Kulttuuriperintökasvatus

[kuva: Vantaan kaupunginmuseo]

Kulttuuriympäristö on meidän kaikkien yhteistä perintöä. Yksi Vantaan kaupunginmuseon tehtävistä on kertoa kuntalaisille heidän elinympäristönsä menneisyydestä ja siitä, miten eri aikakausien jäljet näkyvät ympärillämme tänäkin päivänä. Museon asiantuntijat pitävät kaikille avoimia esitelmiä, opastuksia ja kaupunkikierroksia, käyvät kouluilla pitämässä oppitunteja sekä asukastilaisuuksissa keskustelemassa eri kulttuuriympäristön teemoista.

Näyttelyiden videomateriaaleja löydät museon YouTube-kanavalta.

Opastusvaraukset museovierailuille: marjo.eerikainen@vantaa.fi

Vaikka ryhmä ei tarvitsisi opastusta, kuulemme mielellämme etukäteen vierailustanne. Näin pystymme varmistamaan, ettei näyttelytiloihin synny tungosta.

Avoinna ti−pe 11−18, la−su 11−16. Ennalta sovituille ryhmille jo klo 9 alkaen ja myös maanantaisin.

Ilmainen sisäänpääsy.Kotiseudun historiatunnit kouluilla

Soveltuu: 4.–6.lk.

Kesto: 45 min. Maksuton.

Kutsu vantaalainen arkeologi koululle kertomaan pitäjän varhaisvaiheista, esihistoriasta ja arkeologisista menetelmistä. Vantaalla on suoritettu lukuisia esihistorian ja keskiajan arkeologisia kaivauksia. Alueen esihistoria ja historian varhaisvaiheet tunnetaan hyvin. Keskiajan maaseudun tutkimuksessa Vantaa on ollut viime vuosina edelläkävijä.
Lisätiedot ja varaukset: andreas.koivisto@vantaa.fi


Vantaa - maaseudusta kaupungiksi: Tilaa rakennustutkijan esitys koulullesi!

Soveltuu: 7.–9.lk., lukio, 2. aste
Kesto: 45 min. Maksuton.

Esikaupungistumisen ja lähiöistymisen historiaa käsitellään oppitunnilla asemakaavoituksen historian, eri aikakausien rakennustyyppien ja koulun oman lähialueen rakennuskantaan tutustumisen kautta. Oppitunneilla pohditaan, minkälainen rakennuskanta on arvokasta ja miten historia näkyy rakennuksista.
Lisätiedot ja varaukset: susanna.paavola@vantaa.fi‍

RSS facebook twitter instagram youtube