Kuva-arkisto

[kuva: Antti Yrjönen / Vantaan kaupunginmuseo]

Kuva-arkiston kokoelmiin kuuluu noin 138 000 kuvaa (v. 2019): valokuvien vedoksia, negatiiveja, diakuvia, kuvatiedostoja sekä valokuva-albumeita 1800-luvun lopulta nykypäivään. Lisäksi kokoelmissa on jonkin verran postikortteja ja muuta kuvamateriaalia.

Kuvien aiheina ovat mm. Vantaan alueen rakennukset, maisemat, henkilöt, kunnalliselämä ja tapahtumat. Kokoelma on muodostunut pääosin lahjoituksina. Suuri osa kuva-aineistosta on koottu reprokuvauttamalla ja nykyisin digitoimalla yksityisiltä henkilöiltä lainattuja kuvia.

Museo dokumentoi valokuvaamalla kaupunkikuvan muutosta, tapahtumia ja ilmiöitä (ks. tallennusvastuu). Dokumentointikuvauksia on tehnyt pääasiassa museon oma valokuvaaja vuodesta 2006.

Kuva-arkiston asiakaspalvelu on suljettuna muuton takia 10.2. - 3.5.2020. Sen jälkeen asiakaspalvelu palvelee rajoitetusti vain digitoidun aineiston osalta museon remontin ajan syksyyn 2020 asti.

Kuva-arkistoon voi tutustua ma-pe klo 9 - 15. Käynneistä tulee sopia etukäteen. Asiakkaille myös skannataan kuvia ja teetetään vedoksia tilauksesta. Kuvapyyntöihin vastataan vain kuva-arkiston aukioloaikoina, ja kuvien toimitusaika on noin viikko.

Kuva-arkistosta vastaa museoamanuenssi Anu Mönkkönen (050 318 0989, kuva-arkisto@vantaa.fi).‍

RSS facebook twitter instagram youtube