Tervetuloa tekemään Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa!

Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä juhlitaan vuonna 2020 teemalla kasvun paikat. Oman lähiympäristömme kirjastot, päiväkodit, koulut, kerhot, urheilukentät ja luontopolut tarjoavat monia mahdollisuuksia oppimiseen ja kasvamiseen. Kulttuuriympäristöpäiviä vietetään Suomessa joka vuosi satojen tapahtumien, esimerkiksi kävelykierrosten, työpajojen, näyttelyiden, retkien sekä kylä- ja kaupunginosajuhlien muodossa. Tervetuloa tekemään oma tapahtumasi Euroopan kulttuuriympäristöpäiville!

Myös Vantaan kulttuuriympäristölinjaukset eli Kylli-hankkeen erityisteemana vuonna 2020 on kulttuuriympäristökasvatus. Vuoden aikana valmistuu muun muassa kolme uutta kulttuuriympäristökasvatuksen mobiilipeliä. Syksyksi opettajille kootaan kulttuuriympäristökasvatuksen materiaalipankki ja kulttuuriympäristökasvatusta hyödynnetään maahanmuuttajien kotoutumisessa. Vuosi huipentuu Vantaan kaupunginmuseossa avautuvaan kulttuuriympäristöaiheiseen näyttelyyn. Linjauksissa kulttuuriympäristökasvatus on nostettu esiin tärkeänä tapana oppia ja kasvattaa kaikenikäisiä kaupunkilaisia vantaalaisiksi. Kulttuuriympäristökasvatusta tarjotaan kaikille, mutta tänä vuonna erityisesti lapset ja nuoret halutaan saada mukaan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumien suunnittelijoiksi ja osallistujiksi.

Voit ilmoittaa oman Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumasi Ympäristöministeriön ylläpitämään tapahtumakalenteriin. Facebookissa saat tapahtumallesi lisää näkyvyyttä lisäämällä Euroopan kulttuuriympäristöpäivät rinnakkaisjärjestäjäksi. Innokkaat tapahtumajärjestäjät kaupungin yksiköissä tai yhdistyksissä voivat myös ottaa yhteyttä projektikoordinaattori Maiju Hautamäkeen, mikäli tapahtumaan halutaan yhteistyötä kaupunginmuseon kanssa. Hautamäki koordinoi vantaalaisten kulttuuriympäristötapahtumien viestintää.

Kulttuuriympäristöpäivien tarkoituksena on juhlia ainutlaatuista kulttuuriympäristöämme, nähdä se voimavarana ja hyvinvoinnin lähteenä sekä huomata lähiympäristön arvot. Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä juhlistetaan yli 50 maassa ja niiden kymmeniin tuhansiin tapahtumiin osallistuu yli 30 miljoonaa ihmistä.

Kysymykset ja lisätiedot:

Maiju Hautamäki

Projektikoordinaattori

Kulttuuriympäristölinjaukset

Vantaan kaupunginmuseo I Museopalvelut I Kulttuuripalvelut I Vantaan kaupunki

Tikkurilan vanha asema, Hertaksentie 1, 01300 Vantaa

Puh: +35850 302 6720

Email: maiju.hautamaki@vantaa.fi

www.vantaankylli.fi

Jutun kuvitus: Riina Koivisto/Vantaa-Seura.

  • Julkaistu: 12.02.2020

Vantaan kulttuuriympäristölinjaukset

050 302 6720

Projektikoordinaattori

Maiju Hautamäki

Vantaan kaupunginmuseo

Hertaksentie 1

01300 Vantaa

facebook twitter instagram