Päiväkodeille

[kuva: Antti Yrjönen / Vantaan kaupunginmuseo]

Kaupunki ilman identiteettiä? Näyttely vantaalaisista kulttuuriympäristöistä

7.11.2020 - 31.12.2021

HUOM! Näyttely on suljettu koronatilanteen vuoksi toistaikseksi 31.1.2021 saakka.

Vantaan kaupunginmuseon näyttelyssä pohditaan, miten ympäristö vaikuttaa meihin ja me ympäristöömme. Ympäristö on merkittävä osa identiteettiämme ja kokemustamme myrtsiläisyydestä, korsolaisuudesta tai vantaalaisuudesta ylipäätään. Näyttely esittelee tunnettuja ja tuntemattomampia vantaalaisia arkkitehtuurikohteita, nähtävyyksiä ja maisemia kivikaudesta katutaiteeseen. Niistä muodostuu rikas ja rakas Vantaa.

Kaupunki ilman identiteettiä? -näyttelyyn on koottu lähes 3000 vantaalaisen muistoja ja ajatuksia tunteikkaaksi ja visuaalisesti mielenkiintoiseksi kokonaisuudeksi. Kaunis ja uniikki Tikkurilan vanha asema, ja sen uudistetut näyttelyrakenteet ja -tekniikka tarjoavat loistavat puitteet AV-kokonaisuuksista ja lavastuksista koostuvalle näyttelylle.

Kaupunginmuseon näyttelyyn voi varata opastetun näyttelykierroksen museolehtorilta. Vaikka ryhmä ei tarvitsisi opastusta, kuulemme mielellämme etukäteen vierailustanne. Näin pystymme varmistamaan, ettei näyttelytiloihin synny tungosta. Päiväkotiryhmillä on mahdollisuus päästä museoon myös ennen varsinaista avaamisaikaa.

Hinta:

  • ilmainen sisäänpääsy
  • vantaalaisille päiväkotiryhmille opastus ilmainen (ma–pe klo 8.30–15)
  • muille ryhmille opastus 50 € / ryhmä (ma–pe klo 8.30–18)
  • muina aikoina opastus 70 € / ryhmä


Ryhmäkoko:

  • Tavallisesti näyttelytiloihimme mahtuu max. 20 henkilön opastusryhmä kerrallaan. Nyt tilanne katsotaan turvalliseksi tapauskohtaisesti.


Opastuksen kesto:

  • voimme mitoittaa opastuksen keston aikataulunne mukaan
  • varaukset: marjo.eerikainen@vantaa.fi

Varauksen yhteydessä kannattaa esittää erikoistoiveita opastuksen suhteen – räätälöimme tarvittaessa opastuksen sisällön ryhmän tarpeiden mukaan.
Saatavilla myös työpajavinkkejä päiväkodilla toteutettavaksi näyttelyvierailun jälkeen.

Omatoimitehtäviä päiväkotiin

Hirveän ihana Vantaa -saturetki

Oletko huomannut, että Vantaan kartta näyttää hirven päältä? Jännittävät sadut saavat lapset näkemään kotikaupungin uusin silmin. Mielikuvitus ja todellisuus kietoutuvat innostavaksi kokonaisuudeksi. Toteutus Sari-Anneli Ruonila.

Katso Hirveän ihana Vantaa -satuhetki -video ja tulosta itsellesi sadut ja lähde tutkimaan, millaisia paikkoja ja rakennuksia Vantaalta löytyy!

Vantaalaista HerneTehtuuria – työpajat

Mitä saadaan aikaan, kun yhdistetään kuivattuja herneitä ja cocktail-tikkuja ja annetaan luovuuden lentää? Helppoa ja hauskaa hernetehtuuria! Tule leikkimään arkkitehtia ja rakentamaan oma kotisi ja asuinalueesi huikeina hernetehtuuri-pienoismalleina.

Tarvittava materiaali: coctailtikkuja ja valmiiksi liotettuja herneitä. Katso ohjevideo:

https://vantaakanava.fi/hernetehtuuri/

Teemaopastuksia ja työpajoja:


Tarkistetaan liput, kiitos! -työpajaopastus

Tervetuloa museovierailulle historialliseen rakennukseen Tikkurilan vanhalle asemalle. Tutustutaan vuonna 1862 valmistuneen ja juuri remontoidun rautatieaseman menneisyyteen ja vanhan ajan junailuun liittyviin tarinoihin. Työpajassa toteutetaan omat muistoksi saatavat matkaliput.
Soveltuu: Esiopetus. Ryhmäkoko 10 hlö. Kesto 60 min. Maksuton. Varaukset: marjo.eerikainen@vantaa.fi


Vanhan ajan kapineet -museotuokio

Ryhmäänne varten laitetaan esille pienoisnäyttely, jonka esineet ja kuvat kertovat isovanhempien lapsuusajoista. Ryhmän ja oppaan yhteisessä museotuokiossa kuullaan vanhan ajan lasten elämään liittyneitä asioita ja kertomuksia.
Soveltuu: Esiopetus. Ryhmäkoko 10 hlö. Kesto noin 45 min. Maksuton.
Varaukset: marjo.eerikainen@vantaa.fi

RSS facebook twitter instagram youtube