Kuva-arkisto

[kuva: Antti Yrjönen / Vantaan kaupunginmuseo]

Kuva-arkiston kokoelmiin kuuluu noin 139 000 kuvaa (v. 2020): valokuvien vedoksia, negatiiveja, diakuvia, kuvatiedostoja sekä valokuva-albumeita 1800-luvun lopulta nykypäivään. Lisäksi kokoelmissa on jonkin verran postikortteja ja muuta kuvamateriaalia.

Kuvien aiheina ovat mm. Vantaan alueen rakennukset, maisemat, henkilöt, kunnalliselämä ja tapahtumat. Kokoelma on muodostunut pääosin lahjoituksina. Suuri osa kuva-aineistosta on koottu reprokuvauttamalla ja nykyisin digitoimalla yksityisiltä henkilöiltä lainattuja kuvia.

Museo dokumentoi valokuvaamalla kaupunkikuvan muutosta, tapahtumia ja ilmiöitä (ks. tallennusvastuu). Dokumentointikuvauksia on tehnyt pääasiassa museon oma valokuvaaja vuodesta 2006.

Asiakaspalvelu

Kuva-arkiston kuviin voit tutustua Finna-hakupalvelussa. Palvelusta löytyy yli 2000 vanhaa ja uudempaa kuvaa Vantaalta. Uutta aineistoa lisätään mahdollisuuksien mukaan. Palvelusta voit ladata vapaasti käyttöön CC BY 4.0 -lisenssillä painokelpoisia korkearesoluutiokuvia tai pienempiä verkkolaatuisia kuvia. Selaa ja hae kuvia museon Finna-sivulla vantaankaupunginmuseo.finna.fi.

Kuva-arkiston kokoelmiin pääset tutustumaan myös museon kokoelmatiloissa Hiekkaharjussa. Voit tutkia alkuperäisiä kuvia sekä hakea ja selata digitoitua aineistoa museon tietokannasta. Osoite on Talkootie 37, 01350 Vantaa. Käynneistä on aina sovittava etukäteen.

Vantaan kaupunki suosittaa 15 vuotta täyttäneille kasvomaskin käyttöä museon asiakastiloissa. Asiakkaat vastaavat itse maskiensa hankinnasta.

Kuva-arkistosta vastaa museoamanuenssi Anu Mönkkönen (050 318 0989, kuva-arkisto@vantaa.fi).‍

Uutinen

Vantaa-aiheisia valokuvia löytyy Finna-palvelusta

Vantaan kaupunginmuseon korkearesoluutioisia valokuvia saa ladata vapaasti Finna-hakupalvelusta.

Lue Lisää

RSS facebook twitter instagram youtube