Yhteismusisoinnista iloa ja motivaatiota musiikin opiskeluun

Yhteismusisointi on yhdessä soittamisen ja laulamisen harjoittelua, joka kuuluu olennaisena osana musiikinopiskeluun. Laulun- tai soitonopetus ja yhteismusisointi muodostavat toinen toistaan täydentävän kokonaisuuden.

Yhteismusisointi kuuluu musiikin perusopintoihin. Yhdessä musisoidaan joko kaverin kanssa soittotunnilla, mupe-tunnilla, orkesterissa, kuorossa tai pienyhtyeessä. Pääaineen opettaja vastaa oppilaansa ohjaamisesta hänelle sopivaan yhteismusisointiryhmään. Avoimen osaston opiskelijat voivat osallistua kuoroihin ja orkestereihin koesoiton tai -laulun kautta.

Yhteismusisointiin voi pääaineesta (instrumentti/laulu) riippuen osallistua joko viikoittain tai periodeina. Orkesterisoitinten opiskelijat osallistuvat musiikkiopiston säännölliseen viikoittaiseen orkesteritoimintaan.

Yhteismusisointi kehittää monipuolisesti erilaisia taitoja:

 • musiikinkuuntelutaito, harmoniataju ja musiikillinen hahmottaminen
 • nuotinlukutaito ja rytmiikka
 • esiintymistaidot
 • sosiaaliset ja yhdessä toimimisen taidot
 • musiikillinen kommunikointitaito muiden soittajien ja laulajien kanssa
 • kyky pitkäjänteiseen työskentelyyn ja vastuunottokyky: jokainen soittaja on vastuussa omasta soitto-osuudestaan ja velvollinen tekemään pitkäjänteistä työtä ryhmän aikataulun mukaisesti.

Yhteismusisointiryhmät ja ryhmiin hakeutuminen


Orkesterit

Orkesterit on jaettu tasolta toiselle eteneväksi kokonaisuudeksi

 • jousiorkesterit Tikkurilassa ja Myyrmäessä
 • puhallinorkesterit ja salonkiorkesteri Tikkurilassa
 • sinfoniaorkesteritoiminta järjestetään periodeittain
 • opettajat sekä orkesterinjohtajat sijoittavat oppilaat orkestereihin

VMO-barokkiyhtye

VMO-barokkiyhtye keskittyy barokkimusiikkiin ja on tarkoitettu nokkahuilisteille, jousisoittajille, kitaristeille ja pianisteille (jotka soittavat yhtyeessä cembaloa!). Yhtyettä vetävät Satu Parkkonen (nokkahuilu) ja Pilvi Listo (cembalo).

Kaksi tasoryhmää:
Ryhmä 1: 1-2 Soiva taso tehty
Ryhmä 2: 3 Soiva taso tehty

Harjoitukset ovat joka toinen viikko keskiviikkoisin klo 17.30-18.30 Orvokissa (Orvokkitie 15) lk. 132. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: satu.parkkonen@vantaa.fi

Pop&jazz-bändit ja musiikin perusteet

Pop&jazz-osaston mupe-ryhmät muodostetaan siten, että kunkin oppilaan mupe-tunti on pääsääntöisesti bänditunnin yhteydessä. Kukin pop&jazz-osastolla opiskeleva soittaa myös bändissä joko Itä- tai Länsi-Vantaalla. Pop&jazz-opettajat muodostavat bändit ja mupe-ryhmät elokuussa.

Kansanmusiikki

Kansanmusiikkiryhmiä ovat

 • Päivän Kakkarat (suositellaan 3-tason suorittaneille)
 • Mini Kakkarat (1-2 -taso)

Musiikkiopiston kansanmusiikkiryhmät harjoittelevat lauantaisin Lummetiellä.
Lisätietoja saat Marja-Riitta Topculta. (Marja-Riitta.Topcu@vantaa.fi)

Musiikkiteatteri

Musiikkiteatterissa vahvistetaan esiintymisvarmuutta ja esiintymistaitoja musiikkiteatterin keinoin. Valintakokeeseen ilmoittaudutaan

Kuorot

 • Minit-lapsikuoro 7-9 -vuotiaille
 • Lapsikuoro Lauriina ja Marttiina. Lapsikuoro on tarkoitettu 9-14-vuotiaille lapsille. Lauriina harjoittelee Tikkurilassa ja Marttiina Myyrmäessä
 • Laurus Nuorisokuoro. Lauruksessa laulaa kolmisenkymmentä 12-21 -vuotiasta nuorta naista. Vaativa ohjelmisto koostuu pääosin a cappella -musiikista eri aikakausilta.
 • Laurus Kamarikuoro. Laurus-kuoron vanhimmista jäsenistä pyritään muodostamaan kamarikuoro, johon otetaan uusia, tai-tavia laulajia. Pojat ovat erityisen tervetulleita!
 • Tixie Jive -lauluyhtye harjoittelee Tikkurilassa, johtaa Teppo Salakka

Kuoroihin ilmoittautuneet kutsutaan koelauluihin.

Artikkeli

Ryhmien aikataulut ja lukujärjestykset 2021–22

Tältä sivulta löydät kootusti mm. muskariryhmien lukujärjestykset, musiikki- ja soitinvalmennusryhmien opetusajat sekä yhteismusisointiryhmien aikataulut.‍

Lue Lisää

Artikkeli

Vantaan musiikkiopiston opetuspisteet

Vantaan musiikkiopisto tarjoaa musiikinopetusta Vantaalla noin 20 opetuspisteessä sekä suomen-, että ruotsinkielellä. Pääopetuspisteet sijaitsevat Tikkurilassa kirjastotalossa ja Kulttuurikeskus Orvokissa sekä Myyrmäessä. Lisäksi opetusta ja...

Lue Lisää

Vantaan musiikkiopisto

Orvokkitie 15

PL 4510

01300 Vantaa

Opintosihteeri: Seija Elfving,
040 843 7401, musiikkiopisto@vantaa.fi

facebook instagram youtube