Vantaalla julkaistu mobiiliseikkailupeli houkuttelee peruskoululaisia tutustumaan lähiympäristöönsä

Kuninkaantie-pelisarjan toinen osa Kuninkaantie II: muinaispuiston Anselmiu julkaistaan 1.4. netissä ja sovelluskaupoissa. Kuninkaantie-mobiilipelit vievät noin tunniksi seikkailulle Vantaan historiaan. Kukin sarjan peli sijoittuu omaan mielenkiintoiseen paikkaansa Vantaalla.

Pelit ovat avoimia ja ilmaiseksi pelattavissa kaikille, mutta suunnattu erityisesti Vantaan koulujen 4-7-luokkalaisille. Peleissä kerätään pisteitä ja saavutuksia ratkomalla tehtäviä ja tutustuen samalla jännittäviin tarinoihin Vantaan menneisyydestä. Pelaaminen tapahtuu älypuhelimella samalla oikeassa ympäristössä liikkuen, tai vaihtoehtoisesti voi pelata peliversioita, jotka eivät vaadi liikkumista. Näin peli soveltuu myös esimerkiksi etäopetukseen. Peliä voikin pelata ainakin historian, kielten, liikunnan tai ympäristö- ja luonnontieteiden oppitunneilla.

Tänään julkaistava Kuninkaantie II: muinaispuiston Anselmiu vie seikkailulle Jokiniemen muinaispuistoon yhdessä sapelihammaskissa Anselmiun kanssa. Pelin aikana pelaajat tutustuvat alueen muutokseen jääkaudelta lähihistoriaan Anselmiun kehittyessä kotikissaksi.

Jo aiemmin julkaistussa Kuninkaantie I: Kirkonkylän Agnes -pelissä puolestaan seurataan haamutyttö Agnes Solhemin tarinoita Helsingin pitäjän kirkonkylältä 1700-1800-lukujen taitteesta. (Mediassa mm: Mobilspel om Vandas historia en hit bland sjundeklassare i Helsinge: https://www.hbl.fi/artikel/mobilspel-om-vandas-historia-en-hit-bland-sjundeklassisterna-i-helsinge/.) Molemmat pelit on käännetty ruotsiksi ja Agnes -peli myös englanniksi.

Pelisarjan ovat luoneet yhteistyössä Vantaa-Seura, Vantaan kaupunginmuseo ja Visia GameFactory (www.visia.fi/gamefactory). Sarjan kolmas ja neljäs osa julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.

Lisätietoa:

Kuninkaantie II: Muinaispuiston Anselmiu https://www.sivistysvantaa.fi/vantaankulttuuriymparistolinjaukset/artikkelit/tulemukaan/opetusmateriaalit/kuninkaantieiimuinaispuistonanselmiu.html

Kuninkaantie I: Kirkonkylän Agnes https://www.sivistysvantaa.fi/vantaankulttuuriymparistolinjaukset/artikkelit/tulemukaan/opetusmateriaalit/kuninkaantieikirkonkylanagnes.html

Annamme mielellämme lisätietoa pelistä. Pyydettäessä voimme toimittaa myös lisää kuvia.

Kysymykset ja yhteydenotot:

Riina Koivisto

Vantaa-Seura ry

riina.koivisto@vantaaseura.fi

050 443 4040

www.vantaaseura.fi

Maiju Hautamäki

Vantaan kaupunginmuseo

maiju.hautamaki@vantaa.fi

050 302 6720

www.vantaankaupunginmuseo.fi

www.vantaankylli.fi

Elina Harju

Visia Game Factory

elina.harju@visia.fi

044 033 5188

www.visia.fi/gamefactory

  • Julkaistu: 01.04.2020

Vantaan kulttuuriympäristölinjaukset

050 302 6720

Projektikoordinaattori

Maiju Hautamäki

Vantaan kaupunginmuseo

Hertaksentie 1

01300 Vantaa

facebook twitter instagram