Kulttuuriperintökasvatus

[kuva: Vantaan kaupunginmuseo]

Kulttuuriympäristö on meidän kaikkien yhteistä perintöä. Yksi Vantaan kaupunginmuseon tehtävistä on kertoa kuntalaisille heidän elinympäristönsä menneisyydestä ja siitä, miten eri aikakausien jäljet näkyvät ympärillämme tänäkin päivänä. Museon asiantuntijat pitävät kaikille avoimia esitelmiä, opastuksia ja kaupunkikierroksia, käyvät kouluilla pitämässä oppitunteja sekä asukastilaisuuksissa keskustelemassa eri kulttuuriympäristön teemoista.

Kaupunki ilman identiteettiä? Näyttely vantaalaisista kulttuuriympäristöistä

7.11.2020-31.12.2021

Kulttuuriymräristönäyttelyssä pohditaan, miten ympäristö vaikuttaa meihin ja me ympäristöömme. Ympäristö on merkittävä osa identiteettiämme ja kokemustamme myrtsiläisyydestä, korsolaisuudesta tai vantaalaisuudesta ylipäätään.

Näyttely esittelee tunnettuja ja tuntemattomampia vantaalaisia arkkitehtuurikohteita, nähtävyyksiä ja maisemia kivikaudesta katutaiteeseen. Niistä muodostuu rikas ja rakas Vantaa. Kaupunki ilman identiteettiä? -näyttelyyn on koottu lähes 3000 vantaalaisen muistoja ja ajatuksia tunteikkaaksi ja visuaalisesti mielenkiintoiseksi kokonaisuudeksi.

Opastusvaraukset: marjo.eerikainen@vantaa.fi

Vaikka ryhmä ei tarvitsisi opastusta, kuulemme mielellämme etukäteen vierailustanne. Näin pystymme varmistamaan, ettei näyttelytiloihin synny tungosta.

Avoinna ti−pe 11−18, la−su 11−16. Ennalta sovituille ryhmille jo klo 9 alkaen ja myös maanantaisin.

Ilmainen sisäänpääsy.Kotiseudun historiatunnit kouluilla -jatkuvat kevätkaudella 2021Vantaa - maaseudusta kaupungiksi: Tilaa rakennustutkijan esitys koulullesi!

Soveltuu: 7.–9.lk., lukio, 2. aste
Kesto: 45 min.
Maksuton
Järjestetään omalla koululla.

Esikaupungistumisen ja lähiöistymisen historiaa käsitellään oppitunnilla asemakaavoituksen historian, eri aikakausien rakennustyyppien ja koulun oman lähialueen rakennuskantaan tutustumisen kautta. Oppitunneilla pohditaan, minkälainen rakennuskanta on arvokasta ja miten historia näkyy rakennuksista.
Varaukset: susanna.paavola@vantaa.fi‍

RSS facebook twitter instagram youtube