omasta soitto-osuudestaan ja velvollinen tekemään pitkäjänteistä työtä ryhmän aikataulun mukaisesti.
Yhteismusisointiryhmät ja ryhmiin hakeutuminen
Orkesterit
Orkesterit on jaettu tasolta toiselle eteneväksi kokonaisuudeksi
- jousiorkesterit Tikkurilassa ja Myyrmäessä
- puhallinorkesterit ja salonkiorkesteri Tikkurilassa
- sinfoniaorkesteritoiminta järjestetään periodeittain
- opettajat sekä orkesterinjohtajat sijoittavat oppilaat orkestereihin
VMO-barokkiyhtye
VMO-barokkiyhtye keskittyy barokkimusiikkiin ja on tarkoitettu nokkahuilisteille, jousisoittajille, kitaristeille ja pianisteille (jotka soittavat yhtyeessä cembaloa!). Yhtyettä vetävät Satu Parkkonen (nokkahuilu) ja Pilvi Listo (cembalo).
Kaksi tasoryhmää:
Ryhmä 1: 1-2 Soiva taso tehty
Ryhmä 2: 3 Soiva taso tehty
Harjoitukset ovat joka toinen viikko keskiviikkoisin klo 17.30-18.30 Orvokissa (Orvokkitie 15) lk. 132. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: satu.parkkonen@vantaa.fi
Pop&jazz-bändit ja musiikin perusteet
Pop&jazz-osaston mupe-ryhmät muodostetaan siten, että kunkin oppilaan mupe-tunti on pääsääntöisesti bänditunnin yhteydessä. Kukin pop&jazz-osastolla opiskeleva soittaa myös bändissä joko Itä- tai Länsi-Vantaalla. Pop&jazz-opettajat muodostavat bändit ja mupe-ryhmät elokuussa.
Kansanmusiikki
Kansanmusiikkiryhmiä ovat
- Päivän Kakkarat (suositellaan 3-tason suorittaneille)
- Mini Kakkarat (1-2 -taso)
Musiikkiopiston kansanmusiikkiryhmät harjoittelevat lauantaisin Lummetiellä.
Lisätietoja saat Marja-Riitta Topculta. (Marja-Riitta.Topcu@vantaa.fi)
Musiikkiteatteri
Musiikkiteatterissa vahvistetaan esiintymisvarmuutta ja esiintymistaitoja musiikkiteatterin keinoin. Valintakokeeseen ilmoittaudutaan
Kuorot
- Minit-lapsikuoro 7-9 -vuotiaille
- Lapsikuoro Lauriina ja Marttiina. Lapsikuoro on tarkoitettu 9-14-vuotiaille lapsille. Lauriina harjoittelee Tikkurilassa ja Marttiina Myyrmäessä
- Laurus Nuorisokuoro. Lauruksessa laulaa kolmisenkymmentä 12-21 -vuotiasta nuorta naista. Vaativa ohjelmisto koostuu pääosin a cappella -musiikista eri aikakausilta.
- Laurus Kamarikuoro. Laurus-kuoron vanhimmista jäsenistä pyritään muodostamaan kamarikuoro, johon otetaan uusia, tai-tavia laulajia. Pojat ovat erityisen tervetulleita!
- Tixie Jive -lauluyhtye harjoittelee Tikkurilassa, johtaa Teppo Salakka
Kuoroihin ilmoittautuneet kutsutaan koelauluihin.
Artikkeli
Ryhmien aikataulut ja lukujärjestykset 2021–22
Tältä sivulta löydät kootusti mm. muskariryhmien lukujärjestykset, musiikki- ja soitinvalmennusryhmien opetusajat sekä yhteismusisointiryhmien aikataulut.
Lue LisääArtikkeli
Vantaan musiikkiopiston opetuspisteet
Vantaan musiikkiopisto tarjoaa musiikinopetusta Vantaalla noin 20 opetuspisteessä sekä suomen-, että ruotsinkielellä. Pääopetuspisteet sijaitsevat Tikkurilassa kirjastotalossa ja Kulttuurikeskus Orvokissa sekä Myyrmäessä. Lisäksi opetusta ja...
Lue Lisää