Kokoelmatilat ja pakastin

[kuva: Antti Yrjönen / Vantaan kaupunginmuseo]

Museokokoelmia varten rakennetut säilytystilat valmistuivat Hiekkaharjuun vuonna 2006. Suunnittelun lähtökohtana olivat kokoelmille suotuisat olosuhteet (mm. lämpö ja kosteus). Hiekkaharjun tiloissa säilytetään esine-, arkisto- ja arkeologisia kokoelmia. Siellä on myös suuritehoinen pakastin, jonka tilavuus on 18,6 m3. Kaikki pakastuksen kestävät aineistot pakastetaan tuholaisten torjumiseksi ennen säilytystiloihin tuomista.

Varsinaisessa museorakennuksessa Tikkurilan vanhalla asemalla sijaitsevat näyttely- ja toimistotilojen lisäksi käsikirjasto, kuva-arkisto ja audiovisuaalinen (AV) -arkisto. Lisäksi osa kokoelmien huonekaluista on sijoitettuna Suomen Pankin hallinnoimiin säilytystiloihin Turvalaaksoon.


Pakastinta vuokrataan

Vantaan kaupunginmuseo vuokraa säilytystiloissaan sijaitsevaa pakastehuonetta. Huone on tarkoitettu esineiden ja muun aineiston pakastukseen tuhohyönteisten torjuntamenetelmänä. Pakastinta vuokrataan vain museoille, arkistoille ja yhdistyksille. Emme pakasta elintarvikkeita. Pakastusaika on 17 vrk. Lämpötila laskee -38°C noin tunnissa.

Pakastimen mitat ovat 520 x 199 x 190 cm (pituus x korkeus x leveys), josta 435 cm täyskorkeaa ja 85 cm 135 cm korkuista tilaa. Oviaukon leveys 199 cm. Kokonaistilavuus on n. 18,6 kuutiometriä josta matalampaa tilaa n. 2,1 kuutiometriä.

Kaupunginmuseo ei vastaa pakastamisen mahdollisesti esineelle aiheuttamista vaurioista. Toimeksiantajan tulee itse varmistaa, että materiaali soveltuu pakastettavaksi. Toimeksiantajan tulee allekirjoittaa vastuuvapauslomake ennen materiaalin pakastamista.

Ohjeita aineiston pakastukseen.

Lisätietoa ja varaukset: Museomestari 050 314 5142.

Hinta museoille, arkistoille ja yhdistyksille 400 € / kerta (+ alv 24 %),
Ennalta sovittu aineiston tuonti ja haku ma−pe klo 9−15.‍

RSS facebook twitter instagram youtube