Päiväkodeille

[kuva: Antti Yrjönen / Vantaan kaupunginmuseo]

Vantaan kaupunginmuseon näyttelytila on tällä hetkellä suljettuna rakennuksessa tehtävien korjaustöiden vuoksi. Tervetuloa taas 7.11.2020 avautuvan uuden näyttelyn myötä!

Kaupunki ilman identiteettiä? Näyttely vantaalaisista kulttuuriympäristöistä

7.11.2020 alkaen

Vantaan kaupunginmuseo avaa uudistuneet tilansa ainutlaatuisella näyttelyllä, jossa pohditaan, miten ympäristö vaikuttaa meihin ja me ympäristöömme. Ympäristö on merkittävä osa identiteettiämme ja kokemustamme myrtsiläisyydestä, korsolaisuudesta tai vantaalaisuudesta ylipäätään. Näyttely esittelee tunnettuja ja tuntemattomampia vantaalaisia arkkitehtuurikohteita, nähtävyyksiä ja maisemia kivikaudesta katutaiteeseen. Niistä muodostuu rikas ja rakas Vantaa.

Kaupunki ilman identiteettiä? -näyttelyyn on koottu lähes 3000 vantaalaisen muistoja ja ajatuksia tunteikkaaksi ja visuaalisesti mielenkiintoiseksi kokonaisuudeksi. Kaunis ja uniikki Tikkurilan vanha asema, ja sen uudistetut näyttelyrakenteet ja -tekniikka tarjoavat loistavat puitteet AV-kokonaisuuksista ja lavastuksista koostuvalle näyttelylle.

Kaupunginmuseon näyttelyyn voi varata opastetun näyttelykierroksen museolehtorilta (marjo.eerikainen@vantaa.fi). Vaikka ryhmä ei tarvitsisi opastusta, kuulemme mielellämme etukäteen vierailustanne. Näin pystymme varmistamaan, ettei näyttelytiloihin synny tungosta. Päiväkotiryhmillä on mahdollisuus päästä museoon myös ennen varsinaista avaamisaikaa.

Hinta:

  • ilmainen sisäänpääsy
  • vantaalaisille päiväkotiryhmille opastus ilmainen (ma–pe klo 8.30–15)
  • muille ryhmille opastus 50 € / ryhmä (ma–pe klo 8.30–18)
  • muina aikoina opastus 70 € / ryhmä


Ryhmäkoko:

  • max. 20 henkilöä
  • suuremmat ryhmät opastetaan useammassa erässä


Opastuksen kesto:

  • voimme mitoittaa opastuksen keston aikataulunne mukaan
  • varaukset: marjo.eerikainen@vantaa.fi

Varauksen yhteydessä kannattaa esittää erikoistoiveita opastuksen suhteen – räätälöimme tarvittaessa opastuksen sisällön ryhmän tarpeiden mukaan.

Teemaopastuksia ja työpajoja:


Tarkistetaan liput, kiitos! -työpajaopastus

Tervetuloa museovierailulle historialliseen rakennukseen Tikkurilan vanhalle asemalle. Tutustutaan vuonna 1862 valmistuneen ja juuri remontoidun rautatieaseman menneisyyteen ja vanhan ajan junailuun liittyviin tarinoihin. Työpajassa toteutetaan omat muistoksi saatavat matkaliput. Järjestetään 9.11. alkaen.
Soveltuu: Esiopetus. Kesto 60 min. Maksuton. Varaukset: marjo.eerikainen@vantaa.fi


Vanhan ajan kapineet -museotuokio

Ryhmäänne varten laitetaan esille pienoisnäyttely, jonka esineet ja kuvat kertovat isovanhempien lapsuusajoista. Ryhmän ja oppaan yhteisessä museotuokiossa kuullaan vanhan ajan lasten elämään liittyneitä asioita ja kertomuksia. Tuokioita järjestetään 9.11. alkaen.
Soveltuu: Esiopetus. Kesto noin 45 min. Maksuton. Varaukset: marjo.eerikainen@vantaa.fi

RSS facebook twitter instagram youtube